Beharangozó: NB I B - 3. forduló

Több nagy derbit is rendeznek a másodosztály harmadik fordulójában, keleten a DEAC-Salgótarján, míg nyugaton a Pápa-Bonyhád és a Soproni KC-Baja összecsapásokat kísérheti nagyobb figyelem a hétvége során.

Keleti csoport:

Nagykőrösi SKE (10., 0-2) – Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK (9., 0-2) (péntek, 17:45)

Drahos Gábor (Vásárhely)A két nyeretlen csapat találkozóján nagy izgalmak várhatóak, de az eddig lejátszott meccsek alapján stabilabbnak érezzük a házigazda teljesítményét, a csapatmunka jobban érvényesült a Nagykőrös Eger és Salgótarján elleni derbijén. Ettől függetlenül persze nem szabad leírni a Sitku Ernő fémjelezte borsodiakat, de nagyobb esélyt látunk a Lakosa legénység első győzelmére a csoport nyitómeccsén.

EKF-Eger-HÉSZ SE (1., 2-0) – MKB-Euroleasing Vasas (11., 0-2) (szombat, 16:00)

Csak úgy, mint az elmúlt heti fővárosi vendégét, mostanit is könnyedén kell két vállra fektetnie az Egernek, amelynek kerete és játékosereje a tavalyi kulcsemberek távozásával sem tűnik gyengébbnek. A nagy tempót diktáló hevesiekkel ugyan bírhatja egy darabig az iramot a pasaréti együttes, de a nagyobb rutinnak érvényesülni kell, magabiztos hazai győzelmet várunk.

Óbudai Kaszások (12., 0-2) – EnterHód Vásárhelyi KS (2., 2-0) (szombat, 17:00)

Ismét egy nyeretlen és egy veretlen csapat találkozója, az óbudaiak eddigi teljesítménye messze elmarad a tavalyi szezontól, de a csapatuk is jelentős átalakuláson esett át, míg a Vásárhelyiek az elmúlt bajnokság középszerű csapatából élgárdává léptek elő Drahos és Gruda érkezésével. A találkozó esélyese így a vendég alakulat, a házigazdának erőn felüli produkcióval kell előrukkolnia, hogy szoros derbire kényszerítse csongrádi riválisát.

Szolnoki Olaj U23 (8., 1-1) – MAFC (6., 1-1) (vasárnap, 14:30)

Múlt héten meglepő győzelmet arattak a szolnoki fiatalok a Tiszaújváros otthonában, most pedig hazai pályán törhetnek borsot egy felsőházba vágyó gárda orra alá. Ezzel együtt is a MAFC számít az esélyesnek és ami Debrecenben nem sikerült az most összejöhet, nevezetesen, hogy megszerezik első idegenbeli sikerüket.

DEAC (5., 1-1) – Konecranes-Salgótarjáni KSE (3., 2-0) (vasárnap, 17:00)

A csoport rangadója a tavalyhoz képest megerősödött DEAC és a mindig bajnoki cím esélyes Salgótarján között. Nagyon nehéz bármit is tippelni ezelőtt a találkozó előtt, aki kilátogat a derbire, biztosan egy magas színvonalú, izgalmas mérkőzést tekinthet meg, ahol az sem lenne meglepő, ha az elmúlt két szezon döntőse elveszítené veretlenségét a Cívis városban.  

Mercedes-Benz Gyár KA (7., 1-1) – Budapesti Honvéd SE (4., 2-0) (vasárnap, 17:00)

Nagy iram várható a kecskeméti derbin, mindkét együttes gyors, lendületes, dinamikus kosárlabdát játszik, így előreláthatólag csak a pillanatnyi dobóforma fog dönteni, illetve, hogy melyik edző tudja jobban rotálni csapatát, hogy bírják a 40 perces ”rohanást”. Hazai pályán a vendéglátók egy hajszállal esélyesebbek, de Puskás Artúr fiai képesek lehetnek megőrizni veretlenségüket.

Nyugati csoport:

Budafoki KK (9., 0-2) – MTK Törökbálint (2., 2-0) (péntek, 17:00)

Bódi Ferenc (Törökbálint)Két hazai vereség után előrelátható, hogy péntek tovább gyarapítja ezt a rublikát az újonc Budafok, miután az idén is nagyra törő Törökbálint látogat hozzájuk. Molnár István legénysége két magabiztos győzelemmel nyitotta a szezont és nem lenne meglepő ha a harmadik fellépése is könnyed meccset hozna.

Motax Concordia KC Pápa (6., 1-1) – B-Beton Bonyhádi KSE (4., 2-0) (péntek, 18:00)

A nyugati csoportban két rangadóra is sor kerül a hétvégén, az egyikre Pápán, ahol az évek óta stabil élcsapatnak számító Bonyhád teszi tiszteletét. Nagy meccs várható az ex-Falcósok fémjelezte házigazdák és a B csoportos rutinrókákkal teletűzdelt tolnaiak között, a hazai pályán billentheti Kálmánék felé a mérleg nyelvét, de nagyjából ugyanennyi esély van egy vendég győzelemre is.

SMAFC-NYME (11., 0-2) – Győr-Szol Széchenyi Egyetem (12., 0-2) (péntek, 19:00)

Alsóházi derbi, még ha a szezon ilyen korai szakaszában ez elhamarkodottnak is tűnik, az már most körvonalazódni látszik, hogy egyik együttes sem fog beleszólni az élcsapatok versengésébe. Odahaza a soproniak szakíthatják meg nyeretlenségük, a győri gárda az eddigi meccseken még nem igazán állt össze, ezért most sem érzünk elég erőt bennük, hogy győztesen távozzanak a Hűség városából.

Soproni KC-Sportiskola (3., 2-0) – Bajai Bácska FKE (5., 2-0) (szombat, 15:30)

A bajnokság rajtja előtt kevesen gondolták volna, hogy a harmadik körben ez a találkozó számít a másik nagy rangadónak, de a soproni fiatalok szereplésükkel rászolgáltak, hogy a korábban keleten tevékenykedő bajaiak ne utazzanak túl magabiztosan hozzájuk. Első idegenbeli fellépésén nem nyújtott magabiztos produkciót a bácskai együttes, alig tudták legyűrni az újonc Budafokot, most pedig még nehezebb dolguk lesz, de a találkozó esélyesének a házigazdákat tartjuk.

PTE-PEAC (8., 0-2) – Veszprémi Egyetem (10., 0-2) (szombat, 16:00)

Ismét egy alsóházi ütközet, amelyben inkább a Veszprém szereplése a meglepő, miután az élvonalt is megjárt játékosai egyelőre képtelenek voltak győzelmet hozni a csapatnak. A pécsiek Bonyhádon megszorongatták vendéglátójukat, ebből a produkcióból meríthetnek most is erőt, odahaza a baranyaiak sikerét várjuk.

Fotó (slide) - vasarhelyikosarsuli.hu

Fotó (1.) - vasarhelyikosarsuli.hu

Fotó (2.) - mtkbasket.com                

  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus