Beharangozó: NBI/B – 3. forduló

Újra nagyüzem a másodosztályban, 13 mérkőzéssel folytatódnak mindkét csoportban a küzdelmek, köztük olyan csúcsrangadóval, mint a MAFC-BKG párharc.

Piros csoport

OSE Lions (2-0) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (0-2) (péntek, 19:00)

Nincs egy kategóriában a két együttes, a Bonyhád célja ebben a brutálisan erős mezőnyben a biztos bennmaradás lehet, míg vendéglátója egyértelműen a feljutásra hajt. Nem is teketóriázott eddig sokat az OSE, ellentmondást nem tűrően rajtoltak Nagykőrösön, majd odahaza a rangadónak titulált Nyíregyháza ellen is. Újabb otthoni fellépésük, újabb kiütéses sikert hozhat, sokkal jobb szerkezettel és rotációval dolgozhatnak, mint a tolnaiak.

MTK Törökbálint (0-2) – Vasas Akadémia (1-0) (péntek, 19:15)

Hiába a 0-2-es mérleg, nem szabad lebecsülni ezt az idei MTK-t (sem), harcos, és a lehetőségeit maximálisan kihasználó együttes formálódik Bódi Ferenc kezei alatt, amely a Vasas ellen is jó esélyekkel lép pályára. Pláne úgy, hogy nem volt zökkenőmentes a pasarétiek rajtja sem, a győzelem meglett ugyan, de a játék képe még messze volt a tavaly látott formától, az ingadozásokat a törökbálintiak is ki fogják használni hazai környezetben. Ezzel együtt a vendégek a meccs favoritjai, összeszokott keretüktől idén is sokat várnak, de egy koncentrált MTK meglepheti őket.

BUDAFOK (1-1) – Nyíregyháza Blue Sharks (1-1) (péntek, 19:30)

A Vasas ellen Tursics hiányát megérezte a rotációban a Budafok gárdája, ha a játékmester ott lesz a hazai idénynyitón, akkor viszont a Nyíregyházával szemben javíthat az újonc együttes. A vendégek odahaza már tavaly is kiegyensúlyozottan hozták a mérkőzéseiket, idén is előreláthatólag több pozitív élményük lesz a Continental Arénában, viszont a kulcs az idegenbeli derbik mérlege lesz náluk. Budafokon egyértelműen győzelmi kényszer lehet rajtuk, ha most is az élmezőnyben akarnak végezni, a match-upok nagyjából kiegyenlítettek lesznek, egy jó dobóforma eldöntheti a derbit.

OMNIA Pub & Food Békés (0-2) – MEAFC-Miskolc (2-0) (szombat, 17:00)

Több, mint bíztató a MEAFC szezonkezdete, bár két alsóházba várt gárda felett arattak győzelmeket, azt viszont rendkívül magabiztos játékkal tették. Békésen vár az első igazi erőpróba rájuk, a Boinitzerrel felvértezett házigazda két bajnokesélyessel (MAFC, BKG) rajtolt, így nekik most ”élet-halál” kérdés az első siker megszerzése. Két ellentétes stílus feszül egymásnak, a MEAFC szívesen támaszkodik a gyorsindításaira, míg a Békés inkább kontrollált játékot játszik, de a triplák mindkét félnél kulcsfontosságúak lesznek, ez akár el is döntheti a találkozó végkimenetelét.

PVSK-Kronosz Kiadó (0-2) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2-0) (szombat, 17:00)

Nem tartogat sok izgalmat a fiatal pécsi együttes és a bajnokaspiráns Veszprém összecsapása, a PVSK egyelőre keresi a formáját, míg a bakonyiak menetrendszerűen hozzák eddig a mérkőzéseiket. Osztálykülönbség van a felek között, egy-egy negyedre azért összekaphatja magát a tehetséges pécsi gárda.

MAFC (2-0) – BKG-Príma SE (2-0) (szombat, 17:30)

Mindössze a harmadik fordulóig kellett várni két bajnokesélyes találkozójára, igazi csemege a másodosztályban a BKG vendégszereplése a Gabányiban. Sokkal hosszabb rotációval bír a MAFC, Hencsey Tamás is szépen összekapta a társaságot, ellenben a BKG stílusa és összeszokottsága eddig szinte mindenkinek nehézségeket okozott. Nagy vizsga lesz ez mind az eddig kevés ellenállással találkozó újoncnak, mind az A-csoportba gyorsan visszajutni kívánó fővárosiaknak. A hazai pálya nagy előny lehet Misekéknek, de ha esnek a triplák Nagy Botondéknál, akkor parázs meccsre van kilátás.

Budapesti Honvéd SE (0-1) – Vasas Akadémia (1-0) (hétfő, 20:00)

Két fővárosi együttes egy harmadik pályáján vív rangadót egymással, a Honvéd és a Vasas ütközetét ugyanis a Kaszások csarnokában rendezik meg. Az előző hétvégéről kellett halasztani a mérkőzést, de reméljük, hogy a körülmények nem befolyásolják egyik fél játékát sem és egy remek hangulatú derbit hoznak össze ”semleges” pályán is. Az esélyekről nagyon nem lehet még beszélni, a Honvéd erejéről egyelőre keveset tudunk és a Vasas is csak egyszer lépett eddig pályára, de egészen biztosan egy nagy iramú, kőkemény, fizikális csatát várhatunk. 

 

Zöld csoport

Bajai Bácska FKE (2-0) – SMAFC (1-2) (péntek, 17:00)

Idegenben eddig súlytalan volt a SMAFC és közel sem olyan bivalyerős csapatoknál vendégeskedett, mint a csoport favoritjának számító Baja. Hazai pályán könnyen közönségszórakoztató játékkal veheti a ”kötelezőt” a bácskai együttes, csak a különbség lehet kérdéses ezen a találkozón.

Salgótarjáni KSE (0-1) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (1-2) (péntek, 19:00)

Izgalmas meccs is kerekedhet belőle, tavaly ők vívták a bronzcsatát, ahol az ezer sebből vérző Tiszaújváros emlékezetes módon fordította meg az esélyesebb Salgótarján elleni párharcot. Most visszavághat Ughy Albert felforgatott csapata, Nárai úgy néz ki bevethető lesz bokasérülését követően és érkezett Cubela mellé honfitársa, a szintén horvát származású Dominik Herendic, aki főleg a mezőny posztokon lesz nagy segítségére a gárdának. Ezzel a kerettel már magabiztosabban várhatják a borsodiak elleni rangadót, szerkezetben és minőségben is nehéz falat lesznek a vendégeknek, de a Tiszaújváros csapategysége ért már el jópár bravúrt, meglátjuk melyik érvényesül a hétvégén.

Vásárhelyi Kosársuli (2-0) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (1-1) (péntek, 19:00)

A Piros csoport elmúlt szezonjának két kiesője feszül egymásnak a forduló egyik rangadójának várt találkozóján. Egyelőre a Vásárhely játéka tűnik letisztázottabbnak, a tavalyi harmadik (Tiszaújváros) és negyedik (Salgótarján) otthonából is győztesen tudott távozni, míg a Győr nem bírt a Bajával, viszont a DEAC vendégeként egy, a mezőny első felébe várt gárda pályájáról hozta el a két pontot. A hazai nyitányon biztosan egy felfűtött Vásárhellyel kell szembenéznie a kisalföldi együttesnek, hagyományosan erősek is odahaza a csongrádiak, meglepő lenne, ha ezt most nem tudnák érvényre juttatni.

Alba Fehérvár (2-0) – KTE-Duna Aszfalt (1-1) (vasárnap, 15:00)

Pályán a jövő, két tehetséges fiatal gárda mérkőzik meg egymással, amelyek közül egyelőre a Fehérvár bombaformája lepi meg a mezőnyt, ha ez kitart odahaza is, akkor a Kecskemét sem lehet akadály a számukra. Több opciójuk van minden posztra a házigazdáknak, a támadójátékuk rendkívül olajozott általában a saját pályájukon, egy jó hátsó alakzatot kell előhúznia a KTE-nek, hogy lelassítsa vendéglátóját, máskülönben újabb nagy arányú győzelmet ünnepelhet az Alba.

DEAC U23 (0-2) – Concordia Motax Pápa KC (1-1) (vasárnap, 16:00)

Otthon már nem hibázhat többet a DEAC, a Győr elleni botlás még beleférhetett, de a Pápa csapatán át kell rohannia az agilis támadóegységgel rendelkező hajdúságiaknak. Ha a triplák sülni fognak a házigazdáknál, akkor nem lesz keresnivalója a Cook-Sonyák kettős vállán nyugvó vendégeknek, ha azonban sikerül lassítani a játékot, akkor szoros derbin elorozhatják a két pontot Grebenárék.

EKE Eger KOK (1-1) – Újpest-MT (0-1) (vasárnap, 17:00)

Önbizalom növelő sikert aratott Pápán az Eger (az utolsó másodpercben), ha ebből tudnak építkezni, akkor hazai pályán is hasonlóan sikeres lehet a folytatás az első fordulóban még igencsak döcögős Újpest ellen. Volt ideje az újoncnak rendeznie a sorait, ha a kulcsemberek fel tudnak lépni Surmann Peti mellé, akkor nem is esélytelen a fővárosi alakulat, de az első meggyőző produkcióig félve tartanám őket az esélyesnek.

 

Fotó: facebook.com/mafcbasket

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus