Az Eger átlagéletkora még a húsz évet sem éri el

Nyolc új fiatal érkezett az Egerhez, az átlagéletkor még a 20 évet sem éri el - az új igazolásokról és a felkészülés menetrendjéről is beszélt Váczi Péter vezetőedző.

A heol.hu interjúja:

– Kilencedik szezonomra készülök az egri klub kötelékében s bizton állíthatom, az elmúlt időszak legfiatalabb átlagéletkorú gárdája igyekszik majd felvenni a versenyt – fogalmazott Váczi Péter, az egriek edzője.

Az egyetemi gárda a 2016/17-es idényt a 18. helyen zárta. Ősztől két csoportban folytatódnak a másodosztály küzdelmei. Az elmúlt bajnokság 1–14. helyezettje alkotja a felsőházat, míg a 15–24. helyezettek – kiegészülve az NB II-ből feljutó négy együttessel – szerepelnek az alsóházban.

– Jakab Zsolt, Tóth Zoltán és Csabák Balázs személyben három meghatározó játékos távozott, s nyolcan ugyan érkeztek, de egytől-egyig húsz év körül játékosok, többek még felnőtt rutinnal sem rendelkeznek – osztotta meg Váczi. – A legnagyobb érték talán a Budafoktól igazolt Mészáros Bence, aki irányító poszton lehet a segítségünkre. Korábban tagja volt a magyar korosztályos válogatottnak is. Egri nevelésűként Pálinkás Tamás, Pálinkás András és Kiss Bálint a Vasastól tér vissza a megyeszékhelyre, de ugyancsak újként számíthatunk Pomázi Patrik, Kocsis Tamás, Szabó Tamás és Birgés Sándor szolgálataira is. Jelenleg mintegy 17–18 kosárlabdázó látogatja az edzéseinket, az új csapat átlagéletkora még a húsz évet sem éri el.

Az egyetemisták a felkészülés második hetében járnak. Újdonságként szerepel a programban, hogy az atlétikai jellegű és a labdás edzések mellett funkcionális tréningeken is részt vesznek a játékosok. Az első edzőmérkőzést augusztus 23-án játsszák Csákvári Csabáék, 19.30-as kezdéssel a Salgótárjánt fogadják az Eszterházy-csarnokban. Egy héttel később következhet a nógrádi „visszavágó”, majd szeptember 10-én a Dobó-kupa.

– A bajnoki nyitány előtt egy héttel tartjuk az immár hagyományos felkészülési tornánkat – tekintett előre Váczi Péter. – A Miskolccal és a Tiszaújvárossal kiegészülve alkotunk hármast, ahol körmérkőzések döntenek majd a helyezésekről. Az első bajnoki találkozót szeptember harmadik hétvégéjén a Soproni MAFC vendégeként játsszuk. Jelentősnek mondható túrával indítjuk az új idényt.

Forrás - heol.hu
Foto, Slide - Lénárt Márton, heol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus