Az Oroszlány tartalékolva verte a DEAC-ot

Az elsőhöz képest jóval alacsonyabb színvonalú meccsen az Oroszlány - tartalékolva a holnapi, Sopron elleni meccsre - biztosan verte az erősen tartalékos DEAC-ot a férfi NB II soproni négyes döntőjében.

DEAC-Oroszlány 60-85  (12-19, 18-21, 13-23, 17-22)

Ld: Lakatos B. 16, Helgasson 14, Kádár 12, dr. Ambrusz 10 ill. Ughy 15/3, Magyari 13/3, Kiss K., Kláris 12-12

Az esküvő napját előbb kijelölték, mint a négyes döntőjét. Az egyik debreceni kosaras e hét végén esküdött örök hűséget párjának, s emiatt nemcsak ő, hanem pár meghívott csapattárs is hiányzott, tehát a debreceniek meglehetősen tartalékosan érkeztek a négyes döntőre.

Az első támadásánál az Oroszlány négyszer szedte vissza a támadó pattanót. A magassági fölényben lévő Komárom megyeiek görcsösen, idegesen kezdtek, de lepattanóiknak köszönhetően vezettek a távolról igen gyengén tüzelő DEAC ellen. Debreceni időkérés után már betörésekkel operált a DEAC, s ez a húzás bejött: a lendületes, bátor betöréseket nem tudták megállítani az oroszlányiak, a negyed közepén dr. Ambrusz vezérletével 10-7-re a debreceniek vezettek. Utána azonban a görcsösen kosarazó neves játékosaik helyett a parádézó Magyari vezérletével egy 10-2-es futással fordított az Oroszlány.  

A második negyed elején nemzetközivé vált a meccs, a DEAC-ban egy izlandi és egy izraeli egyetemista, az Oroszlányban pedig egy spanyol játékos volt a pályán. A DEAC játékosai ismét elkezdtek távolról "tüzelni" - eredménytelenül -, az Oroszlány a lepattanók után lendületes támadások végén könnyű kosarakkal 27-18-ra elhúzott, ráadásul több kulcsemberét pihentethette ekkor Kovács Nándor, az OSE edzője. A 17. percben Helgasson megkapta a 4. hibáját. Feljött a negyed közepén ugyan 5-re a DEAC, de a félidő végén nagyon gyengén dobtak a cívis városi egyetemisták, ráadásul türelmetlenül játszottak, gyorsan eldobálták a labdákat. A félidő hajrájában tetemesre duzzadt az OSE előnye, amelyben Kiss magára talált. A félidő végén Márkus és Hanzel egy-egy triplájával jött föl 10 pontra a DEAC.

A második félidő "csak" 3 oroszlányi támadó pattanóval kezdődött, az akció végén Tanács egy büntetőt értékesített, majd Ughy Hajmásy villanásaira alapozva szünet után hamar 16 pontosra növelte előnyét az OSE. A DEAC ugyan szépen kidolgozta a középtávoli helyzeteket, de játékosai rendre ki is hagyták ezeket, Lakatos Bence villant időnként. Ellaposodott a játék, a mindössze 7 játékossal érkező debreceniek fáradni kezdtek. A negyed végére 20 pontra nőtt az Oroszlány előnye, a lelátón pedig elkezdtek barátkozni az oroszlányi és a békési drukkerek.

A záró szakasz csak formalitás volt, az Oroszlány már pihentette legjobbjait a holnapi, Sopron elleni meccsre, a DEAC-nak felvillanásai voltak.

Fotó: oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus