Beharangozó: NBI/B – 3. forduló

Nincs pihenő a B-csoportban, a kibővített mezőny miatt hosszabbra nyúlik idén az alapszakasz, a plusz négy mérkőzés pedig azt jelenti, hogy hétköznap is forduló(ka)t rendeznek a másodosztályban.

Piros csoport

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (0-1) – Calle Pubfood Békés (1-1) (szerda, 17:00)

Odahaza csak a győzelem lehet elfogadható az idei szezonnak is komoly célokkal nekifutó Veszprémnél, az előző körben hiányzó összeszokottság csiszolására ugyan nem volt sok idejük, de így is esélyesebbek a találkozón. Pláne, ha nem játszik Koma Dani a túloldalon, a békésiek centerét ugyanis sportszerűtlen hibával állították ki a hétvégi, Bonyhád elleni mérkőzésen. Amennyiben ez bekövetkezik, úgy Hegedűséknek nagyobb területük lesz a benti játékra, és csak óriási mezőnymunkával tarthatja a lépést vendéglátójával a Békés.

Nagykőrösi Sólymok KE (0-2) – Vasas Budapest (0-2) (szerda, 17:00)

Bővült a Nagykőrös rotációja, szerkezetben is sokkal jobbak az előző szezonhoz képest, két, nyolcra esélyes csapatot meg is szorongattak, de a győzelem egyelőre elmaradt. A Vasas ellen is partiban lehetnek, bár jó match-upja van a pasarétieknek a házigazdák felállására, fiatalok, lendületesek, élvezetes összecsapás van kilátásban.

Vásárhelyi Kosársuli (0-2) – MEAFC (2-0) (szerda, 18:30)

Először léphet pályára hazai környezetben a Vásárhely, és ha nem akar nagyon leszakadni az élbolytól, akkor bizony be kell gyújtania a tavalyi támadórakétákat. Nem lesz könnyű dolga a Drahos vezette MEAFC ellen, amely eddig hozta a papírformát, Pécsen is megállta a helyét, idén is egységesnek és gördülékenynek tűnik a játékuk, nagy kérdés, tudja-e jobbik arcát mutatni a házigazda, hogy megállítsa a borsodiakat!?

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (1-1) – Budapesti Honvéd SE (0-1) (szerda, 19:00)

Számolni kell a győri fiúkkal idén, ez már világos, a régi maghoz jól illeszkedett be Csaba György és Gáll Dominik is, bár nem sokon múlt, hogy nyeretlenül várják a Honvéd elleni hazai derbit. A fővárosiak nehéz idegenbeli túrán üldözik első győzelmüket, az egyik legjobb támadógépezet ellen kell előhúzniuk a jól ismert védekezésüket. Amennyiben sikerül kizökkenteniük a hazai kulcsjátékosokat, úgy lehet keresnivalójuk, ellenkező esetben hozhatja második győzelmét a Győr.

MTK Törökbálint (1-1) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (2-0) (szerda, 19:00)

Előzetesen a két ”szomszédvár” csatája ígérkezik a legnagyobb rangadónak, hagyományosan nagy derbiket vív egymással a két klub, erre most is megvan minden esély. Szabó Tibor jó formájából talán előnyt kovácsolhat a Törökbálint, rá nincs megfelelő embere a TF-nek, viszont mezőnyposzton bárkivel felveszik a versenyt Szobiék, ha tudnak nagy tempót diktálni, akkor az MTK is kénytelen lehet alacsony szerkezetre váltani, kiegyenlítve az abszolút kétesélyes derbit.

PVSK-Kronosz Kiadó (1-1) – Bonyhádi KSE (2-0) (szerda, 19:00)

Első idegenbeli próbája jön a Bonyhádnak, a tolnaiak remek rajtot vettek két hazai sikerrel, de a pécsiek otthonában győzni senkinek nem lesz egyszerű feladat idén sem. Demeter kikapcsolása most is kulcs lesz bonyhádi részről, plusz a palánk alatt is fölényben lehet a vendég együttes, de meglátjuk, idegenben is ugyanolyan hatékonyan működik-e a gépezet, mint hazai környezetben.

 

Zöld csoport

Ford Ivanics-Budafok (2-0) – Motax-Pápai KC (1-0) (kedd, 19:00)

Óbudán majdnem megégett a Budafok gárdája, hazai pályán jóval megnyugtatóbb meccsre számíthat Károly Máté legénysége. Ehhez persze a rutinos Kálmán-Hegedűs duó fémjelezte Pápának is lesz néhány szava, viszont a társaknak is fel kell zárkózniuk hozzájuk, hogy megszorongathassák vendéglátójukat.

Alba Fehérvár (0-2) – Óbudai Kaszások (0-2) (szerda, 18:00)

Mindkét gárda debütál, a Fehérvár először lép pályára odahaza, míg a Kaszások első idegenbeli meccsére készül a szezonban. Bár fiatal az óbudaiak gárdája is, korántsem annyira, mint az U23-as csapattal induló házigazdáké, a kicsivel több rutinból pedig előnyt is kovácsolhat Nagy Bálint alakulata.

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (0-2) – EKE Eger KOK (0-2) (szerda, 18:00)

Eddig két bajnokesélyes került a Tiszaújváros útjába, és egyik ellen sem vallott szégyent, most verhető ellenfelet kap Szendrei Zsombor együttese. Az Egert sem kell persze félteni, Sopronban kevésen múlt a győzelmük, és a Salgótarján ellen is képesek voltak talpra állni, ám Varga Imre elvesztése érzékeny pont lehet a gárda számára. Szerencsés esetben fel tudja tüzelni a csapatot egyik vezére elvesztése annyira, hogy idegenben is jól teljesítsen, de papíron a házigazdáknak áll a zászló.

Salgótarjáni KSE (2-0) – Bajai Bácska FKE (2-0) (szerda, 19:00)

Veretlenek csatája, a Baja most bizonyíthatja, hogy nem volt véletlen a két soproni csapat elleni győzelme, a Salgótarján pedig eddigi legnehezebb erőpróbája előtt áll. Belső poszton kovácsolhat előnyt a bácskai együttes, mezőnyben viszont a nógrádiak sora tűnik hosszabbnak, parázs kis csata kerekedhet belőle, elválhat, hogy mennyire van készen a feljutásra pályázó Salgótarján. 

SMAFC-NYME (1-1) – DEAC U23 (0-1) (szerda, 19:00)

Ha teljes kerettel utazik Sopronba a DEAC, akkor lehet győzelmi esélye, hiába mutat jó formát a Berneczei-Kovács-Czukor trió, egy nagy tempójú mérkőzésen meglephetik rutinosabb házigazdájukat.

BKG-Príma SE (2-0) – Falco KC Szombathely U23 (1-1) (csütörtök, 18:00)

Csak úgy, mint a debrecenieknél, a vasi gárdánál is az a nagy kérdés, hogy milyen csapattal állnak ki a szigetszentmiklósiak ellen. Durázi és Kucsora nélkül nem lesz esélyük a veretlen újonc otthonában, hasonló forgatókönyvre számíthatnak, mint a nyitókörben Budafokon, ha viszont két kulcsjátékosuk is a csapattal tart, akkor izzasztó perceket okozhatnak a BKG-nak.

Sopron KC-Sportiskola (1-1) – MAFC II. (1-1) (csütörtök, 19:30)

A Sopronnak lehet ellenszere a szezont bombaformában kezdő Bordács Somára, Werner és Bagó párosa lelassíthatják a MAFC húzóemberét, megnyitva az utat Kántornak, aki egyelőre mindkét meccsen hozta magát hazai oldalon, ha most is így lesz, akkor behúzhatja újabb otthoni sikerét a gárda.

 

Fotó: veszpremkosar.hu - foto24.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus