Beharangozó: NBI/B – 21. forduló

Robogunk az alapszakasz hajrája felé, újabb hétközi fordulóval, benne igazán nagy rangadók nélkül, de annál érdekesebb meccsekkel. A Zöld csoport slágermeccsét rendezik, ahol a harmadik helyen álló Kaszások a második Baját fogadja.

Piros csoport

Vasas Akadémia (7., 12-8) – OMNIA Pub & Food Békés (13., 3-18) (szerda, 16:00)

Pécsi sikerével felkúszott a Honvéd nyakára a Vasas gárdája, amely akár előzhet is a hétvégéig, miután hazai pályán egy minden hájjal megkent, ám a Piros csoport tempóját idén kevésbé bíró Békést fogadnak (a Honvéd pedig Szigetszentmiklósra látogat). Más ritmusban és stílusban játszik a két gárda, a folyamatos betörésekre építő pasarétiek rendkívül kellemetlen házigazdák lesznek az inkább kontrollált játékban bízó Kertészéknek, meglepő lenne a vendégek sikere.

Nyíregyháza Blue Sharks (5., 14-6) – PVSK-Kronosz Kiadó (12., 5-15) (szerda, 16:30)

Szépen csönden egy hatos győzelmi szériát épített a Nyíregyháza gárdája, amellyel egyre markánsabb kell számolnunk velük. A pécsiek is rendezték a soraikat az utóbbi hetekben, hónapokban, viszont egy feljutásra pályázó, de minimum éremesélyes együttes pályáján, amely ráadásul mélyebb és tapasztaltabb kerettel is bír náluk, nem számítanak esélyesnek.

Nagykőrösi Sólymok KE (11., 5-15) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14., 2-19) (szerda, 17:00)

A Bonyhád szinte az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat Nagykőrösön, hogy még talán pályaelőnye legyen a kiesés elleni párharcokra, három nyerhető meccse van még (odahaza MTK, PVSK és a mostani idegenben) hátra, így nagyon nem tartalékolhat az energiáival. A Sólymok viszont otthon nehezen gyűrhetőek le, nekik egy siker is elég lehet a kedvezőbb első körös pozícióhoz, a 9-10., biztos bennmaradást érő hely elérése már nehezebb falatnak ígérkezik.

MEAFC-Miskolc (10., 6-14) – OSE Lions (3., 16-4) (szerda, 17:30)

Pláne úgy nehéz a Nagykőrös dolga, hogy a MEAFC beerősített az alapszakasz hajrájára, még hozzá nem is kis igazolásokkal. A folyamatosan sérülésekkel küzdő borsodi alakulatnál újra játékra jelentkezett Szögi és Fazekas, valamint leigazolták a BKG-nál rövid, de annál eredményesebb időszakot töltő Thorntont. A fiatalokkal kiegészülve ez a keret még akár a rájátszást is megcsípheti, Oroszlányban is kevés hiányzott a bravúrhoz (74-72), így ha bemutatkoznak az új érkezők, parázs kis meccs kerekedhet az előzetesen esélyesebb, de múlt heti veresége miatt talán sebezhetőbb OSE ellen.

MAFC (2., 18-2) – BUDAFOK (8., 8-12) (szerda, 17:30)

Reálisan nézve nincs esélye, hogy a remeklő MAFC hazai pályán lassítana a szűkebb rotációval operáló Budafokkal szemben. Nem fognak feltartott kézzel érkezni Károly Máté fiai, egy-egy jó negyedet el is vihetnek Misekéktől, de a házigazdák feltehetően őket is be fogják darálni ellentmondást nem tűrő támadó és védőjátékukkal

MTK Törökbálint (9., 6-14) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 20-0) (szerda, 19:15)

Hiába van jóval hátrébb az MTK együttese és küzd fogcsikorgatva a rájátszásért, mégis figyelnie kell az alighanem hibátlan alapszakaszra hajtó veszprémieknek a törökbálinti vendégjáték alkalmával. Mert, hogy a Bódi legénység a MAFC-ot is majdnem megtréfálta saját pályáján, idegenben akár be is sülhetnek a távoli dobások egy jól működő zóna ellen, de persze ha minden kulcsjátékos hozza a tőle eddig elvárt és megszokott teljesítményt, akkor nem lesz gondja a Veszprémnek az újabb győzelem megszerzésében.

BKG-Príma SE (4., 14-6) – Budapesti Honvéd SE (6., 12-8) (csütörtök, 18:00)

Az odavágón nagy csatára késztette a Honvéd a BKG együttesét, de a végjátékban a kevesebbet hibázó újonc örülhetett. Ellentétes előjelekkel várják a felek az összecsapást, a házigazdák egy OSE bravúr, míg a vendégek egy MAFC zakót követően lépnek újra pályára, de a feldobásnál ez aligha lesz már ott a fejekben. Ha a BKG a saját stílusában tud játszani, akkor a Honvédra nagyon nehéz 40 perc vár, de ha fel tudja venni a tempót, nem csak sebességben, de pontosságban is a fővárosi együttes, akkor egy ki-ki meccs lehet megint belőle.

 

Zöld csoport

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (11., 6-13) – Újpest-MT (6., 9-9) (kedd, 18:00)

Alighogy elmozdult kicsit a tabella utolsó két helyéről a Tiszaújváros, máris az egyik legjobb formában lévő csapattal kezd megküzdenie hazai környezetben. Az Újpest eddig főleg odahaza vitézkedett, igazi nagy halakat fogva, már pedig ha a rutinos mag belelendült a játékba ezen időszak alatt, akkor idegenben sem fognak megijedni a saját közönsége előtt hagyományosan motiváltabb Tiszaújváros ellen.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (5., 11-8) – Alba Fehérvár (12., 6-13) (szerda, 16:30)

Az idén sokkal összeszedettebb Győrnek nem jelenthet gondot a fiatal Fehérvár legyőzése, pláne hazai pályán, ahol mindig jobb teljesítményre képes a gárda. Nem feltétlenül kellene bravúr a vendégektől, egy teljes és koncentráltabb keret viszont nem ártana, hogy kimásszanak a gödörből, mert így lassan a SMAFC is megelőzi őket.

Óbudai Kaszások (3., 13-5) – Bajai Bácska FKE (2., 13-5) (szerda, 17:00)

Rangadó Óbudán, akár egy esetleges pályaelőnyről is dönthet a két fél találkozója, ha majd az elődöntőben összekerülnének. Imponáló és magabiztosságra okot adó mind a Kaszások hazai, mind a szezonkezdet óta mutatott teljesítménye, ellenben a Baja igencsak hullámzóan jutott el mostani pozíciójáig. A kiegyensúlyozottság győzelmet érhet a házigazdáknak, egy fokkal esélyesebbnek tartom őket, de persze nem szabad lebecsülni az egyik legrutinosabb kerettel érkező bácskaiakat.   

SMAFC (13., 4-15) – Concordia Motax KC Pápa (7., 9-10) (szerda, 19:00)

A hazai pálya most nagy kincs a soproniaknak, kozmetikázhatnak kicsit a mérlegükön, hiába egy mindig veszélyes Pápa látogat hozzájuk. Kezd egyre formásabb alakot ölteni a SMAFC játéka, a palánk alatt akár fölényben is lehetnek, kérdés, hogy a védekezésük ellenszerét hogyan találja meg a Sonyák-Cook duó.

KTE-Duna Aszfalt (10., 7-11) – Salgótarjáni KSE (4., 12-6) (csütörtök, 19:00)

Amíg harcban van a fiatal kecskeméti csapat a rájátszásért addig nem szabad lebecsülni őket saját pályájukon, így a folyamatosan sérülésekkel küzdő, ennek ellenére jó formában lévő Salgótarjánnak is fegyelmezett játékra lesz szüksége. Az ötös győzelmi széria magabiztosságot adhat az Ughy legénységnek, Herendicre valószínűleg most sem lesz válasza a házigazdának, ez pedig kellő tartást adhat, hogy a lelkes vendéglátóikat két vállra fektessék.

EKE Eger KOK (9., 8-10) – DEAC U23 (8., 8-10) (csütörtök, 19:00)

Nem várhat tovább az Eger gárdája, meg kell állítaniuk a zuhanórepülést (hat vereség zsinórban), pláne, hogy az egyik közvetlen riválisuk látogat hozzájuk. A DEAC szintén versenyben van a rájátszást jelentő helyekért, azonos mérleggel is állnak, és a fiatal hajdúsági csapat korát meghazudtoló érettséggel képes lehozni egy-egy esélyesebb együttes ellen is a mérkőzéseket. Nagy csatára számíthatunk, inkább küzdelmes, mint szép meccs várható, abszolút kétesélyes derbi.

 

Fotó: hunbasket.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus