Beharangozó: NBI/B – 20. forduló

Összecsap a Piros csoport második és harmadik helyezettje, a Veszprém a remek formában lévő TF gárdáját fogadja a forduló rangadóján.

Piros csoport

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 14-4) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (3., 13-6) (péntek, 17:00)

A korábbi nagy menetelés már a múlté, a Veszprémnek az utóbbi hetekben igencsak meg kellett dolgoznia minden egyes sikerért, még hazai pályán sem jött mindig a gálaelőadás a győzelemmel. A TF elleni rangadón kőkemény 40 perc vár rájuk még saját közönségük előtt is, a védekezésre kell nagyobb hangsúlyt fektetniük, mivel a fővárosiak hátsó alakzatát feltörni nem számít egyszerű feladatnak. A vendégek főleg az egész pályás letámadásukkal, míg a hazaiak a csapdázásaikkal operálnak előszeretettel, ha mégis dobópárbaj alakulna ki, akkor a Veszprémnek van nagyobb sansza túldobni Beákékat.

OSE Lions (1., 17-2) – Vásárhelyi Kosársuli (14., 4-15) (péntek, 19:00)

Első az utolsó helyezett ellen, ráadásul a listavezető otthonában, de korai lenne leírni a Vásárhely csapatát, a keret már bizonyított több esélyesebb gárda ellen is a bajnokságban, csak a győzelem maradt el a tisztes helytállás mellett. Papíron az OSE-nek nem okozhat gondot a rövidebb kispaddal rendelkező csongrádi alakulat, de ha az utóbbi hetek sorozatterheléséből adódó fáradtság kiütközik rajtuk, akkor lehet keresnivalója a sereghajtónak.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (12., 6-13) – MEAFC (7., 9-10) (péntek, 19:30)

Odahaza még a magasabban jegyezett gárdák ellen is lehet esélye a Bonyhádnak, a hazai győzelmekre pedig nagy szüksége lenne, ha nem szeretne a kiesés ellen küzdeni a rájátszásban – jelenleg két győzelemre vannak a biztos bennmaradást érő 10-ik helytől. A MEAFC-nak is vigyáznia kell a pozíciójára, elég sűrű a középmezőny az alapszakasz hajrájához közeledve, de eddig nem szaladtak bele nagy pofonokba idegenben, most sem várható tőlük könnyű megadás. Szögi nélkül is partiban lehetnek a borsodiak, még a legerősebb összeállításában pályára lépő Bonyháddal szemben is.

Calle Pubfood Békés (11., 7-12) – Nyíregyháza Blue Sharks (4., 12-7) (szombat, 17:00)

Sorrendben negyedik idegenbeli fellépésére készül a Nyíregyháza együttese, de annak ellenére, hogy korábban a Veszprém otthonából is győztesen tudtak távozni, az utóbbi két alkalommal már korántsem muzsikált ilyen jól a társaság. El is vesztette harmadik helyét a tabellán Siska János alakulata, és most egy odahaza roppant kiegyensúlyozott, bárkire veszélyes Békés pályáján kellene javítaniuk. Krstic és Koma újabb extra napjára kevesebb esélyt látunk, de Kertész valószínűleg végig fogja bírni ezúttal a mérkőzést, hármójuk rutinja pedig a végjátékig meccsben tarthatja a házigazdákat.

Nagykőrösi Sólymok KE (8., 8-10) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (13., 6-13) (szombat, 17:00)

Utolsó hat mérkőzéséből ötöt megnyert a Nagykőrös gárdája, ráadásul idén még nem szenvedtek vereséget hazai környezetben, míg a Győr egy hetes negatív szériát és az idegenbeli nyeretlenségét szeretné végre megtörni a hétvégén. Az előjelek újabb Sólymok-győzelmet sejtetnek, jó formában is vannak Lakosa Zsolt fiai, de a győriek keretét sem szabad leírni, ha kellően motiváltak lesznek, akkor egy ki-ki mérkőzésen esélyük lehet megszerezni első győzelmüket 2018-ban.

Vasas Akadémia (5., 10-8) – MTK Törökbálint (9., 8-11) (vasárnap, 16:00)

Gyakorlatilag húzóemberei (Moravcsik, Katona) nélkül is állja a sarat Faragó Péter együttese és tartja előkelő ötödik helyét a pasaréti gárda. Az MTK azonban mintha kezdené összekapni magát az alapszakasz hajrájára, a Nyíregyháza legyőzéséből erőt meríthetnek a fiatal, de annál kellemetlenebb ellenfélnek számító Vasas otthonában. A rengeteg betörésre építő offenzíva nem biztos, hogy feküdni fog a törökbálintiaknak, de rutinjukat és a palánk alatti előnyüket kihasználva javíthatnak nem túl fényes idegenbeli mérlegükön (1-7).

PVSK-Kronosz Kiadó (6., 9-9) – Budapesti Honvéd SE (10., 8-11) (vasárnap, 17:00)

Pécsen már többször bebizonyosodott, hogy embert próbáló feladat mérkőzést nyerni és a Hepp Kupa bronzérem sem érdemtelenül került Demeterék nyakába az idei sorozatban. A Honvéd pazar formában várja azonban a baranyai túrát, utolsó hét fellépésükből hatot megnyertek a fővárosiak, igaz, minden meccsüket odahaza húzták be. Ettől még veszélyesek lehetnek a Pécsen általában mindenkit bevető PVSK-ra, amely legutóbb négy vereség után javított egy győri győzelemmel mérlegén.

 

Zöld csoport

Óbudai Kaszások (14., 3-15) – EKE Eger KOK (12., 4-14) (szerda, 18:15)

Halasztott meccs révén az óbudaiak idén (vissza)igazolt légiósa, Joseph Prophet nem léphet pályára az alsóházi rangadón, ami tovább nehezíti az amúgy is rossz passzban (11 vereség) lévő Kaszások helyzetét. Ráadásul az Eger megtörte hétvégén negatív szériáját, újra teljes kerettel indulhat csatába, amivel akár idegenbeli nyeretlenségüket is átadhatják a múltnak. Nagyon hullámzó idén az Óbuda játéka, ha szebbik arcukat mutatják, akkor légiósuk nélkül is kellemetlen házigazdák lesznek, ellenkező esetben az Eger üldözheti tovább a biztos bennmaradást érő tizedik pozíciót.

SMAFC (6., 11-7) – Falco KC Szombathely U23 (10., 6-13) (csütörtök, 19:30)

Bár a Budafok elvette a soproniak hazai veretlenségét, ez nem törheti meg Berneczeiéket annyira, hogy az idegenben még nyeretlen Falco ellen ne állítanák helyre a renoméjukat. Tehetséges fiatal kerettel bír a szombathelyi gárda, de náluk is kérdéses, hogy éppen milyen összeállításban utaznak egy-egy bajnokira, így pedig az élmezőnyt üldöző SMAFC malmára hajtják inkább a vizet.

Salgótarjáni KSE (3., 13-5) – Alba Fehérvár (13., 4-14) (péntek, 18:00)

Az összeállítás – mint minden U23-as gárdánál általában – itt is kérdéses vendég oldalon, de talán még legerősebb keretükkel sem tudnak majd egy-egy negyednél tovább partiban maradni a Salgótarján pályáján. Ugyan vannak/voltak gondok a nógrádiaknál is ebben a szezonban, de a kötelező derbiket – főleg odahaza – eddig hozta Ughy Albert legénysége, ezúttal sem lehet gond a Fehérvárral szemben.

Ford Ivanics-Budafok (2., 18-1) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (4., 11-6) (péntek, 19:00)

Kereken egy hónap után lép pályára ismét bajnoki mérkőzésen a Tiszaújváros együttese, a hosszú kihagyás pedig nem biztos, hogy jó hatással lesz a vendégként amúgy meglepően jól teljesítő (6-3) borsodiakra. A Budafok már idegenben is könnyen győzött az őszi derbin, hazai környezetben pedig hasonlóan sima forgatókönyvre van kilátás, még úgy is, hogy három vendégként elszenvedett veresége alkalmával egyszer sem maradt 80 pont alatt a Tiszaújváros. 

Sopron KC-Sportiskola (9., 7-12) – Óbudai Kaszások (14., 3-15) (péntek, 19:30)

Igencsak hullámzó a soproni fiatalok szezonja, idegenben ”messze” a legtöbb győzelmük van a mezőny második feléhez képest, ellenben hazai pályán 3-5-ös mérleggel szerénykednek. Óbudán is nyerni tudtak a két csapat első találkozóján, akkor viszont nem volt még Prophet, aki azért támadó és védő oldalon is komoly feladat elé fogja állítani Váradi Kornél fiait.

DEAC U23 (8., 7-11) – Bajai Bácska FKE (5., 12-7) (szombat, 18:00)

Idegenben nem brillírozott eddig a Baja együttese, legnagyobb arányú sikerük egy nyolc pontos győzelem a MAFC vendégeként négy vereség mellett. A DEAC ezzel szemben roppant koncentrált és erős odahaza, náluk is áll a fáma, ha mindenki bevethető, akkor még a mezőny első felére is veszélyesek lehetnek. Izgalmas derbire van kilátás, mezőnyben és centerposztokon is kiegyenlített derbi várható, a rutin szólhat a bácskaiak mellett.

BKG-Príma SE (1., 19-0) – Motax-Pápai KC (11., 5-14) (vasárnap, 18:00)

Két győzelemmel menekül a Pápa a kieső zónából, de az éllovas pályáján már óriási bravúr lenne a széria folytatása. A Cook-Kálmán duó keze persze most is elsülhet, azonban több lábon áll és továbbra sem fárad a BKG-expressz, nagy betli kellene a házigazdáktól egy vendég sikerhez.

MAFC II. (7., 8-9) – EKE Eger KOK (12., 4-14) (vasárnap, 18:00)

Óbudán kezdi, Újbudán végzi a hetet az Eger gárdája, a MAFC-hoz azonban kevesebb győzelmi eséllyel utazhatnak Váczi Péter tanítványai, a két listavezető (BKG, Budafok) után ugyanis a fővárosiaknak van a leghosszabb győzelmi szériájuk (öt mérkőzés). Egyértelműen a Bordács-Katona-Siklós trió hatékonyságát kell lecsökkenteniük a hevesieknek, ha reális győzelmi esélyekkel szeretnének számolni.

 

Fotó: veszpremkosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus