Beharangozó: NBI/B – 14. forduló (2.)

Nyíregyháza-OSE rangadóval folytatódik a hétvégén ”félbemaradt” forduló, ezen kívül két-két meccset rendeznek még a Piros és a Zöld csoportban.

Piros csoport

Nyíregyháza Blue Sharks (6., 8-5) – OSE Lions (3., 11-2) (kedd, 16:30)

Légiós mozgás volt Nyíregyházán, elköszöntek Kayel Locketól, és úgy hírlik az utódja is megvan már, ám játéka kérdéses az OSE elleni rangadón. Csak úgy, mint a vádli sérüléssel küzdő Czura Attiláé, ami azért is nagy érvágás a Kék Cápáknak, mert a fürgeléptű irányító parádés formába lendült az alapszakasz második felére. Az OSE-nél nincs információ hiányzókról, teljes kerettel bőven van bizakodnivalójuk idegenben, a kisebb hullámvölgy is már a múlté, ha a szünet alatt sikerült tartani a formájukat, akkor könnyen elorozhatják a két pontot riválisuk otthonából, de ne feledjük, a Veszprém mellett az egyetlen veretlen csapat hazai pályán a Nyíregyháza!   

BUDAFOK (8., 5-8) – MTK Törökbálint (10., 4-9) (kedd, 18:30)

Emlékezetes meccset vívott ősszel a két együttes a szezonnyitón, akkor csak Puszta Dávid utolsó másodperces duplája döntötte el a törökbálinti találkozót. Az MTK-nak nem is indult jól a bajnokság, ezután még öt meccset buktak el az első sikerükig, de azóta mind a négy hazai fellépésüket be tudták húzni, az idegenbeli győzelem várat már csak magára. Odahaza stabilan teljesít a Budafok is, csak a MAFC-OSE kettős fogott ki rajtuk saját közönségük előtt, az előjelek is kedvezőek, mindenki egészséges a fedélzeten, a jobb szerkezettel felálló házigazdák esélyesként várhatják a derbit.

MEAFC-Miskolc (9., 4-9) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14., 1-12) (péntek, 17:30)

Bár nehéz szezonja van a Bonyhád gárdájának, odahaza még az élmezőny tagjaival (Veszprém, BKG) is szoros meccseket tudott játszani, igaz, pont mostani vendéglátójuk, a MEAFC mérte rájuk a legnagyobb különbségű vereséget, 25 pontos sikerrel távozva a korábbi kétszeres bajnok otthonából. A rájátszásért vívott versenyfutásban a hazai meccseit hoznia kell a nála hátrébb rangsorolt csapatok ellen (is) a Miskolcnak, így az idegenben nyeretlen Bonyhád papíron kötelező feladatnak ígérkezik, egyedüli kérdés, hogy a sérültek közül ki lesz bevethető az évnyitón.

 

Zöld csoport

Vásárhelyi Kosársuli (1., 9-3) – Salgótarjáni KSE (5., 7-5) (szombat, 18:30)

Úgy ugrott ismét az élre a Vásárhely együttese, hogy meccset sem kellett ezért játszania, a Baja ugyanis egy váratlan vereséggel ”visszaadta” a vezető pozíciót riválisának. Most azonban meg is kell őriznie azt, és bár a Salgótarjánban aratott 15 pontos diadal magabiztossá teheti a csongrádiakat, egészen más arcát mutatja jelenleg a nógrádi alakulat, mint az odavágó idején. Herendic sokoldalúsága és a csapat harciasabb teljesítménye sok borsot tör az ellenfelek orra alá, amivel sikerült felkúszni az élboly nyakára, egy apró lökés kellene, hogy még feljebb kapaszkodhassanak. Talán egy idegenbeli bravúr lehet a szükséges plusz, de odahaza nagyon kiegyensúlyozott a Vásárhely, a mezőnyben egyedüliként veretlenek saját csarnokukban, míg a Salgótarján nem nyert még távol az otthonától mérkőzést.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (6., 7-5) – DEAC U23 (9., 5-7) (január 15., kedd, 18:30)

A csoport egyik legjobb formában lévő csapatát fogadja az ötös győzelmi széria után az évet két váratlan vereséggel (Eger odahaza, Kecskemét idegenben) záró Győr. Bár a DEAC csak a rájátszás határán lavíroz jelenleg, utolsó hat fellépésükből ötöt behúztak a debreceni fiatalok és csak a listavezető Vásárhely vendégeként távoztak közben vereséggel. Abszolút kiegyenlített csata várható, foghíjas hajdúsági kerettel a palánk alatt lehetnek erősebbek Rátvay Balázsék, a mezőnyben ki-ki meccs alakulhat ki, apróságok dönthetnek csak, a 4-2-es hazai mérleg adhat bizakodásra okot a kisalföldieknek.

 

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus