Beharangozó – NB. I/B: Két derbi a hét közepére

A Magyar Kupa nyolcas döntője miatt a 16. fordulóból elmaradt a két élvonalbeli klub fiókcsapat, a Mercedes-Benz és a Szolnoki Olaj U23-asok mérkőzése. Most kedden és szerdán ezeket a találkozókat pótolják be.

Kelet
EKF-Eger  – Mercedes-Benz (kedd, 19:00)

A második és a harmadik helyezett esik egymásnak kedden, és ez alapján izgalmas rangadóra számíthatnánk, azonban a kecskeméti U23-asoknak két arcuk van. Az egyik, amikor pályára lépnek a Pongó-fivérek, akikkel az összes nagy csapatot elkapták és hosszú időn keresztül vezették a keleti csoport, a másik pedig az, amikor az NB. I/A-s érdekek miatt pihentetik a legjobbakat és könnyedén kikapnak a MAFC-tól és a DEAC-tól.

Az Egernek a teljes csapattal felálló kecskemétiek legyőzésére is van esélye. Hazai pályán majdnem makulátlan a mérlegük, a hétvégén az éppen mögöttük álló Hódmezővásárhelyt győzték le a hazaiak. Ebben mondjuk a vendégek is nyakig benne voltak a furcsa cseréikkel, de a győzelmet nem kell megmagyarázni, és ez akkor is érvényes lesz, ha esetleg a kecskemétiek hiányosan érkeznek.

Salgótarján – Szolnoki Olaj U23 (szerda, 19:30)

A salgótarjániaknak három szoros vereség után, az előző fordulóban sikerült megfordítaniuk a sorsukat. A Tiszaújváros ellen drámai végjátékban, másodpercekkel a vége előtt sikerült megfogni a már kézben tartott, majd onnan egy pillanatra kicsúszott mérkőzést. Ez a siker lendületbe hozhatja a hazaiakat, akikhez az a Szolnok látogat, akik zsinórban hét vereségen vannak túl, de a MAFC elleni zuhanás óta egyre összeszedettebb a védekezésük, és az eddig hátsó vonalban lévő játékosok is kezdenek magukra találni. Ezzel együtt szerdán a Salgótarján az egyértelmű esélyes.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus