Beharangozó: NBI/B – 7. forduló

A Piros csoport két éllovasának egyaránt idegenben van jelenése, az OSE Vásárhelyen száll harcba veretlensége megőrzéséért, míg a Veszprém a TF-hez látogat zsinórban hatodik sikeréért. A MEAFC-Bonyhád párharc ígérkezik a forduló legjobb meccsének, a Zöld csoportban kevesebb rangadóra van kilátás.

Piros csoport

MTK Törökbálint (9., 2-3) – Vasas Akadémia (13., 1-5) (szerda, 19:00)

Nincs a legjobb passzban egyik gárda sem, bár a Törökbálint ”csak” elkerülhető vereségekbe szaladt bele, legutóbb már a stabilnak hitt hazai pálya sem mentette meg őket a vereségtől, éppen az a MEAFC fogott ki rajtuk, amely a hétvégén padlóra küldte a Vasast is. A rutin döntő lehet az MTK javára, Katona és a még formáját kereső Moravcsik kivételével nincs igazán tapasztalt játékosa a pasaréti gárdának, a palánk alatt is az ifjú Peringernek kell leginkább felvennie a harcot a Szabó-Bihari kettőssel. 

Nyíregyháza Blue Sharks (5., 4-2) – Calle Pubfood Békés (10., 2-4) (péntek, 17:00)

Odahaza hasít a Nyíregyháza, négyből négy eddig Czuráék mérlege, ráadásul a Békésnél nagyobb halnak tartott Veszprém-MTK duó is a horgára akadt már Siska János együttesének, így az idegenben még nyeretlen Komáék sem esélyesként utaznak a Kék Cápákhoz. A kulcs most is a Czura-Bus hátvédpáros játéka lehet, egyelőre ők diktálják legjobban a tempót a házigazdáknál, mindkettejüket semlegesítenie kellene a Békésnek, hogy legyen esélyük egy szorosabb összecsapásra.

MEAFC (3., 4-2) – Bonyhádi KSE (4., 4-2) (péntek, 17:30)

Két értékes idegenbeli győzelemmel kapott újult erőre a MEAFC, most odahaza vizsgázhat Bene Szilárd vezetőedző, hogy a masszívnak tűnő Bonyhád ellen mire megy a Drahos-Szögi páros vezette borsodi alakulat. Tömösváryékkal szemben centerposzton lehet bajban a házigazda, de amennyiben tudják gyorsítani a játékot a mezőnyemberek, úgy a lerohanásokra építő játékkal orvosolhatják ezt a problémát is.

Tehetséges Fiatalok Basketball Players (6., 4-2) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 5-1) (szombat, 18:30)

Egyre jobban összecsiszolódik a Veszprém együttese, fordulóról fordulóra javul a csapat játéka, a zsinórban aratott öt győzelem is ezt támasztja alá. A TF vendégeként is esélyesként lépnek pályára Körtélyesiék, Cookot ennyire szűk rotációval nehéz lesz 40 percen át feltartóztatni, de a masszív Mehmedovics-védelem tett már korábban is csodákat, most sincs kizárva a bravúr Beákék részéről.

Vásárhelyi Kosársuli (11., 2-4) – OSE Lions (1., 6-0) (szombat, 18:30)

A gyászos idegenbeli mérleg ellenére otthon még nem hibázott a Vásárhely, igaz, eddig nem kellett bajnokesélyes csapattal szembenézniük. Az OSE kerete is kezd összeállni, a mezőnysoruk remek formában van (Madár, Kiss, Illés), Spagnolo is lassan megtalálja a helyét, ez pedig nem sok jót sejtet a főleg Szabóra és Majicra építő csongrádiaknak.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (8., 3-3) – Nagykőrösi Sólymok KE (12., 1-5) (szombat, 19:00)

Csúfos idegenbeli kudarc után javíthat a Győr hazai pályán, a Sólymok ellen még a PVSK-tól elszenvedett kiütést követően is esélyes a két pont megszerzésére a gárda. Ha centereik is pályára tudnak lépni, akkor lehetne keresnivalója a Nagykőrösnek, viszont ha csak a mezőny játékosaira tud támaszkodni Lakosa Zsolt vezetőedző, úgy kisebb reményekkel utazhatnak Győrbe.

 

Zöld csoport

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (4., 4-2) – Ford Ivanics-Budafok (1., 6-0) (csütörtök, 18:00)

A Jackson-Piukovics páros szépen repíti a Tiszaújvárost a legjobb négy közé, és eddig csak két előttük álló gárdától kaptak ki a borsodiak (Salgótarján, BKG), most jöhet a harmadik csapat az élről. Nehéz próba lesz ez a Budafoknak, de a Salgótarjánban aratott győzelem elég önbizalmat adhat nekik ahhoz, hogy ezúttal se hibázzanak idegenben.

Bajai Bácska FKE (7., 3-3) – DEAC U23 (11., 2-4) (péntek, 18:00)

Hullámzó eddig a Baja teljesítménye, múlt héten is közel jártak az idegenbeli bravúrhoz a BKG otthonában, de ugyanígy ki tudtak már kapni hazai környezetben is a Tiszaújvárostól. A DEAC papíron könnyebb ellenfélnek ígérkezik, pláne, hogy vendégként nem mindig a legerősebb összeállításukban lépnek pályára, ha most is így lesz, akkor sima meccs várhat Mándityékra.

EKE Eger KOK (13., 0-6) – MAFC II. (12., 1-3) (péntek, 18:00)

Újabb lehetőség az Eger előtt első győzelmének megszerzésére, képes jó formát mutatni a MAFC fiatal gárdája idegenben is (Pápa), de ezzel együtt egy nyerhető meccsnek tűnik Váczi Péter tanítványai számára. Küzdelmes, nagy iramú találkozóra van kilátás, de talán az első siker lehetősége jobban fogja motiválni a házigazdákat.

Motax-Pápai KC (9., 2-3) – BKG-Príma SE (2., 6-0) (péntek, 18:00)

Saját pályáján nem szabad leírni a Pápa együttesét, de a Kálmán-Hegedűs duó kevésnek tűnik első ránézésre a csapatként is remekül teljesítő BKG ellen. A Nagy-fivérek fémjelezte mezőnysorral és a Szeleczki, Tanács duó vezette belső tengellyel sem tudja rotációban felvenni a versenyt a veszprémi alakulat, ami el is döntheti a vendégek javára a találkozót.

Óbudai Kaszások (8., 2-3) – Sopron KC-Sportiskola (6., 3-2) (szombat, 18:00)

Egyik fél sem dúskál a rutinos játékosokban, még az óbudai keret is fiatalnak számít ebben a mezőnyben. Center poszton akár el is dőlhet a csata, hazai részről a Varga-Sebők-van der Meer trióra vár a feladat, hogy feltartóztassa a soproniak veszélyes palánk alatti játékosait (Werner, Bagó), ha ez sikerül, akkor elmozdulhatnak a rájátszás képzeletbeli utolsó helyéről a fővárosiak.

Falco KC Szombathely U23 (10., 2-4) – SMAFC (5., 3-2) (vasárnap, 15:00)

Odahaza még nem hibázott a Falco gárdája, két magabiztos siker eddig a vasiak neve mellett, de alighanem az eddigi legnagyobb erőpróbájuk jön az idegenben még nyeretlen SMAFC ellen. Összeszokott soproni keret látogat Váradi Attila együtteséhez, nem is megy rosszul a vendégeknek a Zöld csoportban, a budafoki és a bajai vereség bőven belefér eddig, de Duráziékkal kemény csatára számíthatnak Berneczeiék.

Alba Fehérvár (14., 0-6) – Salgótarjáni KSE (3., 5-1) (vasárnap, 16:00)

A múlt heti hazai pofon után könnyebb idegenbeli túra vár a Salgótarjánra, a Fehérvár jelenleg nem képvisel egy játékerőt az élbollyal. Nincs azonban minden rendben a nógrádiak háza táján, hullámzó teljesítménnyel gyűjtötték be a korábbi győzelmeket is, ha ennek a pályán is nyoma lesz, akkor felcsillanhat némi remény a hazaiak számára.


Fotó: mtkbasket.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus