Beharangozó: NBI/B – 21. forduló

Meccsdömping a másodosztályban, 16 találkozót rendeznek a héten, élesedik a küzdelem az alapszakasz hajrájához közeledve.

Piros csoport

Vasas Akadémia (6., 10-9) – Nagykőrösi Sólymok KE (8., 9-10) (kedd, 16:00)

Várható volt, hogy a Vasas nagy szériája nem fog kitartani a szezon végéig, pláne, hogy sérülések is hátráltatták a csapatot, de most legalább a hazai meccseire össze kell kapnia magát a Moravcsikot újra soraiban tudó fővárosi gárdának, mert egyre sűrűbb a középmezőny. A Nagykőrös is éppen innen kapaszkodik felfelé, de a héten két idegenbeli mérkőzésen kellene megőrizniük jó formájukat, márpedig eddig csupán a TF vendégeként ünnepelhettek győzelmet.

PVSK-Kronosz Kiadó (5., 10-9) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 15-4) (szerda, 18:00)

Pécsen minden élcsapat rangadóra számíthat, a Veszprém ráadásul nem a legmeggyőzőbb teljesítményekkel hozza a mérkőzéseit, benne van jelenleg könnyedén, hogy rosszabb napot fognak ki riválisuk otthonában. Viszont a PVSK-nak sem fog a múltkorihoz hasonló három negyednyi halványabb játék beleférni, a rutinos bakonyiak büntetni fogják, ha nem koncentrálnak 40 percig.

Tehetséges Fiatalok Basketball Players (4., 13-7) – OSE Lions (1., 18-2) (péntek, 16:30)

Három kőkemény idegenbeli mérkőzése van még hátra az OSE-nek, a TF után a Vasas és a Veszprém is vendégül látja a friss Hepp Kupa győztest, míg odahaza papíron könnyebb derbik várnak rájuk (MEAFC, Bonyhád, MTK). A fővárosiak sorsolása pont az ellentéte, saját pályájukon fogadnak a bajnokság első öt helyezettjéből hármat, ami jelenlegi formájukat és félelmetes védekezésüket látva akár egy jobb pozíció megszerzésére is lehetőséget adhat. Az OSE ellen sem esélytelenek, és bár hosszabbodott a kispadjuk, a továbbra is szűk rotációval dolgoznak, ami nagy kérdés meddig tarthat ki egy ilyen sorozatterhelésben.

MEAFC (7., 10-10) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 15-4) (péntek, 17:30)

Cole bemutatkozása duplán jól sikerült a MEAFC színeiben, nem csak a játék ment kiválóan a miskolciak új szerzeményének, de csapata is fontos győzelmet aratott a Bonyhád vendégeként. A hazai bemutatkozás során rögtön a bajnokság egyik esélyesével szemben bizonyíthat az amerikai hátvéd, meglátjuk mire megy a csoport legjobban védekező együttesével szemben, a Veszprém engedi ugyanis a legkevesebb pontot meccsenként az ellenfeleknek.

Budapesti Honvéd SE (10., 8-12) – Nagykőrösi Sólymok KE (8., 9-10) (péntek, 19:15)

Nagy csata és már majdhogynem presztízsmeccs a középházban, a Honvéd az emlékezetes kétszeri hosszabbításos verségéért szeretne visszavágni a Nagykőrösnek saját pályáján. Hazai környezetben remekel is eddig a csapat, csak az OSE-Veszprém duó tudott győztesen távozni tőlük, ráadásul hátralévő hat fellépésükből ötször a Dózsa György úton szerepelnek Puskás Artúr fiai.

Vasas Akadémia (6., 10-9) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (12., 6-14) (szombat, 16:00)

Ahogy a Nagykőrös elleni beharangozójuknál már megemlítettem, hazai pályán kell javítania a Vasasnak, ráadásul újabb nyerhető mérkőzés elé néz Faragó Péter együttese az idegenben még nyeretlen Bonyhád ellen. Főleg alsóházi csapatok otthonában tudtak végig partiban lenni Tömösváryék, akik azért javuló formát mutatnak az utóbbi időben, de az áttörés egyelőre várat magára.

MTK Törökbálint (9., 9-11) – Calle Pubfood Békés (11., 7-13) (szombat, 17:00)

A két győzelmes mini széria erőt és önbizalmat adhat az MTK-nak, hogy a jelenlegi pozíciójánál jóval erősebb Békést is két vállra fektesse, de amennyiben hagyják az utóbbi időben parádézó Koma-Krstic duót tűzijátékot rendezni, úgy Bódi Ferenc csapatára is nehéz percek várhatnak hazai pályán.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (13., 6-14) – Vásárhelyi Kosársuli (14., 4-16) (szombat, 19:00)

Az egyik negatív nyolcas széria biztosan megtörik, de lehet, hogy már túl későn, hogy bármelyik fél is elkerülje az alsóházi rájátszást a kiesés ellen. A Győr van jobb pozícióban, de a Vásárhely sorsolása a kedvezőbb, ők három nyerhető meccset játszanak odahaza (Honvéd, Békés, Nagykőrös), illetve Győrben sem esélytelenek, Veszprémben és Pécsett nyerni már nehezebb feladatnak számít.

Nyíregyháza Blue Sharks (3., 13-7) – PVSK-Kronosz Kiadó (5., 10-9) (vasárnap, 16:30)

Otthon nem hibázhat a Nyíregyháza, mert bár nem szabad leírni a pécsi fiatalokat, eddig csupán a listavezető OSE tudta megingatni saját közönsége előtt a Kék Cápákat. Túl vannak az idegenbeli ”túrájukon”, sikerült győzelemmel kikecmeregniük belőle, ami lendületet adhat nekik a hazai hajrához az alapszakaszban.

 

Zöld csoport

Motax-Pápai KC (11., 5-15) – Sopron KC-Sportiskola (8., 8-12) (péntek, 17:45)

Cookal a soraiban már több játékosra kell figyelniük az ellenfeleknek, és főleg hazai környezetben a mezőny nagy része ellen reális győzelmi esélyei is vannak a Pápának. A Sopron is hullámzóan teljesít távol az otthonától, bár igaz, hogy a tabella alján álló csapatok ellen szállították a sikereket.

Bajai Bácska FKE (5., 13-7) – MAFC II. (7., 9-9) (péntek, 18:00)

A csoport egyik legjobb mérkőzésének ígérkezik a rutinos, odahaza általában kiegyensúlyozott és lassacskán éremesélyes Baja, valamint a fiatal tehetségekkel teletűzdelt, rendkívül motivált és remek formában lévő MAFC találkozója. Minden poszton érdekes párosításokat találhatunk, ha teljes kerettel utaznak a fővárosiak, akkor abszolút megjósolhatatlan a végkimenetel.

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (6., 11-7) – Alba Fehérvár (13., 4-16) (péntek, 18:00)

Itt is lutri, hogy kikkel érkezik a Fehérvár Tiszaújvárosba, ha mindenki hadra fogható, akkor még meg is szorongathatják az esélyesebb borsodiakat, több hiányzó esetén azonban akár hamar izgalommentessé válhat az összecsapás.

Óbudai Kaszások (14., 3-17) – SMAFC (4., 13-7) (szombat, 18:00)

Az életükért menekülnek a Kaszások, vagy legalább is a pályaelőnyért az alsóházi rájátszásban. Négy meccsük van még odahaza, ahol azért lényegesen jobban teljesítenek, de a november óta tartó nyeretlenségi szériájukat inkább lelkileg kell tudniuk legyűrni. A SMAFC győzelmi esélyekkel utazhat Óbudára, papírforma szerint be is húzhatják a derbit, ha megkongatja a vészharangot a házigazda, akkor viszont izzasztó meccs várhat rájuk.

Falco KC Szombathely U23 (10., 6-14) – Salgótarjáni KSE (3., 14-5) (vasárnap, 16:00)

Nem lesz sétagalopp a Salgótarjánnak a szombathelyi túra, odahaza legjobb összeállításában fogad mindenkit a vasi legénység, még a tabella élmezőnye is megszenvedett itt a győzelmekért. Akár egy labdás meccs is benne van a pakliban, nem várható nagy arányú győzelem egyik fél részére sem.

EKE Eger KOK (12., 5-15) – Ford Ivanics-Budafok (2., 19-1) (vasárnap, 17:00)

A lelkesedésük többször kihozta a legjobbat az egriekből odahaza, ez most a Budafok ellen sem elképzelhetetlen, de látva, hogy ismét sérülés hátráltja a hevesieket, kisebb eséllyel várható szoros derbi vasárnap délután.

BKG-Príma SE (1., 20-0) – DEAC U23 (9., 7-12) (vasárnap, 18:00)

Hazai pályán talán csak a Budafok elleni visszavágó előtt kérdőjelezhető meg a BKG  győzelme, annyira magabiztosan robog a listavezető. A DEAC is csak egy-egy negyedig szólhat bele valószínűleg a hazaiak újabb diadalába.

 

Fotó: vasasbasketball.hu (Bornyi Márton)

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus