Beharangozó: NBI/B – 2. forduló

Robog tovább a másodosztály pontvadászata, egyetlen együttes (Vasas Akadémia) kivételével mindenki pályára lép a hétvégéig.

Piros csoport

Nagykőrösi Sólymok KE (0-1) – OSE Lions (0-0) (szerda, 17:00)

Bár az OSE nem lépett pályára az első fordulóban, a felkészülési meccseken elért eredményeit figyelembe véve, valamint a Nagykőrös veszprémi katapultálását együttesen vizsgálva nem sok jóval kecsegtet a Sólymok számára a hazai debütálás. Persze odahaza okoztak már korábban is ”lesajnált” kerettel bravúrokat, de az idei uborka szezonban nem erősödtek jelentősen a nyáron, míg az oroszlányiak mindent egy feljutásra alkalmas keret kialakításának szenteltek alá. Sima vendég győzelmen kívül minden más eredmény meglepetés lenne.

MEAFC Miskolc (1-0) – PVSK-Kronosz Kiadó (0-1) (szerda, 17:30)

Az előzetes információk alapján nem fogja kockáztatni a sérültjei egészségét a MEAFC stábja, így se Tóth Bence, se Szepesi nem fog a házigazdák rendelkezésére állni, ellenben Demeter debütálására jó esély van pécsi oldalon. Vérmesebb reményekkel utazhat Miskolcra a PVSK, mint amivel a hétvégén a BKG-t fogadta, fiatal keretüknek talán jobban feküdhet a borsodiak stílusa és szerkezete, de a bonyhádi győzelemtől önbizalmat szerzett vendéglátók így is a találkozó esélyesei.

MAFC (1-0) – MTK Törökbálint (0-1) (csütörtök, 17:30)

Az idegenbeli nyitány remekül sikerült a MAFC számára (19 pontos siker Békésen), és ha komolyan gondolja feljutási szándékát, így hazai környezetben is magabiztosan kell kezdenie a bajnokságot. Rutinos játékosból idén kevesebb van az MTK oldalán, mint ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, emiatt a fiatalokra nagyobb szerep fog hárulni, így viszont a házigazdák hosszabb kispadja könnyen érvényre juttathatja akaratát, nem beszélve, hogy a belső posztokon komoly gondban lehet a Bihari-Nagy páros a Garamvölgyi-Csapai-Bordács trióval szemben.

Nyíregyháza Blue Sharks (0-0) – Budapesti Honvéd SE (0-0) (csütörtök, 18:00)

Nyíregyházán még egy légiós érkezése várható, de egyelőre kivár a klub, minőségi külföldi kosarast szeretnének igazolni. Az edzőmeccseken alig játszottak odahaza, főleg idegenben próbálgatták a vérfrissítésen átesett keretet, míg a Honvéd felemás eredményekkel zárta a felkészülést, az esélyesebbnek vélt gárdák ellen nem tudott bravúrt elérni, többi ellenfelét azonban magabiztosan fektette két vállra. Nehéz tippelni, a fővárosiak emberemlékezet óta nem nyertek a nyírségieknél, emiatt inkább a hazaiak felé billen a mérleg nyelve, de a megújult Honvédtól is várhatunk bravúrt egy-egy vidéki fellegvárban.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (0-1) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1-0) (péntek, 19:00)

Nincs könnyű sorsolása a Bonyhádnak, bár a MEAFC elleni kiütéses vereséggel valószínűleg senki sem kalkulált a klubnál, a hétközi, Veszprémmel vívandó csata után Oroszlányba látogat az együttes. A 0-3-s szezonkezdés sem elképzelhetetlen, mert a bakonyiak ismét roppant meggyőzően rajtoltak a bajnokságban, a mezőny (egyik) legerősebb keretével idegenben sem lehet gond a két pont begyűjtése, egyszerűen nincs elég opció jelenleg a Bonyhád állományában Körtélyesiék megállításához.

 

Zöld csoport

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (0-1) – Vásárhelyi Kosársuli (0-1) (szerda, 18:00)

Hazai pályán javíthat a Tiszaújváros, bár nem lesz könnyű dolga, a Vásárhely a tavalyi szezon negyedik helyezettjének (Salgótarján) otthonából távozott legutóbb győzelemmel, és hasonló céllal látogat most a legutóbbi kiírás bronzérmeséhez. Lehet is alapoznia a csongrádi együttesnek a hétvégi produkciójára, roppant kiegyensúlyozott csapat benyomását keltették, míg a borsodiak egyelőre több gonddal is küzdenek, így bár saját közönségük előtt hagyományosan erősek, ezúttal nem ők a meccs esélyesei.

Óbudai Kaszások (0-1) – Újpest-MT (0-0) (csütörtök, 17:00)

Fővárosi rangadóval nyit odahaza a megújult Kaszások gárdája, az idegenbeli debütálás nem sikerült jól Székesfehérváron, most az újoncként rögtön négybe igyekvő, roppant rutinos Újpest ellen kellene javítaniuk. A nagyobb összeszokottság a szezon ilyen korai szakaszában meccset eldöntő előny lehet a vendégek javára, ám az óbudai fiatalok bizonyítási vágya miatt nem szabad leírni a házigazdákat.

Concordia Motax KC Pápa (0-0) – KTE-Duna Aszfalt (1-0) (csütörtök, 17:45)

A SMAFC legyőzése akár papírforma eredményként is elkönyvelhető kecskeméti részről, ám ha most Pápán is nyerni tudna a fiatal együttes, akkor már biztosan egy nyolcra esélyes gárdaként számolhatnánk velük (persze enélkül is benne van a pakliban). A Cook-Sonyák duó veheti vállára a Veszprém megyei alakulatot, hazai pályán az elmúlt szezon hajrájában egyre kiegyensúlyozottabb lett a gárda, emiatt várhatunk tőlük jó eredményeket vendéglátóként.

EKE Eger KOK (0-0) – Alba Fehérvár (1-0) (csütörtök, 19:00)

Stabilabb Eger várható az előttünk álló bajnokságban, ám egy roppant motivált fiatalokból álló Fehérvárral kezdik meg szereplésüket. Hazai környezetben már bizonyítottak Peresztegi Nagy Ákos tanítványai, teljes kerettel viszont a hevesieknél is lehet keresnivalójuk. Mivel az egyik félt még nem láttuk pályára lépni az idei szezonban, így nehéz jósolni, a fehérvári centerek őrzése biztos, hogy kulcskérdés lesz, ha a Peringer-Lukács párost sikerül hatástalanítania az Egernek, úgy meglehet a győztes nyitány odahaza.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (1-0) – Bajai Bácska FKE (1-0) (péntek, 19:00)

Két abszolút feljutásra pályázó, de legalábbis a legjobb négybe várt gárda találkozik rögtön a szezon elején, a győri helyszín miatt abszolút kiegyenlített erőviszonyokkal. Meggyőző volt a csoport első számú favoritjának tartott Baja játéka az első körben, viszont a kisalföldiek egy értékes debreceni győzelemmel melegítettek a rangadóra. Hamar tisztulhat a kép a tényleges erősorrendet illetően, egyelőre a bácskaiak tűnnek a mérkőzés esélyeseinek.

SMAFC (0-1) – DEAC U23 (0-1) (vasárnap, 18:00)

A tavalyi kerettel magabiztosan várhatta a hazai fellépéseit a SMAFC alakulata, ezúttal azonban még az utánpótlás gárdák ellen sem mehetnek biztosra. A DEAC szoros csatában veszített a rutinosabb Győr ellen, Sopronban csak a győzelem lehet a céljuk. Ha bizonyít a SMAFC, akkor nyílt(abb) lehet a kiesés elleni csata, ellenkező esetben nagyon hosszú szezon várhat rájuk.

 

Fotó: meafc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus