A Vasas Akadémia nyerte a Hepp Kupát

A Surmann Péter és Andrássy Géza vezetésével parádésan kezdő Vasas Akadémia végig jól gazdálkodott első percekben szerzett előnyével az OSE Lions ellen, végül 83-72 arányban nyert, így először hódította el a Hepp Kupát.

Hepp Kupa, döntő
OSE Lions - Vasas Akadémia 72-83 (14-20, 19-23, 27-23, 12-17)

OSE Lions: Kiss 18/9, Wehner 16/6, Sonyák 7/3, Tanács 7, Vujovic 11.
Csere: Gorzsás 7/3, Bocsárdi 4, Burai 2, Keller -, Zrínyi -, Megyeri -.

Vasas Akadémia: Surmann P. 27/9, Katona 14/6, Boros 2, Garamvölgyi 3, Andrássy 17/9.
Csere: Surmann G. 12/3, Zsemlye 5, Nshimba -, Kozma 3/3, Völgyi -, Steier -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Vujovic duplájával indult a találkozó, de egyértelműen a Vasas akarata érvényesült az első percekben. Surmann Péter rutinját is kihasználva hozta a pontokat, Andrássy pedig két triplával is jelentkezett. A negyed felénél Katona duplája egy 15-0-s fővárosi rohamot jelentett (2-15). Gorzsás triplájával és Vujovic támadópattanóival, majd pontjaival éledezett az OSE, így a támadásban megálló Vasas ellen sikerült visszakapaszkodniuk. Surmannéknak a büntetők sem mentek igazán, előnyük így 6 pontra olvadt 10 perc játék után (14-20).

A második felvonásban Kiss Kornél triplája után már csak három pont volt a különbség a két fél között, de ebben a szakaszban a Vasas mindenre tudott válaszolni. 22-29 után kezdtek kicsit elszabadulni az indulatok, sok volt a reklamálás, az OSE ellen ítéltek egy technikait és egy sportszerűtlen hibát is. Vavra Andrásék főleg támadásban álltak meg nagyon, három perc alatt összesen 2 pontot szereztek, így magasemberei révén megint 10 pontos előnyt épített ki a Vasas a 17. percre (24-34), Garamvölgyit azonban sérülés miatt a mérkőzés további részére elvesztette. Kossára kosár volt a válasz a negyed utolsó 3 percében, befagyott a különbség, a félidőben is 10-zel ment a Vasas (33-43).

A fordulás után nem ragadt be az Oroszlány, mint az első negyed elején, de Surmann Péterrel megint nem tudtak mit kezdeni, szabályos eszközökkel képtelenek voltak megállítani őt. A negyed feléig ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az első félidő végén: sem a Vasas nem tudta eldönteni a mérkőzést, sem az OSE nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez (43-54). Wehner 5 pontjával tudott felzárkózni Vavra András csapata, de Surmann Gábor állt ezúttal a Vasas élére, a 28. percnek így még mindig 10 pontos pasaréti előnnyel mentek a csapatok (50-60). Kozma és Surmann Gábor is fontos hármasokat süllyesztettek el ezt követően, az Oroszlány ugyanis kezdett lendületbe jönni, Kiss Kornélnak még egy 3+1-es akcióra is volt lehetősége, de a büntetőt nem tudta értékesíteni, így is 6 pont volt már csak a differencia a két fél között 10 perccel a vége előtt (60-66).

Kiss Kornél nagyon belőtte magát, bedobta harmadik tripláját is Zsemlye duplája után, viszont az OSE elvesztette lendületét, a 34. perc végéig ez volt az egyetlen kosaruk, így Surmann Péter és Katona pontjaival megint 9 volt közte (63-72). Gorzsás kipontozódott, majd hiába szerzett pontokat Vujovic és Burai, Katona triplája tartotta a Vasas-előnyt. A találkozó messze legjobb játékosa, Surmann Péter két duplával jelentkezett megint, ezzel már 27 ponttal állt, ráadásul megint nagyon fontos időszakban tudott hozzászólni a meccshez - két perccel a vége előtt így kerek 10 ponttal vezetett Sárosi Bulcsú csapata (69-79).

Nagy csodák már nem történtek a maradék időben - a szezon során harmadjára győzte le a Vasas Akadémia az OSE Lionst, ezúttal 83-72-re, így a pasarétiek nyerték a Hepp Kupát, történetük során először. Faragó Péter távollétében Surmann Péter hatalmasat játszott a döntőben, 27 pontot (7/10 dupla, 3/5 tripla, 4/7 büntető), 7 gólpasszt, 8 pattanót és 7 kiharcolt faultot jegyzett 0 eladott labda mellett, 38-as VAL-mutatója kiemelkedett.

Foto, Slide - MKOSZ Kosarsport Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus