Beharangozó: NBI/B – 12. forduló

A Zöld csoport bajnokesélyeseinek ütközete nyitja, a Pirosaké zárja a fordulót, jön a veretlenek csatája Budafokon, ahova a BKG-Príma SE látogat, míg a felsőházban összecsap az OSE és a Veszprém!

Piros csoport

Nagykőrösi Sólymok KE (13., 3-8) – MTK Törökbálint (10., 4-6) (szerda, 17:00)

Mindkét együttes két vereség után szeretné jobb szájízzel búcsúztatni a 2017-es évet, de hazai pályán a Nagykőrösnek van erre nagyobb esélye, odahaza sokkal veszélyesebbek a riválisokra Lakosa Zsolt fiai. Idén a megerősödött másodosztályban az MTK nem tudja a tőle korábban megszokott kiegyensúlyozott teljesítményt hozni, nem is nyertek még meccset idegenben, igaz mostani vendéglátójuk lesz az első, amely nincs ott a legjobb nyolcban a tabellán

MEAFC (6., 5-6) – Nyíregyháza Blue Sharks (3., 8-3) (szerda, 17:30)

A MEAFC meglepetésre már három vereségnél jár saját pályáján, pedig a tavalyi kiírásban összesen egyszer buktak el hazai közönség előtt az alapszakaszban. Vészharangot még nem kell kongatniuk, de a mezőnysoruknak (Drahos, Szögi) nehéz dolga lesz a Nyíregyháza hátvédjeivel (Bus, Czura) szemben, ráadásául a többi poszton masszívabbnak tűnik egyelőre a vendég együttes. Stojanoviccsal a fedélzeten még nem hibáztak a Kék Cápák, rá nem igazán van megfelelő fit a miskolciak keretében sem, jó eséllyel javíthatnak nem túl fényes idegenbeli mérlegükön (1-3) a nyírségiek.

Vásárhelyi Kosársuli (12., 3-7) – PVSK-Kronosz Kiadó (4., 6-4) (szerda, 18:30)

A pécsiek ígéretes fiatal gárdája eddig meglepi a mezőnyt szereplésével, számítani lehetett rá, hogy az U20-as bajnokság kétszeres címvédője fog borsot törni az esélyes csapatok orra alá, de az még tőlük is kiugró teljesítmény, hogy féltávhoz közeledve a negyedik helyen állnak. Ebben nem csak a hazai fellépéseik játszanak főszerepet, a Vasas és az MTK otthonából is elhozták már a két pontot, és bár odahaza összeszedettebb a Vásárhely, a csongrádiak ellen is győzelmi esélyekkel léphetnek pályára.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (8., 5-6) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (11., 4-7) (szerda, 19:00)

A mérlegek alapján egyértelmű lehet a mérkőzés kimenetele (Győr odahaza 5-0, Bonyhád vendégként 0-5), de Tömösváry (nem) szerepeltetése nagyban befolyásolja a játék képét. Nélküle az amúgy is hosszabb kispaddal rendelkező győriek magabiztosabban várhatják a találkozót, felemás szereplésükkel eddig tartják a rájátszást érő nyolcadik helyüket, míg a tolnaiak öt zakó után szeretnének javítani.

Tehetséges Fiatalok Basketball Players (5., 6-5) – Calle Pubfood Békés (7., 5-6) (szerda, 19:00)

A szűk rotációt már felesleges emlegetnünk a TF kapcsán, a Mehmedovics mester által megálmodott taktika eddig remekül működik, a Veszprém után a második legkevesebb pontot kapták a Piros csoportban (tőlük is eggyel vannak lemaradva). Vendégként a győzelem ízét még nem tudta megkóstolni a Békés együttese, a fővárosiak pályáján is el kell sülnie Krsticék kezének ahhoz, hogy legyen keresnivalójuk, illetve nagyobb iramot kellene diktálniuk a mezőny fizikálisan egyik legjobban felkészített csapatának otthonában.

Vasas Akadémia (9., 5-6) - Budapesti Honvéd SE (14., 1-7) (csütörtök, 17:00)

Bő egy hónappal ezelőtt Hepp Kupa mérkőzésen találkozott egymással a két gárda, akkor a gödörben lévő Honvéd simán kapitulált az edzőváltáson átesett Vasassal szemben. A pasarétiek azóta megtáltosodtak, Moravcsik és Katona is elemében van vezérszerepükben a fiatalok körében, míg a Honvéd két szorosabb meccs után (Nagykőrös, TF) Miskolcon megszerezte a lélektanilag is fontos első győzelmét a bajnokságban. A Sport11-ben nem Puskás Artúrék lesznek az esélyesek, a bajnokesélyesek (Veszprém, OSE) legyőzése mindenképp a házigazdák felé billenti a mérleg nyelvét, de egy nagy iramú, hajtós fővárosi rangadóra van kilátás. 

OSE Lions (1., 10-1) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 9-2) (csütörtök, 19:00)

Előzhet a Veszprém a tabella elején, ehhez idegenben kell legyűrnie feljutásra pályázó riválisát. Az OSE kerete mélyebbnek tűnik, ám a Veszprém kezdője stabilabb eddig a bajnokságban, nagy kérdés, hogy hátul ki tud kiegyensúlyozottabb lenni a 40 perc során, ezzel mindkét gárdának akadtak rövidebb-hosszabb ideig gondjai a szezonban. Remek párosítások lesznek a két oldalon, a Madár-Cook, az Illés-Helmeczi vagy a Spagnolo-Körtélyesi csata külön-külön is érdekes lehet, abszolút kétesélyes a derbi.

 

Zöld csoport

Ford Ivanics-Budafok (2., 11-0) – BKG-Príma SE (1., 11-0) (kedd, 19:00)

Jobb pontkülönbségének köszönhetően múlt héten átvette a vezetést a BKG-Príma SE a Budafoktól, de most a pályán dőlhet el, ki tölti az élen az ünnepeket. A 40 percig megállás nélkül pörgő Nagy-fivéreknek ezúttal a rutinos Tursics és a fiatal Lados vezette hátvédpárossal kell felvenniük a versenyt, míg a Khakonov fémjelezte bedobósoruk a Wehner-Fehér duóval találja szemben magát. A hazaiak rutinja a palánk alatt jöhet jól, ott a Tanács-Szeleczki párosnak a Horváth-Varga duóval kell megküzdeniük, elsőre minden poszton kiegyenlítettnek tűnik a két gárda. Nüanszokon fog múlni a rangadó sorsa, egy kiélezett végjáték sem elképzelhetetlen a két feljutásra esélyes rangadóján.  

Salgótarjáni KSE (3., 10-1) – SMAFC (4., 8-3) (szerda, 19:00)

Az élboly egymással mérkőzik a Zöld csoportban, a két listavezető egymásnak feszülése mellett a negyedik helyen álló SMAFC tesz látogatást a harmadik Salgótarjánnál. A soproniak legutóbbi, szigetszentmiklósi teljesítménye egészen biztosan kevés lesz a döcögősebb szezonkezdet után egyre jobban magára találó nógrádiak otthonában, de egy összeszedett SMAFC okozhat gondokat Surmannéknak.

Alba Fehérvár (14., 0-11) – MAFC II. (10., 3-8) (csütörtök, 15:30)

Bármilyen furcsa, a MAFC úgy tartja tizedik pozícióját, hogy eddig csak idegenben nyert meccset Garai Péter együttese. A Fehérvárnak ismét hazai pályán adódik egy jó lehetőség első győzelmének megszerzésére, ehhez a palánk alatt kell kikapcsolniuk a Bordács-Siklós duót, amennyiben az ő hatékonyságukat sikerül lecsökkenteni, úgy a mezőnyben erősebb házigazdák megszakíthatják nyeretlenségi sorozatukat.

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (5., 8-3) – Sopron KC-Sportiskola (7., 4-7) (csütörtök, 18:00)

Nem a legjobb passzban utazik a Sopron Tiszaújvárosba, zsinórban szerzett öt vereséggel a tarsolyukban kell szembenézniük a Jackson vezette borsodiakkal. A palánk alatt továbbra is erősebb lehet riválisainál a – most már – Váradi Kornél által dirigált gárda, Werner és Bagó játékát könnyen segítheti a mezőny második legjobb dobójának számító Kántor, ha a kulcsemberek tudják hozni magukat, akkor lehet egy szorosabb derbi a csoport zárómeccséből.
 

Fotó: oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus