Beharangozó: NBI/B – 8. forduló

A tabella harmadik helyén álló MEAFC a második Veszprémhez látogat a hétvége legnagyobb rangadójának ígérkező találkozón. Teljes forduló ismét a másodosztályban, pályán mind a 28 csapat. 

Piros csoport

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (5., 4-3) – Vasas Akadémia (13., 1-6) (szerda, 19:30)

Különös pikantériát ad a mérkőzésnek, hogy a Vasas nemrég kinevezett új vezetőedzője, Faragó Péter éppen a bonyhádiakat hagyta ott és fejezete be aktív pályafutását a pasaréti kispad kedvéért. Legponterősebb játékosának elvesztése biztosan hatással lesz a tolnai alakulatra, a nemrég visszatérő Jillingre így nagyobb szerep hárulhat, de az eddig a perceivel jól gazdálkodó Gombos is előrébb léphet. Az odahaza még veretlen Bonyhád taktikai repertoárjával nyilván tisztában van a Vasas új edzője, a kérdés, hogy a rutintalanabb vendégek ki tudják-e ezt használni, vagy Tömösváryék érvényesítik a papírformát az idegenben még nyeretlen pasarétiekkel szemben.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 6-1) – MEAFC (3., 5-2) (péntek, 17:00)

Rangadó a ”felsőházban”, a hat meccs óta veretlen Veszprém a hármas győzelmi szériában lévő Miskolcot fogadja. A Körtélyesi, Hegedűs, Kovács trió okozhat gondot a magas szekcióban a borsodiaknak, akik főleg a hátvéd posztokon (Drahos, Szögi, Takács) erősebbek, de Galló eddigi jó formája bizakodásra adhat okot vendég oldalon. Emellett persze ott van még az MVP-formában pattogtató Cook is a bakonyiaknál, leginkább az ő semlegesítése lehet a kulcs egy esetleges vendég sikerhez.

OSE Lions (1., 7-0) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (6., 4-3) (péntek, 19:00)

Szép lassan az eredmények mellé jó játék is kezd párosulni Oroszlányban, ez pedig aggasztó lehet a riválisok számára, 90 pont felett átlagolnak meccsenként, amivel vezetik a mezőnyt. Nagyobb rotációval és megfelelő matchupokkal dolgozhat Vavra mester hazai oldalon, ha játékba lendülő kulcsemberei tartják jelenlegi formájukat, és hátul is sikerül stabilizálni a védekezést, akkor még egy könnyebb meccs is kinézhet az OSE-nek.

Nagykőrösi Sólymok KE (12., 1-6) – Budapesti Honvéd SE (14., 0-5) (szombat, 17:00)

Alsóházi derbi, ahol a győzelem létszükség lenne mindkét félnek. A Nagykőrös hazai pályán eddig csak a szintén alul tanyázó Vasast tudta két vállra fektetni, ám a Honvédnak idén még ennyi sikerélménye sem akadt, igaz, ők továbbra sem tudnak hazai környezetben pályára lépni, csupán a szezonnyitón tudták a veretlen éllovas OSE-t fogadni. Ha nem törték meg a sorozatos kudarcok a fővárosiakat, akkor megfoghatják a Tóth-Lakosa hátvéd duóra építő házigazdákat, de valakinek elő kell lépniük közülük, mert legjobb dobójuk, Stefán Dávid is csak 11 pontot átlagol meccsenként.

Vásárhelyi Kosársuli (11., 2-5) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (7., 4-3) (szombat, 18:30)

A vártnál gyengébb szezonkezdet ellenére odahaza nem kell félteni a Vásárhely gárdáját, két győzelem mellett nagy csatára késztették a bajnoki címre törő Oroszlányt, és hasonló fogadtatásra számíthat az élbolyba vágyó Győr is. A vendégek igencsak hullámzóan teljesítenek eddig, odahaza hozzák a meccseiket, de idegenben nem volt még reális győzelmi esélyük sehol, a legszorosabb találkozójuk egy 14 pontos vereség volt az OSE vendégeként. Dobópárbaj várható ismét, mindkét fél inkább a támadójátékáról ismert, érdekesség, hogy mindketten 78.7 pontot átlagoltak eddig a bajnokságban.

Calle Pubfood Békés (10., 2-5) – MTK Törökbálint (8., 3-3) (vasárnap, 15:00)

Csúnyán zúgott ki a Hepp Kupából a Budafok ellen az MTK, idegenben eddig még nem is termett babér Simon Nándor fiainak, igaz, Győrben és Nyíregyházán sem voltak esélytelenek. Papíron erősebb keretük van, mint a Békésnek, de jelenleg nem a legjobb formájukat mutatják, ez pedig esélyt adhat az odahaza mindig feltüzelt Kertészéknek.

PVSK-Kronosz Kiadó (9., 3-3) – Nyíregyháza Blue Sharks (4., 5-2) (hétfő, 17:00)

Izgalmas meccs várható Pécsett, a Demeter vezette baranyaiak félelmetes ellenfélnek bizonyulnak fiatal koruk ellenére még a bajnokság legnagyobb esélyesei számára is, már ha mindenki bevethető náluk egy-egy bajnokin. Odahaza várhatóan ismét teljes lesz a keret, ami boríthatja a Nyíregyháza terveit, hogy negyedik győzelmüket is bezsebeljék zsinórban. A Bus-Czura páros mellett Delegal és Nagy jó teljesítményre is szükség lesz a csapatként is remekül működő pécsiek ellen, nagyobb betli ezúttal nem férhet bele senkitől a vendégek kulcsemberei közül.

 

Zöld csoport

Salgótarjáni KSE (3., 6-1) – Falco KC Szobmathely U23 (9., 2-5) (szerda, 16:00)

Az edzői nyilatkozatokból kiindulva nincs minden rendben a Salgótarján háza táján, mintha a kémia hiányozna a csapatból, ami eddig meg-megmentette Surmannékat a vereségektől, de rezgett párszor az a bizonyos léc. Ennek tudatában Szombathelyre sem utazhat elbizakodottan Ughy Albert legénysége, bár esélyesebbek a rutinosabb nógrádiak, de egy Durázi-Kucsora parádé láttán akár a bravúr is benne lehet a levegőben. 

SMAFC (4., 4-2) – Óbudai Kaszások (8., 3-4) (péntek, 17:30)

Hazai pályán eddig nem állt nagy kihívás előtt a SMAFC együttese, a tabella utolsó négy helyezettjéből látott vendégül hármat (Eger, Fehérvár, DEAC), a hevesiek ellen ráadásul meg is kellett szenvedniük a két pontért. A Kaszások értelemszerűen a legjobb nyolcba jutást szeretné minimális célként elérni ebben a szezonban, hogy ne kelljen tartaniuk a kisesétől, erre minden esélyük meg is van, Sopronban sem esélytelenek egy újabb győzelem megszerzésére, de a korábbi húzópáros Berenczei-Kovács duónak egyre több segítsége akad a csapatból, ami nem kecsegtet sok jóval az óbudaiak számára.

Ford Ivanics-Budafok (1., 7-0) – EKE Eger KOK (13., 1-6) (péntek, 19:00)

Legutóbb megtört a jég Egerben, és behúzta első sikerét Váczi Péter együttese, de várhatóan egy darabig most nem örülhet újabbnak, mivel a bajnokesélyhez látogatnak. Nagyon együtt van a Budafok, jól is megy a játék nekik, egy szorosabb eredmény már meglepetés lenne a lefújáskor.

Alba Fehérvár (14., 0-7) – Tiszaújvároi Phoenix Kosárlabda Klub (6., 4-3) (vasárnap, 15:00)

Tovább üldözi első győzelmét a Fehérvár, Peresztegi-Nagy Ákos a védekezést hiányolta az utóbbi meccseken, ha a játék ezen szegmensében sikerült előrelépniük a rövid bajnoki szünet alatt, akkor az eddig is jól működő támadójátékkal párosítva legyőzhetik az esélyesebb Tiszaújvárost.

Sopron KC-Sportiskola (5., 4-2) – Motax-Pápai KC (10., 2-5) (vasárnap, 16:00)

Jól mennek a soproni fiatalok, a Bagó-Kántor-Werner tengely stabilan szállítja a jó teljesítményeket, és mindig akad valaki a társak közül, aki fel tud még lépni melléjük (Polgárdy, Papp, Németh). A palánk alatt roppant meggyőzőek eddig, ez lehet a Pápa veszte is, Hegedűs egyedül kevés lehet a gyűrű közelében.

DEAC U23 (11., 2-5) – BKG-Príma SE (2., 7-0) (vasárnap, 18:00)

A Zöld csoportban is akad egy pikáns mérkőzés, a BKG magját ugyanis a tavaly debreceni székhellyel feljutó csapat tagjai adják, akik korábban még a DEAC színeiben küzdöttek a feljutásért. Most a cívisváros ifjú tehetségeivel kell szembenézniük, akik biztosan nagy tempóra fogják késztetni veretlen vendégüket, de a végén érvényesülnie kell a nagyobb rutinnak és rotációs lehetőségnek az egyes posztokon.

MAFC II. (12., 1-4) – Bajai Bácska FKE (7., 4-3) (vasárnap, 18:00)

Óbudai győzelmével bíztatóan kezdte a szezont a MAFC gárdája, de azóta négy vereség csúszott be zsinórban, igaz, köztük volt győzelmi esélyt magában rejtő mérkőzés is (Pápa, Eger), de eddigi egyetlen hazai fellépésüket nem tudták megnyerni a Tiszaújváros ellen. A Baja idegenben a két listavezetőtől kapott csak ki, Egerben és Sopronban győzött szűkösen, meggyőzőnek így nem mondható a teljesítményük, de veszélyes ellenfelek vendégként is, Budapestre is esélyesként látogatnak.
 

Fotó: veszpremkosar.hu - fotó24.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus