Az elvesztett nyitány óta megállíthatatlan a DEAC

A DEAC nyerte a Hepp-kupát, amelynek négyes döntőjébe csupa az NB I B keleti csoportjában szereplő csapat jutott be. A debreceni egyetemisták a csoportot veretlenül vezető Vásárhelyi Kosársuli együttesét múlták felül annak otthonában, Hódmezővásárhelyen a fináléban. Dr. Nagy Ágostonnal, a DEAC vezetőedzőjével a csapata helyzete mellett a vásárhelyi "huszárvágásról" is beszélgettünk.

- Vereséggel kezdte a csapat a szezont, hiszen a nyitányon kikapott Egerben. Azóta viszont szinte megállíthatatlan, a bajnoki találkozók mellett a Hepp-kupában sem talált legyőzőre. Minek tudható be a remek szereplés?

- Az első meccsünk, az egri találkozó előtt a helyi NB II-es csapat, valamint a mi utánpótlás együttesünk ellen játszottunk felkészülési mérkőzéseket, sajnos idén elmaradt a tervezett nemzetközi DEAC-kupa. Úgy látszik, ezek az előkészületi meccsek nem adtak elég ingert, nem készítették fel eléggé a csapatot az NB I B-s meccsekre. Utána azonban kezdett összeállni a játék, szerintem nagyon sokat jelentett a csapatnak Erdei Ádám hazatérése. Amellett, hogy megjelenésével mezőnyposztokon nőttek a variációs lehetőségek, kritikus helyzetekben tapasztalatával sokszor segítette ki a csapatot.

- Mennyit készültetek az ünnepek alatt-között?

- Azt mondhatom, folyamatosan voltak edzések, bár akadtak akik kisebb sérülések (Takács Dániel térd, a bokatöréséből nemrég felépül Kovács Imre még érzékeny boka) vagy munkahelyi elfoglaltság (Vas Viktor) miatt hagytak ki edzéseket. Karácsonykor könnyedebb, játékos jellegű edzések voltak, de Szilveszterkor s az új esztendő első napján is értékes edzéseket végeztünk. Meg is lett az eredménye.

- Az első napon drámai küzdelmek voltak az elődöntőkben. Szerinted ez mennyire volt hatással a döntőre?

- Nekünk az nagy lökést adott, hogy úgy is sikerült legyőzni a Salgótarjánt, hogy Nagy Botondon kívül másnak nem igazán ment a dobás. A másik ágon a kétszeri hosszabbítással végződő elődöntőben a TF többször is megnyerhette volna a meccset, ám fiatal játékosainak megremegett a kezük. Az első hosszabbítás egy-egy lett, majd a rutinosabb Vásárhely szurkolói biztatása mellett nagy nehezen felülkerekedett. Nem tudom, melyik csapat mennyit edzett, de a döntőben, úgy érzem, frissebbek maradtunk, mint a hazai csapat. Próbáltunk egyrészt iramot diktálni, másrészt azt tudtuk, hogy a hazaiaknak csak egy vérbeli, igazi irányítójuk van Vejinovics személyében. Rajta tudatosan próbáltunk egy-egyezni, vagy bevinni őt a kettő-kettőkbe, hogy faultokat szedjen össze. Már vezettünk, amikor kipontozódott, de attól kezdve, hogy kivált a játékból, már könnyebb dolgunk volt. Sikerült hatvan pont alatt tartani otthonában a vásárhelyi csapatot, sokat számított a szervezett védekezés.

- Hogyan tovább, meddig tarthat a menetelés, amelyhez ez a fényes diadal nyilván további lendületet adhat?

- Ha ez a lendület valóban kitart, akkor nagyon pozitívan zárhatjuk az év első hónapját. Ha úgy tetszik, Hepp-kupa meccseink visszavágói következnek. Hétvégén Salgótarjánba utazunk, a jövő hét végén pedig jön hozzánk a Hódmezővásárhely. A folytatásra az igazán nagy lendületet e két meccs megnyerése adhatja, de biztos, hogy ez a siker is tovább erősíti teljesen amatőr együttesünk hitét.

Foto, Slide - haon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus