Beharangozó: NBI/B – 4. forduló

Újra pályán a másodosztály, lassan kezdenek letisztulni az erőviszonyok, de teljes képet még nem kaphattunk a mezőnyről, főleg a Piros csoport tűnik rendkívül kiegyensúlyozottnak. Lássuk a hétvége programját!

Piros csoport

Bonyhádi KSE (3., 2-1) – Nagykőrösi Sólymok KE (10., 1-2) (péntek, 19:30)

Odahaza eddig jól ment a Bonyhádnak, a Nyíregyháza és a Békés is kénytelen volt fejet hajtani a tolnaiak vendégeként, a Nagykőrös pedig eddigi egyetlen idegenbeli fellépésén megszorongatta az esélyesebb MEAFC-ot. Dobossal és Candidóval a fedélzeten erősödött a Sólymok palánk alatti részlege, Mácsaival kiegészülve fel is vehetik a versenyt Tömösváryékkal, a mezőnysoruk pedig elbírhat Faragóékkal, könnyen ki-ki meccs lehet a találkozóból.

Calle Pubfood Békés (11., 1-2) – OSE Lions (1., 2-0) (szombat, 17:00)

Koma Dani visszatérése újra stabillá teheti a palánk alatti játékát a Békésnek, az OSE ellen szüksége is lesz rá, mély kerettel készülhet ugyanis a bajnoki címre törő oroszlányi egylet. A bő rotációt azonban eddig viszonylag jól kamatoztatták a Gladiátorok, ezzel lehet most is esélyük, no meg a húzóemberek jobb napjával, kelleni fog az extra Kertészéktől a bravúr győzelemhez.

MEAFC (5., 2-1) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (6., 2-1) (szombat, 17:30)

Jobbik arcát kell mutatnia a TF-nek, a kulcsjátékosoknak bírniuk kell a majd 40 perces játékidőt, különben esélytelenek lesznek az odahaza a meccseit biztosan hozó MEAFC vendégeként. Drahos mellé visszatérhet Szögi és Takács is, a három fürgelábú hátvéddel a fedélzeten pedig nagy kérdés, meddig bírja a házigazdák tempóját a fizikálisan mindig erős fővárosi együttes.

Vasas Akadémia (14., 0-3) – Vásárhelyi Kosársuli (12., 1-2) (szombat, 18:30)

Otthon javíthat az idegenben eddig korántsem parádézó Vásárhely ellen a Vasas, apró aggodalomra adhat azonban okot, hogy a csongrádiak legutóbb már megtalálták a tavalyi dobóformájukat. Ha tudják tartani a tempót Szabó Petiék a lendületes pasarétiekkel, akkor a rutinjuk győzelmet érhet, ha viszont megint besülnek a dobásaik, akkor a fővárosiak ünnepelhetik első sikerüket.

Nyíregyháza Blue Sharks (9., 1-1) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (7., 2-1) (vasárnap, 16:30)

A Veszprém legyőzése feledtette a borongósabb szezonrajtot Nyíregyházán, most a Győr ellen ismét bizonyíthatnak a Kék Cápák. Legutóbb egymás ellen fejezte be a szezont a két gárda, akkor két meccsen győzte le a győrieket Siska János alakulata az ötödik helyért folyó csatározásban. Több változás a vendégek keretében történt, de a két hazai siker mutatja, hogy idén is számolni kell velük, abszolút kétesélyes derbire számíthatunk.

 

Zöld csoport

EKE Eger KOK (12., 0-3) – BKG-Príma SE (2., 3-0) (szombat, 17:00)

Papíron nem jelenthet problémát az Eger legyőzése még idegenben sem a BKG-nak, de biztosan megráncigálja majd veretlen vendége bajszát Váczi Péter legénysége. Egy-egy negyedig üldözheti kitartóan a Nagy-fivéreket a házigazda, előbb-utóbb a játékos keretek közti rutinnak ki kell jönnie a szigetszentmiklósiak javára.

Bajai Bácska FKE (5., 2-1) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (10., 1-2) (szombat, 18:00)

Az otthoni meccseit hoznia kell a Bajának, főleg a papíron rutintalanabb ellenfelei ellen, így akár tapadhat is folyamatosan a veretlen élbolyra. A Tiszaújváros legyőzése is megoldható feladatnak tűnik, Jackson és Piukovics kikapcsolása lehet a kulcs, a borsodiak két vezérének nagyot kell játszania, plusz a társaknak is javulniuk kell, hogy ne hazai siker legyen a vége.

DEAC U23 (13., 0-2) – Motax-Pápai KC (8., 1-1) (vasárnap, 16:00)

Az első fordulóból halasztották el ezt a mérkőzést, végre bemutatkozhat otthon is a DEAC csapata. A mezőnysoruk eddig is hozta magát a két soproni fellépésen, ha centerposzton tudnak előre lépni, Omenaka Godwin bevetése ezt segítheti elő, akkor még a rutinosabb Pápa ellen is komoly győzelmi esélyeik lehetnek.

Óbudai Kaszások (9., 1-2) – Falco KC Szombathely U23 (10., 1-2) (vasárnap, 16:00)

Első sikerén felbuzdulva akár folytathatja is a győzelmek halmozását az óbudai együttes, a Falco két vállra fektetése nem tűnik elsőre nehéz feladatnak, kérdés persze náluk, hogy milyen kerettel érkeznek a fővárosba. Ha Durázi és Kucsora is pályán lesz vasi oldalon, akkor komoly győzelmi esélyei lehetnek Váradi Attila legénységének, és bár nélkülük sem szabad lebecsülni a vendégeket, de jóval szerényebb reményekkel utazhatnak a Kaszásokhoz.

Sopron KC-Sportiskola (6., 1-1) – Ford-Ivanics-Budafok (1., 3-0) (vasárnap, 16:00)

Eddig a Kántor-Werner-Bagó trió húzta előre a soproni fiatalok szekerét, várhatóan ezúttal is rájuk támaszkodnak majd a Hűség városában, viszont most egy sokkal tapasztaltabb és hosszabb kispadú bajnokesélyessel néznek farkasszemet. Reményük abban lehet, hogy a Budafok megremeg idegenben, ahogy tették Óbudán, ott korántsem volt olyan olajozott a gépezet, mint hazai környezetben, de ezzel együtt is óriási bravúr lenne a Sopron győzelme.


Fotó: facebook.com - Utasi Gabriella

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus