Beharangozó: NBI/B – 17. forduló

Mozgalmas hét áll a másodosztály előtt, 14 mérkőzést rendeznek vasárnapig, az OSE odahaza, a Veszprém-Nyíregyháza duó idegenben lép pályára.

Piros csoport

PVSK-Kronosz Kiadó (5., 8-7) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (4., 8-6) (szerda, 17:30)

Utolsó négy mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni a PVSK gárdája, de a három vesztett találkozón összesen nyolc pont volt a különbség az ellenfelek javára és egyszer sem volt mindenki hadra fogható a baranyaiaknál. Ráadásul mindháromszor idegenben léptek pályára, odahaza eddig csak a MEAFC tudta megingatni Juhász Olivér tanítványait. A TF ellen egy nagyon fizikális csatára van kilátás, a posztonkénti bontásban is jó match-upjai lehetnek a fővárosiaknak (bár Debreceni nem léphet pályára náluk, mivel az eredeti időpontben még a MAFC játékosa volt) a kétszeres U20-as bajnokkal szemben, a jobb dobóforma eldöntheti a találkozót.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (10., 6-9) – OSE Lions (1., 14-1) (szerda, 19:00)

Szorongatják, szorongatják idegenben az OSE-t, de eddig mindig megúszta vendégként a fiaskót Vavra András együttese, ami értékes lelki erőről tesz tanúbizonyságot a listavezetőnél. A Győr hibátlan hazai mérlege csalóka, de mindenképp tiszteletreméltó, a tabella első hat helyezettjével ugyanis még nem játszottak saját pályájukon. A keret mindesetre alkalmas lehet az Oroszlány elkapására is, a kérdés, hogy mennyire tudják jól kezelni a hullámvölgyeket, a Honvéd ellen bebizonyították, hogy van tartásuk az utolsó másodpercekig, most egy rágósabb falattal kell megbirkózniuk.

Tehetséges Fiatalok Basketball Players (4., 8-6) – MEAFC (7., 8-8) (szombat, 16:00)

Duplázik a TF, amivel akár meg is szilárdíthatja negyedik helyét a tabellán, ehhez egy hektikusan teljesítő MEAFC-ot kellene legyűrnie. A miskolciak a Vásárhely kiütésével megmutatták, hogy ott van bennük a potenciál a lehengerlő játékra, a kérdés velük kapcsolatban, hogy tudják-e állandósítani ezt a formát, vagy legalábbis tartani azt a tempót. Ha a Nagykőrös elleni kisiklást nem nézzük, akkor stabilabb a Mehmedovics-legénység teljesítménye, ezúttal már a felépülő Filipovicra és az új igazolás, Debrecni Dánielre is számíthatnak, a hosszabb kispad pedig nem a Miskolc malmára hajtja a vizet.

MTK Törökbálint (8., 6-9) – Budapesti Honvéd SE (12., 5-10) (szombat, 17:00)

Alig két hete hazai pályán győzte le az MTK-t a Honvéd gárdája, ami akkor Simon Nándor vezetőedző helyébe került, a csapatot az eddigi másodedző, Bódi Ferenc vette át. Azóta nem játszott mérkőzést a Törökbálint, a Honvéd viszont épített egy szolid, de az alsóházból való elmozdulás szempontjából annál fontosabb három meccses győzelmi sorozatot. A lélektani előny így mindenképp a Puskás-legényeknél van, odahaza is megingott már az MTK, viszont ha képesek kiegyensúlyozott játékra, akkor otthon tarthatják a két pontot.

Vásárhelyi Kosársuli (14., 4-11) – Vasas Akadémia (6., 8-7) (szombat, 18:30)

Saját pályáján mindenkire veszélyesebb a Vásárhely együttese, ráadásul egy olyan Vasast fogadnak, melynek kulcsemberei sérülésekkel bajlódtak (bajlódnak) az utóbbi hetekben. Moravcsik és Katona is kidőlt a legutóbbi Hepp Kupa-találkozóról, előbbi már Pécsen sem volt bevethető, ha egyikük sem lesz hadra fogható szombaton, akkor nehéz percek elé néznek a fővárosiak.

OSE Lions (1., 14-1) – Calle Pubfood Békés (11., 6-10) (szombat, 19:00)

Békésen nehezen jött össze a siker az OSE-nek, hazai környezetben viszont nem lehet kérdéses a mérkőzés kimenetele, még ha nem is szabad lebecsülni a rutinos mag húzta vendégeket. Viszont ezúttal nem csak a Kertész-Koma-Krstic-Nagy tengelytől kellene az extra, hanem a kiegészítő játékosnak is előrébb kellene lépniük, mivel jóval hosszabb a házigazdák kispadja, ezzel pedig nem lesz könnyű felvenni a versenyt.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (10., 6-9) – Nyíregyháza Blue Sharks (3., 11-5) (szombat, 19:00)

Újabb erőpróba elé néz a győri együttes, ismét egy éremesélyes és feljutásra pályázó gárdát fogadnak Náraiék. A győzelem azért is lenne kulcskérdés a számukra, mivel egyre sűrűbb a mezőny második fele, a nyolcadik, még rájátszást érő helyen álló MTK csak két sikerrel előzi meg a sereghajtó Vásárhelyt, köztük pedig ott van a Győr gárdája is. A Nyíregyházát persze mindez nem fogja zavarni, a csoport két legjobb dobójával (Czura, Stojanovic) érkeznek a Kisalföldre és mivel mögöttük is ott lohol a TF-PVSK duó, így nem fognak könnyen adni egy nyerhető mérkőzést.

PVSK-Kronosz Kiadó (5., 8-7) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 12-4) (vasárnap, 15:30)

Erőltetett menet a pécsi fiatalok számára, két élcsapattal is megmérkőznek ezen a héten, amivel eldőlhet, hogy maradnak-e az élbolyban, vagy visszacsúsznak a középmezőnybe. A Veszprémnél kérdéses Körtélyesi játéka, a rutinos magasember jelenléte befolyásolhatja a vendégek teljesítményét, nélküle újra pluszt kellene hoznia a társaknak, főleg a Pavlovic-Kovács-Hegedűs triónak. A hazaiaknál is akadhat távolmaradó, Dragasevic még a Honvéd ellen dőlt ki a sorból, a sérültjeik nélkül azonban egy kiegyenlített derbire van kilátás.

Nagykőrösi Sólymok KE (9., 6-9) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (13., 5-11) (vasárnap, 17:00)

Elképesztően jó formát mutat a Nagykőrös együttese, zsinórban három győzelmet zsebeltek be Lakosa Zsolt fiai és a tavaly az utolsó Piros csoportos helyet megcsípő gárda már ott kopogtat a rájátszás kapuján. A Bonyhád a legutóbbi sikere ellenére nem is tűnik megoldhatatlan feladatnak, magas poszton és mezőnyben is több variációs lehetősége van a házigazdáknak, akik újabb győzelmükkel és az eredmények (számukra) szerencsés alakulásával akár a nyolcadik helyre is felléphetnek!

 

Zöld csoport

Óbudai Kaszások (11., 3-11) – Alba Fehérvár (13., 3-13) (szerda, 18:30)

Hétközi meccs révén kérdéses, hogy milyen csapattal áll fel a Fehérvár, mivel egyértelműen látszik, hogy Brbaklic visszatérése lendített a gárdán, ami a győzelmek számában is megmutatkozik. A Kaszások Budafokon megmutatták, hogy a negatív széria ellenére képesek jó játékra Nagy Bálint fiai, most egy feltörekvő fiatal együttes ellen mozdulhatnak el az alsóházból.

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (6., 10-6) – Bajai Bácska FKE (4., 11-4) (péntek, 18:00)

Legutóbbi kilenc meccséből nyolcat megnyert a Baja, igaz, egyiknél sem gálaelőadással és főleg az idegenbeli fellépéseken szenvedtek meg a két pontért Mándityék. Tiszaújváros is a masszív hazai pályájáról híres, bár ők is megremegtek már többször saját közönségük előtt, a BKG, a Budafok és a Sopron is győzelemmel tudott távozni tőlük. Utóbbinál mindenképp erősebb a jelenlegi Baja, így reálisan nézve akár tovább is nyújthatják a sikerszériát, de odahaza a borsodiakat nem szabad lebecsülni.

Ford Ivanics-Budafok (2., 15-1) – Sopron KC-Sportiskola (9., 6-10) (péntek, 19:00)

Tehetséges és ígéretes csapat a Sopron gárdája, de rutinban és főleg kilóban nem lesz egy súlycsoportban mostani házigazdájával. Voltak megingásai a Budafoknak, a kötelezőket azonban eddig mindig hozta Károly Máté együttese, ha nem is végig vezetve, de ezúttal is hasonló forgatókönyvre van kilátás.

Falo KC Szombathely U23 (10., 4-12) – Óbudai Kaszások (11., 3-11) (vasárnap, 17:00)

Szombathelyen még a BKG-Budafok duó is megizzadt a győzelemért, a kiesés ellen menekülő Kaszásokra így nehéz percek várhatnak vasárnap délután. A Budafok ellen nyújtott teljesítményüket kellene előhúzniuk az óbudaiaknak, azzal lehet keresnivalójuk fiatal házigazdájukkal szemben, amely ugyan szintén hullámvölgyben (négy vereség) van, de ha az A-csoportban edződő játékosai összekapják magukat, akkor kimászhatnak a gödörből.

MAFC II. (7., 7-9) – SMAFC (5., 10-4) (vasárnap, 18:00)

Egyre komolyabban kell számolni a MAFC utánpótlás-csapatával, a Bordács-Katona-Siklós tengely immár négyes győzelmi szériánál tart, igaz, legmagasabban rangsorolt legyőzöttjük a jelenleg kilencedik pozícióban álló Sopron U23-as együttese volt. Ennek ellenére úgy tűnik, működik az új felállás a fővárosiaknál, odahaza hasítanak, a SMAFC ellen azonban az utóbbi hetek legnehezebb tesztje vár rájuk, egy jóval rutinosabb és jobb szerkezetű csapattal mérkőznek meg. Idegenben döcögött is az a bizonyos szekér a soproniaknál, viszont csak a bajnokság első négy helyezettjének otthonában kaptak ki, a MAFC-hoz így több győzelmi reménnyel utazhatnak.

 

Fotó:  pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus