Az NKA Pécs a Vasas otthonában, a MEAFC a DMTK pályáján villant

A Veszprém és a Salgótarján hozta a kötelezőt, a Honvéd hiányzói ellenére simán nyert Pápán - a Győr megoldotta a tartalékos KTE-t, az ELITE nagy győzelmet aratott a SMAFC ellen, a Vásárhely egyik legjobbja nélkül is legyűrte a Pénzügyőrt. 

NBI/B. Piros-csoport, 12. forduló:

Salgótarjáni KSE – Bajai Bácska FKE 126-99

A Salgótarján kiemelkedő teljesítményei: Dragasevic Veljko (31 pont, 6/9 tripla, 4 gólpassz, 39 VAL), Takács András (20 pont, 8 lepattanó, 32 VAL), Kuttor Gergő (9 pont, 16 lepattanó, 28 VAL), Charles Cooper (20 pont, 8 gólpassz, 25 VAL), Molnár Dániel (17 pont, 6 gólpassz, 21 VAL).

A Baja kiemelkedő teljesítményei: Kucsora Csaba (35 pont, 5/12 tripla, 5-5 gólpassz és lepattanó, 11 kiharcolt fault, 41 VAL), Jakab Péter (35 pont, 6/18 tripla, 12 lepattanó, 10 kiharcolt fault, 35 VAL), Szatmári Szabolcs (12 pont, 4/6 tripla, 6 lepattanó, 18 VAL).

A nemrég Charles Coopert és az A-csoportos tapasztalattal is rendelkező Nshimba Joelt leigazoló, de egyelőre még utolsó előtti helyen álló SKSE már a BKG ellen is sokkal jobban játszott, mint korábban, most pedig a sereghajtó, négy felnőtt játékosát továbbra is nélkülöző Baja ellen kötelező győzelemre készültek. Ehhez azonban a bajaiaknak, elsősorban Jakab Péternek és Kucsora Csabának is volt egy-két szava, hiába kezdett a Tarján két hármassal, ők hárommal válaszoltak, és ez a későbbiekben sem változott. Az első negyed közepén úgy tűnt, hogy az SKSE el tud lépni, de a Jakab-Kucsora duó segítségével 9-0-val válaszoltak a vendégek, a játékrész végén pedig Kucsora még erre is rátett egy lapáttal (25-32). A pontzuhatagos első negyed után úgy tűnt, hogy a hosszabb paddal rendelkező hazaiak védekezése megálljt parancsol a vendégeknek, majdnem négy percig nem esett bajai kosár, a túloldalon pedig Nshimba és Cooper dobásaira építve a Tarján átvette a vezetést. Ellépni viszont nem tudtak, mert bár Karanfilovski, Dragasevic, Kuttor, Molnár Dániel és Takács is remekelt támadásban, védekezésben nem villogtak: Kucsora büntetőkkel, majd a Szatmári-Jakab-Obermann trió öt triplával tolta meg a vendégek szekerét (54-53). 

A bajai triplákból maradt a második félidő elejére is, Jakab és Obermann is betalált, de amikor ezek elfogytak, nehezebb helyzetbe került a Baja. A tarjániak Cooper, Molnár Marcell és Takács révén fokozatosan növelték a nyomást támadásban, hátul pedig eladott labdákba kergették ellenfelüket és 77-64-re elhúztak. A vendégek is igyekeztek váltani, azonban nem tudtak közelebb jönni, mivel Dragasevic-csel nem tudtak mit kezdeni, aki a negyed végén zsinórban 11 tarjáni pontot szerzett (88-78). A negyedik negyed elején aztán megtört a Baja, a hazaiak Hargitai, Karanfilovski és Molnár Dániel révén négy triplával nyitottak, pillanatok alatt 20 pont körülre növelték a fórt. A vendégek erre már nem igazán tudtak reagálni, a hajrára fordulva tovább növekedett a hátrányuk, így végül 12. vereségüket is elszenvedték a szezonban – az SKSE viszont harmadik győzelmével kezd felzárkózni a középmezőnyhöz. 

Részletes statisztika, nyilatkozatok

A mérkőzés felvétele:

 

Veszprém KK – Óbudai Kaszások 92-79

A Veszprém kiemelkedő teljesítményei: Tóth Norbert (20 pont, 21 lepattanó, 45 VAL), Dukic Nebojsa (24 pont, 4/6 tripla, 8 lepattanó, 28 VAL), Szabó Péter (17 pont, 4/7 tripla, 6 gólpassz, 23 VAL). 

A Kaszások kiemelkedő teljesítményei: Boinitzer Dávid (20 pont, 12 lepattanó, 31 VAL), Czirbus József (14 pont, 6 szerzett labda, 21 VAL), Czura Attila (15 pont, 5 lepattanó, 19 VAL).

Ünnepre készültek Veszprémben, hiszen az év utolsó hazai meccsén több legenda jelenlétében emlékeztek meg a veszprémi kosárlabda 70. születésnapjáról – emellett viszont a csapatra is ráfért a sikerélmény, hiszen legutóbb az NKA ellen kikaptak és leszorultak a képzeletbeli dobogóról. A Kaszások ideális ellenfélnek tűnt, mivel Armaghani Saeed együttese nemrég több játékosától is elköszönt és még nem igazán állt össze a játékuk. Dukic kosaraival jól is kezdett a Veszprém, de utána jött a hidegzuhany: a Kaszások hátul összekapták magukat, elöl pedig egy 15-0-s rohammal sokkolták ellenfelüket – különösen Czirbus és Czura villogott. Dukic és Horváth Ákos révén éledezett a Veszprém, majd Tóth Norbert beállásával rendeződött a védelmük is, hosszú percekre lehúzták a rolót, a negyed végére közelebb is kerültek (16-20). A második játékrész elején a padról érkező Mészáros és Vas-Teplán is csak ideig-óráig tudta feltartóztatni a hazai rohamokat, a lepattanókat mindkét oldalon gyűjtő Tóth-tal nem tudtak mit kezdeni, Horváth és Szabó kintről volt eredményes, ennek köszönhetően előbb utolérte, majd le is szakította ellenfelét a Veszprém. Boinitzer tartotta a lelket az Óbudában, őt nem nagyon tudták limitálni a hazaiak, de ez csak arra volt elég, hogy látótávolságon belül maradjanak (50-42). 

A fordulás után kicsit fordultak a szerepek, Czirbus és Kalassai révén kicsit közelebb is tudtak jönni a Kaszások, a többiek sem tétlenkedtek támadásban, azonban a túloldalon a rutinos Tóth-Dukic magasember-párossal nem igazán tudtak mit kezdeni, ők tartották ellenfelüket veszélyes távolságon kívül. A negyed végén Szabó Péter is fellépett melléjük egy fontos hármassal, amivel 10 pont fölé nőtt a differencia (70-59). Dukic triplájával a negyedik negyed elején már 14-gyel mentek a bakonyiak, de itt szépen lassan visszakapaszkodott az Óbuda, a hazaiak pedig percekig nem találtak be. A negyed közepén Szabó és Madár azért megtalálta a dobókezét, itt újra 10 pont fölé ment a veszprémi fór, de a Mészáros-Kalassai-Boinitzer trió még egyszer nekidurálta magát és 82-77-ig felhozta csapatát. Itt volt azonban a vége, a veszprémiek összekapták a védekezésüket, Dancsecs András pedig két kíméletlen hármassal foszlatta szét a vendégek maradék reményeit. 

Részletes statisztika, nyilatkozatok

A mérkőzés felvétele:

 

Conoil Pápa KC – Budapesti Honvéd SE 63-81

A Pápa kiemelkedő teljesítményei: Varga Balázs (14 pont, 15 lepattanó, 28 VAL), Sonyák Béla (18 pont, 2 szerzett labda, 17 VAL). 

A Honvéd kiemelkedő teljesítményei: Tanoh Dez András (19 pont, 10 lepattanó, 27 VAL), Takács Dániel (11 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 21 VAL), Kopácsi Ákos (14 pont, 3 szerzett labda, 18 VAL). 

A listavezető Honvéd négy fontos játékosára (Mijovic, Völgyi, Simon és Stefán) nem számíthatott, de a hátsó régiókba csúszó Pápában sem lépett pályára Murai Gábor és Koma Dániel, így még mindig a fővárosiak számítottak esélyesnek. Takács Dániel, Markovics Luka és a fiatal Tanoh Dez András vezetésével be is kezdtek a honvédosok, de Varga Balázs nem hagyta annyiban, extrát hozott az első néhány percben, így öt perc után egál környékén álltak a felek. A hatodik percben a Honvéd helyzete vált nehezebbé, sérülés miatt elvesztették vezérüket, Markovicsot, azonban erre jól reagált Baksa Szabolcs csapata: a kisszünetig nem engedett pontot ellenfelének (11-16). Sőt, a második negyed elejét is megnyomták, összességében egy 14-0-s futással kerültek jó helyzetbe. A rutinos Sonyák Béla igyekezett megnyugtatni a Pápát, lassan kezdtek magukhoz térni a hazaiak – Sonyák mellett Erdei és Horváth is betalált és négy pontig zárkóztak. A félidő vége azonban ismét a Honvédé volt, megszigorították a védekezésüket, elöl pedig újra magukra találtak (30-39). 

Fordulás után Tanoh és Kovács Soma kosaraival hamar újra 10 pont fölé nőtt a vendégek fórja – a pápaiak is be-betalálgattak, de a Honvéd teljesen átvette a játék irányítását. A fiatal Tarján Izsák Ákos nagyon fontos kosarakat dobott ebben az időszakban, Kovács és Kopácsi is hozzá tudott szólni, így megnyugtató előnnyel mehettek az utolsó pihenőre (44-59). A záró játékrész elején aztán dűlőre is vitték a dolgot, Takács Dániel mellé a 17 éves, élete első felnőtt meccsét játszó Hajdu Péter is fellépett, a különbség pedig 20 pontra nőtt. A Pápa itt sem adta fel, próbáltak visszazárkózni, de a mindössze 18 éves Cohill Eric Edward vezetésével már gond nélkül megtartotta előnyét a Honvéd – a vendégek ezzel biztosan első helyen karácsonyoznak, míg a Pápa amiatt aggódhat, hogy nyert meccsek tekintetében utolérte az utolsó előtti Salgótarján. 

Részletes statisztika, nyilatkozatok

 

Vasas Akadémia – NKA Pécs 79-83

A Vasas kiemelkedő teljesítményei: Moravcsik Áron (9 pont, 6 lepattanó, 13 gólpassz, 30 VAL), Andrássy Géza (13 pont, 6 lepattanó, 4 blokk, 16 VAL), Medve Máté (13 pont, 3/5 tripla, 2 szerzett labda, 16 VAL). 

Az NKA kiemelkedő teljesítményei: Bíró Levente (16 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz, 28 VAL), Nemanja Djordjevic (17 pont, 3/5 tripla, 10 lepattanó, 26 VAL), Kocsis Zalán (10 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 19 VAL).

A szezont kicsit lassan kezdő Vasasnál az utóbbi időben helyükre kerültek a dolgok, utóbbi öt meccsükből négyet behúztak és megérkeztek a playoff-helyekre, most viszont komoly teszt várt rájuk, mivel az NKA gárdája dobogó közelében tartózkodik, ők is 4-1-es mérleggel zárták előző öt meccsüket, ráadásul legutóbb nagy skalpot ejtettek a Veszprém legyűrésével. Az akadémisták be is kezdtek, a Meszlényi-Bíró-Rátvay trió három perc alatt 3-12-es futást vezényelt, de a Vasas is hamar bemelegedett, Radics, Moravcsik és Kelenföldi révén gyorsan eltüntette a hátrányt, sőt egy pillanatra vezetést is átvették. A játékrész vége viszont a pécsieké volt, Kocsis Zalán triplát és 2+1-es játékot is szállított (22-25). A második negyed elején sem változott a játék képe, a Vasas Andrássy révén hamar feljött egálra, 30-30-nál viszont robbantott az NKA: Djordjevic és Lados sorra dobta a hármasokat, majd Scherer és Bíró is beszállt a táncba, 35-49-re léptek meg a vendégek, az itt megszerzett előny jó részét meg is tudták tartani (40-52). 

A Vasas természetesen nem adta fel, a fordulás után rögtön át is vette a játék irányítását: Boros és Medve egymást licitálták túl a triplavonalon túlról, pár perc után 56-59 állt az eredményjelzőn. Fordítaniuk viszont nem sikerült, Benke és Scherer egy perc alatt lerombolta a Vasas addigi munkáját, ismét 10 pont volt közte. Ebből az ütésből nem is bírt felállni a hazai csapat, Djordjevic és Meszlényi találataival mehettek pihenőre a felek (59-71). A hazaiak a zárónegyed elején benéztek 10 pont alá, de úgy tűnt, hogy Djordjevic és Benke mindenre tud válaszolni, 68-82-nél, öt perccel a vége előtt nem látszott, hogy idegbajos végjátékba torkollik a csata. A Vasas azonban hosszú hajrát nyitott, Medve, Boros, Andrássy és Moravcsik pontjaival 11-0-s rohanást rendeztek. Utolérni már nem tudták ellenfelüket, 79-82-nél időt kért az NKA, majd Bíró kiharcolt két büntetőt, amiből egyet be is dobott, az idő pedig vészesen fogyott - Moravcsik rontott a túloldalon a vonalról, amivel le is zárta a csatát. 

Részletes statisztika, nyilatkozatok

A mérkőzés felvétele:

 

NBI/B. Zöld-csoport, 12. forduló:

Agrofeed-Széchenyi Egyetem Győri KC – KTE-Duna Aszfalt U23 81-47

A Győr kiemelkedő teljesítményei: Lógár Bence (17 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz, 30 VAL), Bakon Csanád (15 pont, 5/8 tripla, 19 VAL), Berneczei László (6 pont, 3/3 mezőnyből, 8 lepattanó, 3 szerzett labda, 17 VAL). 

A KTE kiemelkedő teljesítményei: Tóth Balázs (10 pont, 3 lepattanó). 

A középmezőnyben helyet foglaló győriek az élmezőny mögött tanyázó KTE-t fogadták, azonban már a feldobás előtt úgy tűnt, hogy a várt csata elmarad, a kecskemétiek több meghatározó játékosukat is nélkülözték A-csoportos elfoglaltságuk miatt. Lógár Bence nem is teketóriázott sokat, a győriek első nyolc pontját szerezte, majd Bakon és Berneczei is beszállt a pontgyártásba, 13-1-re léptek meg a hazaiak. A KTE Mári, Kőházi és Velkey vezetésével lassan éledezett, hátul is sikerült rendezni a sorokat, így itt még meg tudták állítani a győri rohamot (20-12). A második negyed elején Tóth Balázs két ziccerével hat pontra zárkóztak, de itt elfogyott a lendület. A Győr összekapta a védekezését, elöl megint jött Lógár, akihez Geiger, Bakon, Kámán és Hágen is csatlakozott, ami egy 15-0-s rohanásban csapódott le - a KTE nem tudott ellenállni, a nagyszünetre szinte eldőlt a meccs (42-19). 

Fordulás után Kámán és Geiger kosaraival már 27 is volt közte, de itt megrázta magát a Kecskemét, Tóth, Velkey és Takács révén visszajöttek 20 egységre. Ennél többet viszont nem tudtak tenni, Kámán és Bakon újra 30 pont közelébe emelte a hazai fórt, amit megint sikerült ledolgozni 20-ra, de itt rendre megakadt a KTE (58-38). A negyedik negyed is hasonlóan zajlott, a győriek hamar növelték az előnyt, lassan átlépték a 30 pontot is, a végén pedig mindkét csapat kiürítette a kispadot - a győriek már ott toporognak a dobogó mögötti közelharcban, ahol azonban teljes csapattal még a KTE is tényező lehet. 

Részletes statisztika, nyilatkozatok

 

ELITE Basket – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 83-82

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Somogyfoki Szabolcs (19 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz, 34 VAL), Láncos Krisztián (18 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 33 VAL), Jilling László (15 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 17 VAL), Somogyfoki Péter (6 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz, 4 szerzett labda). 

A SMAFC kiemelkedő teljesítményei: Füzi Róbert (28 pont, 6 lepattanó, 34 VAL), Schöll Richárd (15 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 30 VAL), Csátaljay Barna (20 pont, 8/14 mezőnyből, 16 VAL). 

A rengeteg problémával küzdő ELITE szépen lassan “utoléri magát”, lassan Somogyfoki Péter is kezdi felvenni a ritmust, míg a SMAFC meccseit manapság az határozza meg, hogy az A-csoportos Sopronból éppen kit tudnak pályára küldeni. Láncos, Jilling és Somogyfoki Péter gyorsan igazolta is, hogy a törökbálintiak javulnak, egy 10-4-es futással kedveskedtek a soproniaknak. Hamarosan a SMAFC is megérkezett a meccsbe, feljavult a védekezésük, elöl pedig jól oszlottak meg a terhek, minden pályán lévő hozzá tudott szólni, pár percre a vezetést is át tudták venni - a hazaiaknál Tóth András extrája viszont sokat ért a kisszünet előtt (22-21). A második negyed eleje kisebb tüzijátékot hozott, ebből a két Jilling-triplára és Somogyfoki Szabolcs pontos játékára támaszkodó ELITE jött ki jobban, pár pontos előnyt szereztek. Csátaljay próbálta meg eltüntetni a különbséget, a SMAFC fel is jött 38-36-ra, amire 7-0-s futással reagáltak a vendéglátók - ám még mielőtt hátradőlhettek volna, Füzi, Schöll és Németh révén gyorsan egalizált a soproni gárda (45-45). 

Fordulás után a sok dobást rontó, de mezőnyben remekül dolgozó Somogyfoki Péter hármasával igyekezett meglógni az ELITE, majd Spiriev is betalált kintről, de döntő ütést nem tudtak bevinni. Amikor a roham kifulladt, jött a Csátaljay és Schöll vezette SMAFC és kiegyenlített - innentől fej-fej mellett haladtak a felek, a negyed végén Papp triplájával és duplájával, illetve Füzi hármasával a vendégek mehettek előnnyel rövid pihenőre (63-65). Az ELITE viszont nagyon felszívta magát, a negyedik negyedet 8-0-val nyitották, sőt Láncos és Somogyfoki Szabolcs extrájával a játékrész derekán 76-68-ra léptek meg. Akadt azonban még egy csavar, a soproniak összeszedték magukat hátul, támadásban viszont Csátaljay egymaga próbálta meg felhozni csapatát, de nagyon sok dobást, büntetőket rontott - amikor Füzi lépett elő, akkor tudott veszélyes közelségbe jönni a SMAFC. Előbb három, majd 80-79-nél egyetlen pontra zárkóztak a vendégek, sőt Füzi sokadik jó büntetőzését követően 80-81-nél vezettek is, majd Vercher ugyan egy büntetőt rontott, egyet viszont bedobott. 80-82-nél sem volt még vége a fordulatoknak, Jilling passzából Tóth András szórt be egy óriási hármast, az utolsó támadásnál pedig Láncos lopta el a labdát Csátaljaytól, így a sírból hozta vissza a győzelmet a törökbálinti gárda - akik ezzel talán meg is kezdték a felzárkózást a középmezőny végéhez.

Részletes statisztika, nyilatkozatok

A mérkőzés felvétele ide kattintva megtekinthető!

 

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli – Pénzügyőr SE 69-63

A Vásárhely kiemelkedő teljesítményei: Pavlovic Vuk (10 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz, 23 VAL), Varga Zalán (15 pont, 3/7 tripla, 14 VAL), Kovacevic Vladan (12 pont, 5 lepattanó, 14 VAL), Vejinovic Sasa (11 pont, 3 szerzett labda, 3 gólpassz, 12 VAL). 

A Pénzügyőr kiemelkedő teljesítményei: Nemes Milán (15 pont, 3 szerzett labda, 3 gólpassz, 8 kiharcolt fault, 21 VAL), Szálas Gábor (11 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda, 16 VAL), Horváth Barnabás (19 pont, 5/11 tripla, 2 szerzett labda, 14 VAL). 

A hazai pályán 4-1-es mérleggel rendelkező Vásárhely ezúttal nem számíthatott egyik legjobbjára, Varga Ákosra, ugyanakkor a mögöttük álló Pénzügyőr ellen így sem voltak esélytelenek. Természetesen a vendégek sem feltartott kézzel érkeztek, a hazaiak centerét, Semin Burkót például elég gyorsan ki tudták kapcsolni, Baranyi és Nemes játékára építve rendre ők jártak előrébb. A játékrész derekán jött egy kisebb vásárhelyi futás a Pavlovic-Kovacevic-Varga Zalán triótól, de a 19-13-as előnyt Horváth Barnabás gyorsan annulálta két triplával, sőt a negyed végén két Szálas-ziccerrel vissza is vették a fórt (21-23). Horváth a második negyed elejére is tartogatott egy triplát, de a hazaiaknál Pavlovic mellett Bálint Erik is villant, ismét vezettek a vásárhelyiek - nem sokáig, Horváth közelebbről is megszórta magát, innentől kezdve nem engedték el egymás kezét a sokat hibázó, de védekezésben sokat is dolgozó csapatok (35-38). 

A védekezés a második félidő elején még hangsúlyosabbá vált, hosszú percekig alig láthattak kosarat a vásárhelyi drukkerek. 43-42 után a PSE talált meg valamit, a Szálas-Baranyi-Horváth trió révén összeraktak egy 8-2-es futást. A Kosársuli viszont nem esett össze, a Bálint-Varga páros egy 7-0-val zárta a negyedet (52-50). A záró játékrészt a Pénzügyőr kezdte jobban, Kiss duplája és Horváth sokadik hármasa után fordítottak, de a következő nyolc pontot Pavlovic és az addig nagyon csendes Burko szerezte, a vásárhelyiek gyorsan visszaültek a lóra. Szálas és Kollár hármasaival itt még egyszer megrázta magát a PSE, Nemes büntetőivel is még 63-63 volt az állás, de itt elfogytak a vendégek. Vejinovic kulcspillanatban lopott el egy labdát és dobott ziccert, majd a következő PSE-támadásnál újra elcsente a játékszert, ebből pedig Bálint dobott kosarat - erre már nem tudott reagálni a Pénzügyőr, így a Vásárhely ötödik győzelmével lassan közelít a playoff-helyek felé. 

Részletes statisztika, nyilatkozatok

 

Dunaharaszti MTK – MEAFC-Miskolc 85-91

A DMTK kiemelkedő teljesítményei: Jordan Santiago (17 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz, 11 kiharcolt fault, 26 VAL), Bocsárdi Gábor (8 pont, 14 lepattanó, 18 VAL), Imolay Ákos (14 pont, 4 lepattanó, 17 VAL). 

A MEAFC kiemelkedő teljesítményei: Csák Bence (22 pont, 5/11 tripla, 7 kiharcolt fault, 25 VAL), Ragályi Levente Gergely (10 pont, 7 lepattanó, 20 VAL), Cseh György (12 pont, 4/5 mezőnyből, 4 lepattanó, 20 VAL). 

A szezont parádésan kezdő újonc DMTK az utóbbi időszakban kicsit behúzta a féket, a szűk rotáció egyre komolyabb gondot okoz, míg a MEAFC éppen fordított utat jár be: nem kezdték jól az évadot, de lassan összeálltak, sőt mélyíteni is tudták a keretet - utóbbi a mostani meccsen is sokat segített. Klasszikus hullámvasút volt az első negyed, a Miskolc szerezte az első két kosarat, amire 9-0-val válaszolt a DMTK, erre 8-0-val kontrázott a vendégcsapat, majd ismét egy 9-0-s hazai rohanás következett - hogy aztán Orliczki, Cseh és Csák hármasaival a MEAFC egy 11-2-es attakkal zárjon (20-23). A hazaiaknál Haris is kedvet kapott a távoliakhoz, kettőt is elsüllyesztett, de Csák ugyanígy tett, majd Pintér és Csabay is “váltott” egy-egy triplát, a tüzijátékból így egyik csapat sem jött ki jól. A negyed közepén jelentkezett Jordan Santiago, a DMTK kiváló légiósa egész addig pont nélkül állt, itt viszont büntetőkből volt eredményes, jól is passzolt, úgy tűnt, hogy valamire rátaláltak a vendéglátók. Kozák Márton csak rövid ideig tudta feltartóztatni a rohamot, a dunaharasztiak 44-42 után egy 9-0-s etappal harcoltak ki komolyabb fórt (53-42). 

A nagyszünetet követően Santiago és Bocsárdi révén egy darabig tartotta magát a DMTK, de 57-43-nál elfogyott a gárda - a MEAFC feljebb kapcsolt védekezésben, elöl pedig Csák, Kozák, Pintér és Sándor révén sorra szerezték a kosarakat. A hazaiak mindössze 10 pontot szenvedtek össze ebben a 10 percben, míg a sok lábon álló vendégek 59-59-nél előbb utolérték őket, majd a negyed végén egy újabb brutális ütést vittek be: Csák Bence vezérletével végül 35 pontnál álltak meg, a tombolás vége pedig egy meggyőző fór lett (63-77). Cseh 2+1-ével, majd Tóth kosaraival hamar elérte a különbség a 20 pont környékét, de a hazaiak nem estek össze, még egy utolsó támadást indítottak: 65-84-ről 78-87-re zárkóztak fel - itt volt azonban a vége, Cseh és Csák higgadt büntetőkkel megállította a futást, a végén a dunaharasztiak már csak kozmetikázni tudták a vereség mértékét. A DMTK zsinórban második vereségével is még dobogós helyen áll, de mögöttük már alaposan feltorlódott a középmezőny, élükön a sorozatban negyedszer győző MEAFC-cal. 

Részletes statisztika, nyilatkozatok

A mérkőzés felvétele:

fotó, slide: hunbasket.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus