Beharangozó: NBI/B – 11. forduló

Teljes fordulóval folytatódik a bajnoki pontvadászat, a mezőny első és alsó felében is találunk rangadót a hétre!

Piros csoport

OSE Lions (3., 8-2) – Budapesti Honvéd SE (6., 6-4) (kedd, 19:00)

Az élbolyban elfoglalt helye ellenére nem minden fénylik Oroszlányban, a gárda meglepetésre kiesett a Pápa otthonában a Hepp Kupából, Dragasevicet elküldték, érkezett Körmendről Bán Tibor, és a korábban megjósolt magabiztos szereplés helyett egyelőre a vártnál több nehéz mérkőzése akadt az együttesnek. Hazai pályán azonban sosem szabad őket leírni, a játékoskeretük még mindig az egyik legmélyebb a mezőnyben, fanatikus szurkolóiktól hajtva pedig jópár nehéz szituáción túltették magukat. A Honvéd nehéz sorozat végéhez közeledik, legutóbb majdnem elkapták a Veszprémet a fővárosban, hajszálon múlt a bravúr, az akkori formájukkal Oroszlányban is lesz keresnivalójuk.

MTK Törökbálint (11., 2-8) – PVSK-Kronosz Kiadó (12., 2-8) (csütörtök, 19:15)

Az MTK-nak kötelező háti feladat lenne a Pécs elleni derbi, hazai környezetben nem is lehet célja Bódi Ferenc legénységének, az alsóházi tülekedés közepette az egymás elleni győzelem aranyat érhetnek a végelszámolásnál. Alighanem ezt a PVSK együttesénél sem gondolják másként, bár még nyeretlenek idegenben, az utóbbi hetekben már javuló formát mutat a játékuk, amit ha át tudnak menteni Törökbálintra is, akkor egy-egy ki-ki meccsen okozhatnak meglepetést.

MEAFC-Miskolc (10., 3-7) – Vasas Akadémia (7., 6-4) (péntek, 17:30)

Győzelmi kényszer alatt van a Miskolc, ha nem akar tovább csúszni az alsóház felé, akkor bravúr kellene az idén is egységes csapatmunkára építő Vasas ellen hazai pályán. Négy vereséget követően kellene kimászniuk a gödörből, de ehhez a szintén két fiaskó után javítani szándékozó, a visszatérő Moravcsikkal a soraiban felálló pasarétieknek is lesz egy-két szavuk.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 10-0) – BUDAFOK (8., 5-5) (péntek, 18:00)

Továbbra is remek alapszakaszt fut a Veszprém együttese, ezzel az előző években sem volt problémája a bakonyi gárdának, a kérdés majd feltehetőleg az lesz, vajon a rájátszásban is ki jön-e nekik a lépés?! A Budafok igyekszik megkapaszkodni a rájátszás határán, a kiesés nem fenyegeti őket, de idegenben eddig nem hoztak bravúrt, Veszprémben is meglepetés lenne a győzelmük.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14., 0-10) – OMNIA Pub & Food Békés (13., 1-8) (péntek, 19:00)

Most vagy soha? A Bonyhádnak égető szüksége lenne egy győzelemre, hazai pályán, az előtte kullogó Békéssel szemben lehetne papíron esélye, de ha a két csapat keretét és játékának képét vizsgáljuk, akkor már más a helyzet. A vendégek ugyanis sokkal több rutinos játékossal rendelkeznek, és bár szenvednek idén a bajnokságban (edzőváltás is történt náluk), egyelőre a tolnaiaknál még nekik is rendezettebb a játékuk, ami akár egy értékes sikerhez segítheti őket Bonyhádon.

Nagykőrösi Sólymok KE (9., 4-6) – MAFC (2., 9-1) (szombat, 17:00)

Abszolút favoritként fut neki a mérkőzésnek a MAFC együttese, igazi Dávid és Góliát csatája lesz ez az összecsapás, amelyen óriási bravúr lenne, ha az amatőr Nagykőrös elcsípné a bajnoki cím egyik esélyesét. Az apró kis ”ha” mindig ott motoszkál a Sólymok kapcsán, amikor odahaza lépnek pályára, alighanem a lelkesedésük most is vinni fogja őket előre, de nagy arányú vendég sikeren kívül minden más meglepetés lenne.

BKG-Príma SE (4., 7-3) – Nyíregyháza Blue Sharks (5., 6-3) (vasárnap, 18:00)

A forduló rangadójával zárul a hétvége, két éremesélyes gárda randevúzik Szigetszentmiklóson, a BKG a Kék Cápákat fogadja. A Nagy testvérek és a Czura-Bus hátvéd párharc mellett érdekesnek ígérkezik a palánk alatti csörte is a Berger-Tanács duó a Tóth-Czinger párossal szemben, de utóbbihoz akár Bazsó is besegíthet, aki viszont Kováccsal vívhat nagy csatát. Minden poszton adott egy jó derbi, két hasonló stílusú gárda feszül egymásnak, csak a hazai pálya miatt esélyesebb a BKG.

 

Zöld csoport

SMAFC (13., 3-7) – KTE-Duna Aszfalt (11., 3-7) (szerda, 19:00)

Alsóházi rangadó Sopronban, ezeket eddig jól hozta a SMAFC gárdája, de a Kecskemét legutóbb már rendezni tudta sorait a rutinosabb Tiszaújvárossal szemben, ha a formájuk kitart idegenben is, akkor könnyen lophatják a két pontot a Hűség városából.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (4., 6-3) – Óbudai Kaszások (3., 6-3) (péntek, 19:00)

Nagy meccs várható Győrben, ahol a két azonos mérleggel rendelkező házigazda, valamint a Kaszások csapnak össze. A kisalföldiek négy győzelmet zsebeltek be a lassabb szezonkezdet után, míg a Kaszások egy fokkal kiegyensúlyozottabban hozta a mérkőzéseit, főleg nagy feltámadásainak köszönhetően. Az óbudaiak fiatal kerete általában jól bírja a második félidőket és a nyomást is, nem ijednek meg ha hátrányban kell játszaniuk, de a Győr eddig csak a Baja ellen hasalt el odahaza, meglátjuk melyik forgatókönyv érvényesül.

EKE Eger KOK (6., 5-4) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (12., 3-7) (szombat, 17:00)

Döcög a Tiszaújváros szekere, bár az új légiósuk érkezésével változhat a helyzet náluk, amint sikerül beépíteniük a rotációba a jó szezont futó Gáspár-Pöstényi duó mellé. Az Eger sokkal stabilabb együttes, mint tavaly, odahaza embert próbáló feladat elkapni őket, itt sima hazai sikeren kívül egy egylabdás meccs is benne van a pakliban.

KTE-Duna Aszfalt (11., 3-7) – Vásárhelyi Kosársuli (2., 7-2) (szombat, 18:30)

Ezen a héten a Kecskemét duplázik, igencsak nehéz sorsolással, egy soproni kirándulás után hazai pályán kellene meglepniük a feljutásra pályázó Vásárhely együttesét. Botlott már azonban meglepő helyen a csongrádi gárda, éppen vendéglátójuk eheti túrájának helyszínén, a SMAFC vendégeként nem tudták elhozni a két pontot. Kevesebb azonban a hullámzás a rutinosabb Vásárhely teljesítményében, és ha most is jön a félelmetes harmadik negyedük, akkor tovább őrizhetik előkelő pozíciójukat.

DEAC U23 (9., 3-6) – Bajai Bácska FKE (1., 7-2) (vasárnap, 18:00)

Zsinór három győzelemmel menekül az alsóházból a DEAC gárdája, bizonyítva a szezon beharangozóban megelőlegezett bizalmat, miszerint előrébb hivatott a gárda teljes kerettel. Hazai pályán a listavezető ellen feltehetően mindenkit hadba küldenek a debreceniek, így akár meg is lehet az esélyük a bravúrra, pláne, hogy rezgett már a léc többször is a Baja alatt, most is megremeghet Pongóék keze, ami esélyt adhat egy szorosabb találkozóra.

Salgótarjáni KSE (5., 5-4) – Alba Fehérvár (8., 5-5) (vasárnap, 18:00)

A parádés kezdés már a múlté, legutóbbi négy fellépésén egyetlen győzelmet sem tudott begyűjteni a Fehérvár együttese, igaz, náluk komolyan befolyásolja a szereplésüket, ha a kulcsemberek közül nem vethető be mindenki. Nem tudjuk mi lesz a helyzet Salgótarjánban, ha ott lesz mindenki, akkor megtörhetik rossz sorozatukat, ellenkező esetben a nógrádiak könnyű győzelemmel tapadhatnak az élbolyhoz.

 

Fotó:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus