Beharangozó: NBI/B – 23. forduló

A Piros csoport első négy helyezettjéből hárman (Veszprém, TF, OSE) idegenben lépnek pályára, egyedül a Nyíregyháza fogadja hazai környezetben a Vásárhely gárdáját.

Piros csoport

Nyíregyháza Blue Sharks (4., 14-8) – Vásárhelyi Kosársuli (12., 6-16) (péntek, 16:00)

Nem hibázhat hazai pályán a Nyíregyháza, ha még szeretné visszaszerezni a harmadik helyét a tabellán, az OSE-n kívül más nem is fogott ki rajtuk a Continental arénában, ráadásul hátralévő négy fellépésükből hármat saját közönségük előtt játszanak Busék. A Vásárhely győri bravúrja önbizalmat adhat az utóbbi hetekben az alsóházi rájátszás elől menekülő csongrádiaknak, de a nyírségben így sem beszélhetünk róluk esélyesként, ha a hazai pályán megszokott kiegyensúlyozottságukat hozzák, akkor okozhatnak csupán meglepetést.

MEAFC (8., 11-11) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (13., 6-16) (péntek, 17:30)

Két nyerhető hazai meccse (Győr, Békés) van még az alapszakaszban a MEAFC-nak, melyeken nem hibázhat, ha meg akarja tartani rájátszást érő pozícióját. Nagyon jön utána ugyanis a Nagykőrös, Honvéd duó, utóbbi ráadásul már csak hazai pályán lép pályán fogadja az ellenfeleket, így a Győr ellen nem hibázhatnak Drahosék. A kisalföldiek 2018-ban még nem tudtak mérkőzést nyerni, őket sérülés hátráltatja, míg a borsodiak légióssal erősítettek nemrég, az előjelek nem kedvezőek Rujákék számára.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14., 6-16) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 16-6) (péntek, 19:30)

Bár jó formában van az MTK, talán még legszebb arcát mutatva sem tartozik egy kategóriába a Veszprémmel, így miután a törökbálintiak kiütéses sikerrel tudtak távozni a bonyhádiaktól, a tabella második helyezettjével szemben sem számíthatnak könnyebb összecsapásra. A tolnaiak így jó eséllyel készülhetnek az alsóházi rájátszásra, míg a Veszprémnek az utolsó lehetősége beelőzni papíron az OSE-t, ha már nem veszít mérkőzést.

Budapesti Honvéd SE (10., 9-13) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (3., 15-7) (szombat, 16:00)

Az egész szezont nézve kiegyensúlyozottabbnak tűnik a TF alakulata, de a Honvéd sokáig csak idegenben lépett pályára, utána Óbudán játszotta hazai mérkőzéseit, viszont saját szurkolói előtt imponáló mérleggel áll jelenleg (7-2), csak az OSE-Veszprém kettős ellen kapitulált. A TF utolsó tíz meccséből kilencet megnyert, míg a túloldalon a Honvéd hét meccs óta veretlen vendéglátóként, előbbi a minél jobb kiemelési pozícióért, míg utóbbi a biztos bennmaradást jelentő 9-10., illetve a felsőházi rájátszást érő helyekért van versenyben. Hagyományosan nagy csatákat vív a két klub egymással, pontesőre nem számíthatunk, rangadóra annál inkább.

Calle Pubfood Békés (11., 7-15) – Nagykőrösi Sólymok KE (9., 10-12) (szombat, 17:00)

Idegenben nem parádézik a Sólymok alakulata, azt az egy vendéggyőzelmüket azonban nem aprózták el a TF pályáján. Békésén még az élmezőny tagjai is szoros mérkőzésekre kényszerültek, sima derbire nem számíthatunk, de a házigazdák sorsolása még kedvező is lehet az alapszakasz hajrájában (otthon Nagykőrös, TF, vendégként Miskolc, Vásárhely), így nincs hibázási lehetőségük saját pályájukon.

PVSK-Kronosz Kiadó (5., 12-10) – MTK Törökbálint (7., 11-11) (vasárnap, 15:00)

Legutóbbi két hazai mérkőzését egyaránt a második félidőben fordította meg a PVSK együttese, ráadásul imponáló támadójátékkal, az MTK-nak a fordulás után kell összpontosítania, ha végig meccsben szeretne maradni. Iszonyatosan nehéz a törökbálintiak sorsolása, mindössze a Nagykőrössel játszanak odahaza, ezen kívül ellátogatnak az Oroszlány, Veszprém, PVSK trióhoz, így akár még a jelenleg rájátszást érő helyükről is lecsúszhatnak.

Vasas Akadémia (6., 12-10) – OSE Lions (1., 19-3) (vasárnap, 16:00)

Novemberben kilenc vereség után vette el az OSE veretlenségét a Vasas együttese, tette mindezt ráadásul az oroszlányiak otthonában. Most itt a visszavágás lehetősége, biztosan ez is fűti Madárékat, no meg hogy két mérkőzésre vannak a biztos alapszakasz győzelemtől (azért nem csak egyre, mert még játszanak az őket üldöző Veszprémmel). Könnyű mérkőzésre nem számíthat egyik fél sem, a Vasasnak ez a rangadó lesz az utolsó hazai fellépése a reguláris szakaszban, utána már csak idegenben lépnek pályára (Győr, Honvéd, Nyíregyháza), a motiváció adott lesz a pasarétieknél is.

 

Zöld csoport

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (4., 12-7) – Falco KC Szombathely U23 (10., 6-14) (kedd, 17:00)

Szépen csöndben a Tiszaújváros kezdi bebiztosítani negyedik helyét a tabellán, előtte a Salgótarján is egyre elérhetőbb közelségbe kerül, míg a Baja-SMAFC kettős leszakadni látszik. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a borsodiaknak van a legtöbb elmaradt mérkőzésük, viszont a hátralévő hét fellépésükből négyszer otthon, háromszor pedig verhető ellenfelek vendégeként lépnek pályára, így még akár a dobogó is elérhető lehet számukra. A Falco idegenben még nyeretlen, köszönhetően annak, hogy általában több kulcsember nem tart velük ezekre a túrákra, így pedig jóval könnyebb áldozat a riválisok számára.

Bajai Bácska FKE (5., 13-9) – Alba Fehérvár (13., 5-17) (péntek, 18:00)

Budafokon (is) bebizonyította a Baja, hogy többre hivatott kerettel rendelkezik, de a minél jobb eredmény eléréséhez hazai pályán nem hibázhatnak már Vukicevicék. A Fehérvár ellen is jóval esélyesebbként indulnak, kérdés megint, hogy milyen összeállításban látogat a halászlé egyik fellegvárába a vendég együttes.

Motax-Pápai KC (11., 6-16) – Salgótarjáni KSE (3., 16-6) (péntek, 18:00)

Valami összeállt Pápán, Cook érkezése több lehetőséget nyitott meg a társaknak, ezzel pedig még az esélyesebb csapatok ellen is győzelmi reményekkel indulhatnak csatába. A Salgótarján is jobb kilátásokkal látogat hozzájuk, kell is a győzelem Ughy Albert legénységének, mivel a Tiszaújváros vészesen közel került hozzájuk, ráadásul odahaza már csak a listavezető BKG-t fogadják, maradék három meccsüket egyaránt idegenben kell megvívniuk.

Óbudai Kaszások (14., 4-17) – Tiszaújvárosi Pheonix Kosárlabda Klub (4., 12-7) (szombat, 18:00)

Utolsó két fellépésén már mutatott életjelet magáról a Kaszások alakulata, a SMAFC és a Salgótarján ellen hozott játékuk kell, hogy legyen esélyük a Tiszaújvárossal szemben is. Ezúttal is sok fog múlni a Prophet-Vámos kettősön hazai oldalon, de ha az egyik méregfogat kihúzza a borsodi alakulat, akkor a társaknak kell előlépniük, különben sima vendég siker születhet Óbudán.

DEAC U23 (9., 7-14) – Ford Ivanics-Budafok (2., 21-1) (vasárnap, 16:00)

Debrecenben egy fiatal és jól szervezett csapat fogadja mindig a riválisokat, a Budafok ellen sem tűnnek esélytelennek, még ha jóval rutinosabb és nagyobb játékerőt képvisel is bajnoki aspiráns ellenfelük. Remegett már meg többször is Károly Máté együttese, igaz, hibázni csak egyszer hibázott a BKG ellen, hasonló forgatókönyv képzelhető el most is, pár negyedig szorosan alakulhat a derbi, de a végén ki fog jönni a Budafok fölénye.

EKE Eger KOK (12., 5-17) – Falco KC Szombathely U23 (10., 6-14) (vasárnap, 17:00)

Az Egernek már minden mérkőzés élet-halál harc, de most reális esélye van akár az alsóházi rájátszást érő helyekről is elmozdulnia, miután közvetlen riválisai mind erősebb ellenféllel néznek szembe. A Falcónál továbbra is az idegenbeli nyeretlenség megtörése a cél, de egy motivált hevesi gárdával szemben kérdés, hogy mennyi esélyük lesz erre.

BKG-Príma SE (1., 22-0) – MAFC II. (7., 12-9) (vasárnap, 18:00)

A szezon elején még sima egyesnek tippeltük volna ezt a derbit, de jelenleg a csoport három legjobb formában lévő együtteséből kettő néz farkasszemet egymással. A BKG veretlenségét már többször megénekeltük, míg a MAFC Katona és Peringer érkezésével kilences győzelmi szériát épített, amivel fokozatosan lépdel egyre feljebb a tabellán. Az biztos, hogy a fővárosiakéhoz hasonló belső szerkezettel nem találkozott még a listavezető, viszont a mezőnysora a házigazdáknak sokkal hosszabb. Izgalmas összecsapás elé nézünk, egy felkészült és végig koncentrált BKG újabb győzelemmel gazdagodhat, de ha kicsit is megremegnek, akkor a MAFC fiataljai ki fogják használni a kínálkozó alkalmat.

 

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus