Beharangozó - NB. I/B - 32. forduló

Utolsó mérkőzések következnek a másodosztályban. A bajnoki döntő egy-egyre áll, a bronzéremért pedig a Törökbálint van előnyben.

Eger - DEAC (szombat, 15:00)

Az előző heti döntetlen után aki nyer Egerben, az lesz az ötödik. Mindkét csapat elégedett lehet a helyezésével, de ha a DEAC ősze vagy az Eger tavasza jobban sikerült volna, akkor mindketten előrébb is végezhettek volna. Két hasonló erősségű csapat közül most a vendéglátó egri főiskolások vannak egy hajszállal közelebb a győzelemhez, de a DEAC-ot sem lehet félválról venni.

Pápa - Mercedes-Benz (szombat,18:30)

A hetedik helyért a kecskeméti U23-asok vannak előnyben, de a Pápa megfordíthatja az odavisszavágós párharcot. Kálmán László és társai rutinban és méretben is erősebbek, mint a kecskemétiek, így bravúrnak számít, hogy Forray Gábor csapata le tudta őket győzni. A kérdés az, hogy mennyire tud kitartani a 12 pontos előny. Tehát pápai győzelem várható, de a kecskeméti siker sem lenne túl nagy meglepetés.

TF-Budapest - MTK Törökbálint (szombat, 18:30)

A két győzelemig tartó párharcban a vendégek Wehner Zoltán parádés teljesítményével nyertek az első mérkőzésen. A TF derekasan helytállt és könnyen lehet, hogy hazai pályán ez már győzelmet jelenthet, pláne, ha Tóth Szabolcs jobb játékkal rukkol elő. Ez gyakorlatilag az egyetlen esélye a vendéglátóknak. Az MTK-nál több ember is van, aki egyedül is képes megnyerni egy mérkőzést. Nehezen képzelhető el, hogy a TF még tudna javítani a védekezésén, ezért kellene támadásban fejlődniük a győzelemhez.

Bonyhád - MAFC (szombat, 19:00)

Mindkét csapat hozta a hazai meccsét, így szombaton már mindenképpen bajnokavatás lesz a másodosztályban. Az előző két meccs statisztikáját összehasonlítva találunk egy-két érdekességet.

Az első meccsen több volt a kiemelkedő egyéni teljesítmény. A Bonyhád esetében ez nem meglepő, hiszen a Gabányiban 35 ponttal kevesebbet dobtak, ebből Hegedűs Attila egymaga húszat "vállalt be". A MAFC viszont látszólag a vesztes meccsen játszott jobban. Bonyhádon a nyolc gólszerzőből öten is tíz pont felett dobtak, a győztes hazain viszont csak hatan találtak be, és csak hárman értek el kétszámjegyű értéket.

Mindkét csapat dobószázaléka romlott a második meccsre, de amíg a MAFC esetében csak árnyalatokról beszélhetünk, addig a bonyhádiak 38 százalékos idegenbeli produktuma a palánk alól elég durva. A fővárosiak védekezése sokat javult, amit jól mutat az is, hogy másfélszer annyi védőlepattanót szedtek össze a második mérkőzésen.

Jól látható, hogy a Bonyhád hazai pályán erősebb és emiatt esélyesebb is a bajnoki címre. Ahhoz, hogy a MAFC-nak legyenek vérmes reményei, támadásban kell fejlődniük, mert hetven pontokkal nagyon ritkán lehet mérkőzést nyerni. Főleg Bonyhádon, ahol a pálya 7-8 méterrel kisebb, mint a szabvány, ebből adódóan kicsit többször kerülnek helyzetbe a csapatok. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus