Beharangozó – NB. I/B – 18. forduló

Már ma, egy előre hozott csatával kezdetét is veszi a honi másodosztály alapszakaszának 18. fordulója, ahol a DEAC és a Kecskemét rangadója, illetve az Eger - Vásárhely derbi emelkedik ki Keleten, Nyugaton pedig a Pápa és a Bonyhád összecsapása sejteti a legfinomabb csemegét. Lássuk, milyen párharcok lesznek még, illetve mit várhatunk ezektől!

Kelet

Nagykőrös – MAFC (péntek, 17:45)

A tabella alsó régiójához tartozó hazai csapat eddig csak a közvetlen környezetéhez tartozó csapatokat tudta legyűrni. A MAFC formája, játékereje (és hosszabb cserepadja) vendéggyőzelmet jelenthet, de Lakosa Zsolt legénysége bármikor képes lehet egy szoros mérkőzésre, idén már majdnem nyertek Egerben és Debrecenben is.

EKF-Eger – Hódmezővásárhely (szombat, 16:00)

Revansra készül a felsőházért küzdő EnterHód, de esetleges sikere legalább akkora bravúr lenne, mint amikor az Eger tudott győzni Vásárhelyen. A tabellán elfoglalt helyük alapján hiába várunk szoros mérkőzést, az egriek is azok közé tartoznak, akik eddig csak egyszer kaptak ki otthonukban. Ráadásul a vendégcsapat várható teljesítményének intő jele, hogy az előző hétvégén a MAFC ellen hazai pályán elveszített rangadón csak Varga Dániel volt képes felnőni a feladathoz.

Az Eger felsőházas helye első ránézésre biztosnak tűnik, de ha megnézzük a következő meccseket, nem irigyeljük őket. Az egri nézőket viszont annál inkább! Két héten belül három minőségi kosármeccset láthatnak: a most szombati rangadó után kedden fogadják még a Kecskemétet, és két hét múlva a MAFC-ot.

Bp. Honvéd – Óbudai Kaszások (szombat, 16:00)

Jó formában van Honvéd, le tudták győzni az akkori listavezető Kecskemétet és legutóbb Tiszaújvárosban is nyerni tudtak. Ezzel szemben a Kaszások megújuló kerete még nem kapta el a fonalat: vereség Pasaréten, legutóbb pedig a DEAC gálázott az otthonukban. Nem lesz kellemes hétvégi séta, de a fővárosi derbi kimenetele egyértelműnek tűnik.

DEAC – Mercedes-Benz (szombat, 17:00)

Más magasságokban repkednek a forduló rangadójának résztvevői, de amíg a hazaiak éppen alulról felfelé szárnyalnak, addig a vendégek fáradni látszanak. A debrecenieket idén még csak a MAFC tudta legyőzni, míg a vendég kecskeméti U23-asok két vereségen és egy hosszabbításos győzelmen vannak túl.

A hazai pálya és a debreceniek palánk alatti fizikai fölénye ugyan előny, de az is igaz, hogy eddig ezt a kecskemétiek sok ellenfele elmondhatta magáról, mégsem mentek vele sokra. A vendégek négy A-csoportos tapasztalattal felvértezett mezőnyembere most már kiegészül Kovács Barnabással, aki az utolsó két meccsen 11 bevágott hárompontossal tette le a névjegyét.

A hazaiaknak azonban nagy szükségük van minden győzelemre, hogy a rájátszásba kerüljenek. Kiváló formájukat mi sem jelzi jobban, hogy a Kaszás-pályán 65 százalékkal dobták a triplákat és nyolc emberük is legalább 10 pontot termelt. Esélyeiket tovább növeli, hogy a kecskemétiek szinte egyből Fehérvárról érkeznek a mérkőzésre, így a kulcsembereik lábában lesz némi fáradtság.

MKB-Euroleasing Vasas – Szolnoki Olaj U23 (szombat, 18:00)

Az első körben Szolnokon magabiztos Vasas-győzelem született. Azóta mindkét csapat játékosállománya jelentősen meggyengült. A hazaiaktól Timkó Norbert az Alba Fehérvárhoz, Helmeczi András pedig Győrbe igazolt; a vendégektől Luka Markovics a paksiakat erősíti már, Bozo Dumics pedig „elveszett”. A változások talán a pasarétieket érintették kevésbé érzékenyen, így a fiatalok csatájában ők tűnnek esélyesebbnek.

Salgótarján – Tiszaújváros (vasárnap, 19:00)

A hazai csapat három elvesztett egy labdás meccs után (DEAC, Vasas, Kecskemét) joggal bizakodhat a javításban, hiszen a gyengébb mérleggel álló, és a Hepp Kupa négyes döntő óta kisebb hullámvölgybe kerülő Tiszaújváros látogat hozzájuk.

Nyugat

Pápa – Sopron KC U23 (szerda, 18:30)

Előre hozott mérkőzéssel kezdődik a 18. forduló Nyugaton, hogy aztán vasárnap bepótolják a havazás miatt elmaradt Bonyhád – Pápa rangadót. Előbb azonban a SMAFC elleni fiaskót kell kijavítaniuk a hazaiaknak. Most nem okozhat problémát, hogy a pápaiak gyakorlatilag csak két cserével játsszák le a mérkőzésüket, ugyanis a soproni U23-asok sem viszik túlzásba a forgatást.

A mérkőzésnek lehet egy érdekes olvasata is, miszerint a Pápa szekerét az élvonal korábbi nagyágyúja, Kálmán László, valamint további rutinrókák húzzák, míg a Sopron egy projektcsapat, amelynek az a célja, hogy a fiatalok megmutassák, hogy kik azok, akik megérettek az A-csoportos munkára. Hát, most itt a lehetőség! A múlt és a jövő összecsapásán a múlt az esélyesebb, de vajon van-e ennek üzenete?

Veszprém – Bonyhád (péntek, 18:00)

Nem könnyű hétvége vár a tolnaiakra, hiszen a vasárnapi rangadó előtt a „nincs könnyű meccs” Veszprémbe utaznak. Ugyanakkor az is igaz, hogy miután a hazaiaknál a TF és a Baja is nyerni tudott, a Bonyhádnak is illene győzni. A kérdés, hogy mennyire hamar tudják eldönteni a mérkőzést és tartalékolni a vasárnapi megmérettetésre.

MTK Törökbálint – Győr (szombat, 17:00)

Egyértelműen hazai győzelem várható. A törökbálintiak zsinórban hét győztes mérkőzésnél tartanak, míg a győrieket a TF rombolta le az előző fordulóban. A vendégek Helmeczi András leigazolásával erősödnek, és már talán a jövő évi csapat építésére koncentrálnak.

Baja – SMAFC (szombat, 17:00)

A vendég soproni egyetemisták szállították az előző hétvége bravúrját a Pápa legyőzésével, de ennek aligha lesz jelentősége most. A Baja sincs rossz formában, nyerni tudtak Veszprémben, ezzel lerázták az egyik riválisukat és sorozatban ötödik győzelmükre készülve tovább üldözik a TF-Budapestet a rájátszást érő helyért.

Bonyhád – Pápa (vasárnap, 18:00)

Az őszi rangadót a Bonyhád nyerte, a tolnaiak csapategységgel és sok cserével tudták ellensúlyozni Kálmán László 29 pontját és 10 kiharcolt faultját. Alapvetően ez jellemzi most is a két csapat közötti különbséget. A bonyhádiak cseresora még úgy is erősebb, hogy pápai csapatkapitány dupladinamitnak számít a NB I/B mezőnyében. Persze a hazai csapat sem szerénykedik a rutin területén, ráadásul a másfél éve összerakott társaság idénre teljesen összeforrt.

A Bonyhád vezető helye biztosnak tűnik a tabella élén, ráadásul idegenben már túl vannak a veszélyes csapatokon. Nagy eséllyel masíroznak be a rájátszásba mindössze egy vereséggel, ami már majdnem bajnoki döntőt jelent. A vendégek is nagy valószínűséggel a felsőház tagjai lesznek, de azért ehhez nem árt kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani.

TF-Budapest – PTE-PEAC (szombat, 18:30)

A Tehetséges Fiatalok közel állnak ahhoz, hogy bebiztosítsák helyüket a rájátszásban, de nem is következő fordulókban várnak rájuk nehéz meccsek. Inkább az alapszakasz utolsó három fordulójára (Törökbálint, Bonyhád, Baja) készülnek, és ezt láthatóan remekül teszik, hiszen legutóbb dermesztő védekezéssel tudták legyőzni a papíron jó nevekből álló Győr csapatát. Most is hasonló mérkőzésre számíthatunk.

Budafok – PVSK-Kronosz (vasárnap, 17:00)

A legkisebb budapesti csapat múlthéten megszerezte első győzelmét. Éppen a másik pécsi csapatot, az egyetemistákat tudták legyőzni, most pedig az élvonalbeli PVSK U23-as csapatát kaphatják el. Nem lesz ez egyszerű feladat, mert ugyan a vendégek hét vereségen vannak túl, de az MTK Törökbálint ellen egész sokáig partiban voltak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus