Beharangozó: NBI/B – 25. forduló

Szinte minden meccsnek óriási tétje van már a finishez közeledve, az utolsó előtti forduló jön a másodosztályban!

Piros csoport

MEAFC-Miskolc (11., 8-16) – Nyíregyháza Blue Sharks (4., 17-7) (péntek, 17:30)

Négy csapat maradt egy kiadó rájátszás helyre, a MEAFC-nak is van még esélye rá, de sorsa már nem csak a saját kezében van. Thoronton klasszis formájával bárki ellen esélyesek jelenleg a borsodiak, a Nyíregyháza sem mehet biztosra, ráadásul a Kék Cápáknak kellene még egy győzelem a negyedik pozíció bebiztosítására, mivel az utánuk következő BKG-nak két nyerhető meccse (Nagykőrös, Bonyhád) van hátra, míg a miskolci túra után az éllovas Veszprémet fogadják.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 23-1) – Vasas Akadémia (6., 14-10) (péntek, 18:00)

Egyre jobban szorongatják a Veszprém gárdáját, utolsó négy meccsük korántsem volt fáklyásmenet (egy vereség mellett a legnagyobb arányú győzelmük kilenc pontos volt), várható volt, hogy a szűk rotációval dolgozó bakonyiak nem fogják végig robogni az egész bajnokságot. Az alapszakasz első helye azonban meglehet hazai pályán, ehhez le kell győzniük a folyamatosan javuló formát mutató Vasas együttesét, akik várhatóan roppant kellemetlen ellenfelek lesznek, és akinek kellene még egy, vagy akár két bravúr a Veszprém-OSE duó ellen, hogy megtartsák a hatodik helyüket a Honvéddal szemben.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14., 2-22) – MAFC (22-2) (péntek, 19:00)

A Bonyhád már csak az alsóházi keresztjátékra készülhet, vélhetően ezt a meccset is az arra való felkészülés jegyében ”áldozzák be”, de semmilyen formában nem lennének esélyesek a MAFC-al szemben. Akadt néhány bravúros hazai teljesítmény a szebb napokat látott tolnaiaktól, így nem kizárt most sem, hogy meglepetést okoznak egy-egy rövidebb szakasz erejéig, de a fővárosiak győzelmét nem veszélyeztetheti semmi, még akár pihentetni is tudják a kulcsembereiket a rájátszásra.

OSE Lions (3., 18-6) – BUDAFOK (8., 9-15) (péntek, 19:00)

Bár idegenbe általában Tursics nélkül utazik a Budafok, a nemrég érkezett Jillinggel a fedélzeten pótolhatják a kieső játékmester pontjait, gólpasszait. Az OSE-nak nagyon jókor jön egy hazai derbi, két nem várt vereség után javíthatnak Mohácsiék saját közönségük előtt, de óvatosnak kell lenniük a jó szerkezetű vendégekkel szemben, akik amellett, hogy az utolsó kiadó rájátszás helyet igyekeznek megőrizni az őket üldöző trióval (MTK, PVSK, MEAFC), a Veszprém ellen is bizonyították, hogy képesek megszorongatni élcsapatokat.

MTK Törökbálint (9., 8-16) – Budapesti Honvéd SE (7., 13-11) (péntek, 19:15)

Kedvező helyzetben van az MTK gárdája, miután minden közvetlen riválisával szemben jobb az egymás elleni mérlege, és mind a mostani, Honvéd elleni, mind a záró fordulóan vívandó békési derbi a nyerhető kategóriába tartozik. Alighanem a Horváth Ákosékkal vívandó lesz a nehezebb a kettő közül, a piros-fehérek több élcsapatot is megszorongatták az elmúlt hetekben, az OSE-t is le is győzték közülük, így önbizalomban nem lehet hiány a fővárosiaknál, de utóbbi bravúr elmondható Bódi Ferenc legénységéről is. Könnyű meccset Törökbálinton még senki sem vívott, ezúttal se m várható nagy különbség egyik fél részére sem, kérdés, hogy a hazaiak taktikusabb védekezése, vagy a vendégek rohanósabb stílusa érvényesül-e majd a lefújásig.

Nagykőrösi Sólymok KE (12., 7-17) – BKG-Príma SE (5., 16-8) (szombat, 17:00)

A Nagykőrös rájátszásba jutási esélyei már elszálltak legutóbb, nekik most az elsődleges céljuk a biztos bennmaradás kiharcolása lehet még. Ez viszont borzasztó nehéz feladat lesz: egy meccses hátrányban vannak; a befogható csapatok közül ugyan az MTK-val szemben, jobb, a MEAFC-al szemben jobb lehet a mérlegük, de utóbbihoz nyerniük kellene Miskolcon; és emellett egyik fellépésükön sem ők számítanak az esélyesnek. Odahaza még lehet keresnivalójuk egy jó dobóformával és a hírhedt csapategységgel a BKG-val szemben, de masszívabb így is az újonc gárda, bravúr lenne a hazai győzelem. 

PVSK-Kronosz Kiadó (10., 8-16) – OMNIA Pub & Food Békés (13., 3-21) (vasárnap, 18:00)

A PVSK lehet a nevető harmadik (negyedik) a versenyfutásban, papíron a MEAFC, a Budafok és az MTK is elbukhatja az aktuális fordulót, míg a pécsieknek nem okozhat gondot a vergődő Békés legyőzése. Nagyobb matekozásba egyenlőre nem bonyolódnánk, mert több forgatókönyv is lehet a záró körben még, de annak ellenére jó esélyeik vannak megcsípni a rájátszást, hogy ők a MAFC ellen fejezik be a bajnokságot.

 

Zöld csoport

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (10., 8-14) – KTE-Duna Aszfalt (12., 7-15) (csütörtök, 19:00)

Halvány sansza maradt még a borsodi együttesnek, hogy elérje az utolsó rájátszás pozíciót, de ehhez nem mindennapi bravúr kellene, a Kecskemét két vállra fektetésén kívül szorítania kell a Vásárhelynek, hogy győzzön Debrecenben; az Egernek, hogy ne nyerjen már meccset (kettőt játszik otthon); plusz az utolsó körben a DEAC pályájáról kellene 21 pontos sikerrel távozniuk. Reálisabb célkitűzés lehet a biztos bennmaradást érő 9-10. hely megszerzése, ettől már csak egy győzelemre vannak, ami hazai pályán meg is lehet könnyedén a szívós kecskeméti fiatalok ellen.

SMAFC (13., 5-17) – Óbudai Kaszások (3., 16-6) (péntek, 19:00)

Az Újpest soproni botlása után nem mehet biztosra az Óbuda, de abszolút esélyesként utazik a Hűség városába a mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb együttese. Ha a Kaszások nem hibáznak a hátralévő két fordulóban, amire jó esély van a SMAFC és a Pápa ellen otthon, akkor biztosan az első két hely valamelyikén végeznek, mivel a Baja-Vásárhely duó még megmérkőzik egymással, így Saeed Armaghani legénysége akár a döntőig pályaelőnyben lehet.

EKE Eger KOK (9., 9-13) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (7., 11-11) (szombat, 17:00)

Nem lehetetlen küldetés az Egernek a legjobb nyolcba jutás, de tény, hogy sorsa nem a saját kezében van. Arról azonban tehet, hogy az eredmények esetleges (számukra) szerencsés alakulása folytán (a DEAC, Győr, Újpest trióból az egyik már nem nyer meccset az alapszakaszban) becsússzon a rájátszásba, ehhez először a Győrt (akit idegenben legyőztek), majd a SMAFC-ot kellene hazai környezetben legyűrniük. A kisalföldiek helyzete nem rossz azonban, bár a hevesiektől nehéz lesz elhozniuk a két pontot, de odahaza a Kecskemét ellen zárnak, ami viszont egy abszolút nyerhető derbi lehet, egy siker pedig elég nekik a rájátszás biztosításához.

Salgótarjáni KSE (4., 15-7) – Bajai Bácska FKE (1., 16-6) (szombat, 18:00)

Megkavarhatja még az állóvizet az élbolyban a Salgótarján is, a Baja vendéglátása mellett Újpesten vívnak még rangadót, egyik sem egy könnyed találkozó, de ha mindkettőt be tudnák húzni, akkor még akár a harmadik hely is elérhető a számukra. A bácskaiak vannak a legnehezebb helyzetben a listavezető trió közül, ők kettőt játszanak idegenben, Salgótarján után Vásárhelyre látogatnak, így kellene egy bravúr valamelyik túrán, hogy a mostani vezető pozíciójuk megmaradhasson.

Alba Fehérvár (11., 8-15) – Újpest-MT (6., 11-11) (vasárnap, 14:00)

Az Újpestnek is kellene még egy győzelem a finisben, a Fehérvár-Salgótarján duó közül pedig előbbi tűnik könnyebb feladatnak, még ha idegenben nem is brillírozik a fővárosi együttes (3-8). Az Alba fiataljai eléggé hektikus alapszakaszt futnak, egészen kiváló teljesítmények mellett képesek összezuhanni, ha az összeszedettebb arcukat mutatják, akkor bajban lesznek Surmannék.

DEAC U23 (8., 10-12) – Vásárhelyi Kosársuli (2., 16-6) (vasárnap, 18:00)

Korábban már említettük, de most összegezve is, a DEAC-nak (is) egy siker kell a rájátszáshoz, az Egerrel szemben ugyanis jobb az egymás elleni mérlegük. Két hazai van nekik még hátra, és bizony a Vásárhely korántsem olyan magabiztos idegenben (5-6), mint hazai pályán (11-0), legutóbbi három, vendégként vívott meccsüket (Eger, Újpest, Győr) el is bukták Vas Petiék, így reális sansz kínálkozik a debreceni fiataloknak egy bravúr mellett a legjobb nyolc elérésére is.

 

Fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus