Beharangozó: NBI/B – 18. forduló

Pécsett javítaná tovább mérlegét az OSE, rangadót vív a TF és az MTK, duplázik a PVSK és a Honvéd is.

Piros csoport

Budapesti Honvéd SE (12., 5-11) – Vásárhelyi Kosársuli (14., 4-12) (szerda, 19:00)

Visszaköltözik a Dózsa György útra a Honvéd együttese, eddig egyetlen bajnokit játszottak a legendás csarnokukban, az OSE ellen nagy csatában bukták el a szezonnyitót. Bár egyik félnek sincs könnyű éve, még mindig reális esélyük van akár a rájátszás elérésére is, a nyolcadik MTK csak három, illetve négy győzelemmel előzi meg őket. Nagyobb sansza a Honvédnak van erre a bravúrra, hátralévő tíz mérkőzésből nyolcat ugyanis hazai pályán játszik Puskás Artúr alakulata és már túl vannak a listavezető OSE-Veszprém duón, most pedig az első idegenbeli sikerére hajtó Vásárhelyen kellene átverekedniük magukat.

PVSK-Kronosz Kiadó (6., 8-8) – OSE Lions (1., 16-1) (csütörtök, 19:15)

Pécsett adott lesz a rangadó az éllovas látogatásánál, már Oroszlányban is szoros csatát (92-86) vívott egymással a két fél. Se a MEAFC, se a TF nem tudott könnyű győzelemmel távozni a PVSK-tól, egy jól összeszokott, ambiciózus társaság fogadja a listavezetőt, melyből a sikerekhez szükséges extra egyéni teljesítmények sem hiányoznak általában. Most is szükség lesz a kulcsjátékosok jó formájára, mert az OSE ereje abban is rejlik, hogy a bő rotációból bárki nyerőemberré tud előlépni, emellett nehéz szituációkban sem roppannak össze Vavra András fiai. Az Oroszlány menetelése miatt Pécsre is esélyesként utaznak, de akár egy nyíregyházi végjátékhoz hasonló forgatókönyv is benne van a pakliban.

Tehetséges Fiatalok Basketball Players (4., 10-6) – MTK Törökbálint (8., 7-9) (péntek, 16:30)

Ősszel imponáló magabiztossággal lépte le riválisát az MTK gárdája, akkor még Filipovic és az utóbbi hetekben remek formában pattogtató Kerkai is igen visszafogott teljesítménnyel rukkolt elő, Debreceni Dániel pedig nem állt még a csapat rendelkezésére. Egy sokkal élesebb TF vendégeként kell helytállniuk ezúttal a törökbálintiaknak, akik legutóbb a Honvéd ellen köszörülték kicsit az elmúlt időszak csorbáját, de a rangadókat is hozniuk kell, hogy ne a végére maradjon a rájátszásba jutásuk. A négyes győzelmi szériában lévő Mehmedvoics-legénység egy roppant fizikális mérkőzésre készülhet, a palánk alatt kell Szabóékat megállítaniuk, a mezőnyposztokon talán még erősebb is a rotációjuk, de egy motivált ellenféllel néznek farkasszemet.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 12-4) – Nagykőrösi Sólymok KE (9., 7-9) (péntek, 17:00)

Amennyiben sérültjei (Körtélyesi, Pável, Kovács) felépülnek, akkor még a remek formában lévő Nagykőrös sem jelenthet akadályt a Veszprémnek, ellenben tartalékos felállásban a vendég győzelem sem kizárt a találkozón. Körtélyesi és Kovács nélkül nehéz falat lesz megállítani a hórihorgas Dobost a palánkok alatt, a hátvéd posztokon pedig a Lakosa-Tóth-Molnár trió kevesebb ellenállásba ütközhet Helmecziékkel szemben. Alapesetben a szerkezeti fölényét ki tudná használni a Veszprém, de egyelőre kérdéses, hogy milyen kerettel vágnak neki a derbinek. 

MEAFC (7., 8-9) – Vasas Akadémia (5., 9-7) (péntek, 17:30)

Kellemetlen vendég lesz ismét a Vasas gárdája, vezéreivel (Katona, Moravcsik) vagy nélkülük, de a gyűrűt rendkívül agresszíven támadó pasarétiek borsot fognak törni a rutinosabb MEAFC orra alá is. Hogy ez a győzelemhez elég lesz-e, az a miskolciakon is múlik, Szögi nélkül (vállsérülés) a Drahos-Takács duóra hárul majd nagyobb feladat hátvédposztokon, illetve Máté Balázsnak is elő kell vennie a gólvágó kezét, hogy pótolja kieső társa pontjait. Nagy iramú mérkőzésre van kilátás, egyik csapattól sem állnak távol a gyors lerohanások, a hatásfok lesz kérdéses.

Budapesti Honvéd SE (12., 5-11) – Nyíregyháza Blue Sharks (3., 12-5) (szombat, 16:00)

Duplázik a Honvéd, a Vásárhely elleni hazai után azonban rágósabb falat érkezik hozzájuk, szombaton a Nyíregyháza lesz a Dózsa György út vendége. Két, az állandóságra építő gárda találkozóján a nyírségiek komolyabb célkitűzései (feljutás) kiegyenlítettebb teljesítményt hoztak Siska Jánosék számára, habár idegenben eddig csak legutóbb, a (tartalékos) győriek otthonából távoztak nagy arányú győzelemmel. A Honvéd kerete többre hivatott jelenlegi pozíciójánál, a Nyíregyházával tavaly nagy meccset is játszottak saját pályájukon, igaz, akkor szorosabb volt a versenyfutás és a két fél is közelebb volt egymáshoz a tabellán. A fővárosiak azonban feljövőben vannak, legutóbbi három hazai meccsüket megnyerték és az esélyesebb Kék Cápák ellen is folytatnák a sorozatot.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (11., 6-11) – PVSK-Kronosz Kiadó (6., 8-8) (vasárnap, 18:00)

A Nyíregyháza ellen hiányzó kulcsjátékosok (Csaba, Puszta, Horváth) visszatérésével egyértelműen nőnek a Győr esélyei a PVSK fiataljaival szemben, ám vasárnapi meccs révén, a vendégek előreláthatólag a teljes bevethető kerettel látogatnak házigazdájukhoz. Így lehet csak igazán pikáns a derbi, szerkezetben hasonló felépítésű a két gárda, a dobóforma eldöntheti a találkozót.

 

Zöld csoport

SMAFC (5., 10-5) – Bajai Bácska FKE (4., 11-5) (szerda, 19:00)

Tiszaújvárosban megszakadt a Baja nagy sorozata és a soproni túra sem ígérkezik könnyű feladatnak Mándityék számára. Két hasonló felépítésű gárda találkozik, magas és mezőny posztokon is kiegyenlített csata várható, tapasztaltabb ugyan a bácskai együttes, de hazai pályán még senki nem tudta legyőzni a SMAFC-ot.

Óbudai Kaszások (13., 3-13) – BKG-Príma SE (1., 16-0) (szombat, 18:00)

Kilenc vereség után a veretlen listavezető ellen kellene javítania a Kaszásoknak, amire még hazai pályán sem kínálkozik sok esély. Mutat ugyan biztató jeleket az óbudai együttes, de a robogó BKG expressz megállítására nem kínálkozik sok sansz. 

Salgótarjáni KSE (3., 12-4) – DEAC U23 (8., 6-9) (vasárnap, 18:00)

Debrecenben csak szoros csatában tudott győzedelmeskedni a Salgótarján és kellett a sikerhez az akkor még a nógrádi színeket erősítő Surmann Péter dupla-duplája (23/12 pont, 12 gólpassz) is. A Surmann fivérek távoztak, jött helyettük Rackley és Burai, hazai pályán mindenki ellen esélyesebbek is, de teljes kerettel ismét megnehezítheti vendéglátója dolgát a DEAC.

 

Fotó: facebook.com/honvedkosar

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus