Beharangozó: NBI/B – 9. forduló

Jön a Veszprém-OSE rangadó, az elmúlt kiírása bronzcsatája ismétlődik meg a bakonyiak otthonában, de rendeznek Vasas-MAFC fővárosi derbit is!

Piros csoport

MTK Törökbálint – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 82-67 (22-17, 13-13, 24-16, 23-21)

Két alsóházi győzelemmel menekül az MTK a kieső zónából, a Nagykőrös után a Bonyhádot is két vállra fektette Bódi Ferenc együttese hazai pályán. A 13 tripla és a megnyert lepattanócsata (42-39) segítette leginkább a Törökbálint biztos sikerét, no meg, hogy a Bonyhádban csak a Pupp (11 pont, 2 szerzett labda, 3 eladott labda, 7 kiharcolt fault), Somogyfoki Péter (15/6 pont, 4 lepattanó) kettős tudott érdemben hozzászólni a mérkőzéshez. Nem úgy a házigazdáknál, ahol Bihari újra ”fénykorát éli” és tartja jó formáját (18/6 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda, 9 kiharcolt fault, 4 gólpassz) a megfiatalodott csapat vezéreként, hasonlóan Jakabhoz (19/6 pont, 4 lepattanó, 4 szerzett labda, 4 eladott labda, 7 gólpassz), akik mellé jól lépett elő a Horváth (13/9 pont, 4 lepattanó), Dobos (10/6 pont, 4 lepattanó, 4 eladott labda, 6 gólpassz) duó és arattak könnyed győzelmet a továbbra is nyeretlen Bonyhád felett.

Legjobb dobók:

MTK: Jakab P. 19/6, Bihari 18/6, Horváth B. 13/9, Dobos 10/6

Bonyhád: Somogyfoki P. 15/6, Pupp 11

MEAFC-Miskolc (9., 3-5) – Budapesti Honvéd SE (7., 5-3) (péntek, 17:30)

Eddig sem állt feltétlenül rosszul a MEAFC, talán csak a békési botlást bánhatják, de új légiósukkal a fedélzeten már komolyan számolhatunk velük, mint egy rájátszásra esélyes gárdával. Tóth Viktor hosszabb távú kidőlését így jól oldották meg egy hasonlóan jól egy-egyező, távolról sem veszélytelen, talán még fizikálisabb Prophettel, plusz hozzá jön még az eddig ellentmondást nem tűrően robotoló fiatal mag, amely hazai pályán bárkit képes lehet elkapni, de a legutóbbi oroszlányi eredményből kiindulva lehet, hogy idegenben is. A Honvéd nehéz terhelésben van éppen, legutóbbi két bajnokiját elbukta, igaz a tabella élmezőnyébe várt csapatok ellen, de vissza kell találnia a korábbi formájához, hogy lépést tudjon tartani az egyre jobban belelendülő miskolciakkal.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 8-0) – OSE Lions (2., 7-1) (péntek, 18:00)

Csúcsrangadó a királynék városában, két rendkívül jól felkészített gárda, két komplett, feljutásra alkalmas kerettel. A tavalyi bronzcsata visszavágója lesz az összecsapás, kicserélődött főszereplőkkel, Hegedűs Veszprémből ment Oroszlányba, míg Madár az OSE-tól igazolt a bakonyiakhoz, akik jelenleg talán jobb passzban vannak riválisuknál, rendkívül jó játékkal hozták a meccseiket az utóbbi hetekben, míg a Krasovec legénységet párszor megszorongatták hazai környezetben és idegenben is. Emiatt a házigazdák egy hajszállal esélyesebbek lehetnek a győzelem megszerzésére, de nem szabad leírnunk az OSE együttesét, egy rangadóra biztosan összekapják az akadozó (?) gépezetet.

Nagykőrösi Sólymok KE (10., 2-6) – PVSK-Kronosz Kiadó (13., 1-7) (vasárnap, 17:00)

Odahaza szerezhet lélegzetvételnyi előnyt az alsóházzal szemben a Nagykőrös gárdája, a PVSK idegenben eddig nem tudott érdemi produkcióval kirukkolni, míg a Sólymok saját közönségük előtt mér nagyvadat is ejtettek (Budafok). A rutinos játékosok szépen veszik a hátukra idén is a Pest megyei együttest, míg a pécsieknél főleg a Demeter, Benke, Berkics trió jó játékán múlik egy-egy sikeresebb szereplés, nem teljesen esélytelenek, de a Nyíregyháza elleni hazai produkciójukat kellene megismételniük a győzelemhez.

BKG-Príma SE (6., 5-3) – BUDAFOK (8., 4-4) (vasárnap, 18:00)

A Zöld csoport tavalyi döntőjének visszavágója, de ezúttal talán a Budafok jobb kilátásokkal várhatja az összecsapást, legalábbis az eddigi teljesítményük alapján. Odahaza roppant nehéz megszorongatni a BKG-t, bár a Piros csoportban többet izzadtak eddig saját szurkolóik előtt, a győzelmeket – kivételével az OSE ellen – így is magabiztosan hozták és ezen kívül csak az éremesélyes gárdáktól szenvedtek vereséget. Mindkét gárdánál a kezdőötös teljesítménye határozza meg az eredményességet, ebben talán frissebb tud lenni a BKG, viszont a centerposzton eddig remeklő Bergerre nehéz percek várhatnak a Horváth-Varga kettős szorításában, ez pedig esélyt kínál a vendégeknek egy meglepetésre.

Vasas Akadémia (4., 6-2) – MAFC (3., 7-1) (szerda, 18:00)

Hazai pályán még nem hibázott a Vasas csapata, igaz, a MAFC-hoz hasonló kaliberű ellenféllel nem is került szembe. Mindkét gárda rendkívül jó formában várhatja a találkozót, a pasarétiek négy sikerrel a hátuk mögött készülhetnek a derbire, a MAFC pedig a Veszprém elleni botlást leszámítva roppant magabiztosan megy át eddig a mezőny nagy részén. Mindkét fél védelme nagy nyomást szokott helyezni az ellenfelekre, talán a vendégeké működik jelenleg a legjobban a csoportban, de náluk is akadtak már kisebb rövidzárlatok, amikre – főleg hazai környezetben – építhet a Vasas alakulata. Izgalmas mérkőzés elé nézünk, a MAFC kerete mélyebbnek tűnik, amit jól is használ Hencsey Tamás vezetőedző, de a hazaiakat sem kell félteni ebből a szempontból, ők a fiatalokat dobják be előszeretettel a mélyvízbe, eddig eredményesen.

 

Zöld csoport

SMAFC (12., 2-5) – Alba Fehérvár (4., 5-3) (péntek, 19:00)

Okozott már meglepetést odahaza a SMAFC alakulata, de eléggé kétarcú gárda benyomását kelti eddig, nem tudni a Fehérvár ellen mire számíthatunk. A vendégek is meginogtak párszor az utóbbi hetekben, náluk azért várható volt, hogy ha a kulcsemberek nem tudnak mind a csapat rendelkezésére állni, akkor lehet visszaesés a teljesítményükben, de most mindenképp van esélyük javítani.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (5., 5-3) – Újpest-MT (11., 2-5) (péntek, 19:00)

A negatív mérleg ellenére nem áll feltétlenül rosszul az Újpest, mivel a hét meccsükből csak egyet játszottak odahaza, ráadásul Durasevic érkezése jócskán növeli a győzelmi esélyeiket, még Surmann Péter távollétében és idegenben is. A Győr eddig felettébb kiegyensúlyozott a bajnokságban, odahaza csak a Baja ellen kapituláltak és három mérkőzés óta veretlenek. Ha az Újpest szerb légiósát kikapcsolják, akkor meglehet az újabb siker, ellenkező esetben nehéz 40 perc vár saját közönségük előtt a kisalföldiekre.

Salgótarjáni KSE (8., 3-3) – Concordia Motax KC Pápa (7., 4-4) (szombat, 18:00)

Nárai távozott Salgótarjánból, ez semmiképp sem jó előjel a Pápa elleni, korántsem könnyűnek ígérkező derbi előtt, így a palánk alatt jóval sebezhetőbb lesz az Ughy-legénység, de Herendic jó formája megmentheti a csapatot odahaza. A két légiós csatája külön pikantériája lesz az összecsapásnak, mindkettőjük (a másik oldalon ugye Cook) játéka nagyban befolyásolja csapatuk teljesítményét, nagy kérdés lesz, hogy kik és hányan tudnak fellépni a vezérek mellé a két oldalon.

Óbudai Kaszások (3., 5-2) – Vásárhelyi Kosársuli (2., 5-2) (vasárnap, 17:00)

Újabb rangadó elé néz a Kaszások gárdája, de ezúttal győztes környezetben fogadhatja a Vásárhely együttesét, odahaza ugyanis még nem hibázott az óbudai legénység. Ráadásul a csongrádiak nem brillíroznak idegenben, a Fehérvár, és ami nagyobb meglepetés, a SMAFC otthonában is kikaptak Vas Petiék, így jelentős formajavulás, és az odahaza többször megvillantott félelmetes harmadik negyed kell tőlük, hogy elhozzák a két pontot a Kaszások pályájáról.

EKE Eger KOK (6., 4-3) – Bajai Bácska FKE (1., 6-1) (vasárnap, 17:00)

Eddig legnehezebb feladata elé néz az Eger együttese, papíron nincs egy kategóriában a két gárda, mások is a céljaik, de odahaza nem legyinthetünk a hevesiekre, bármikor elsülhet Váczi Péter tanítványainak a keze, ami meglepheti az éllovas Baját. Az Újpest elleni fiaskó ébresztő jelleggel hatott Pongóékra, a Kaszások elleni rangadót már könnyedebben is hozták, ha ugyanolyan koncentráltak lesznek, akkor Egerben se lesz nehéz dolguk.

KTE-Duna Aszfalt (10., 2-5) – DEAC U23 (13., 1-6) (szerda, 19:00)

Várható volt, hogy nem ez a két csapat fogja befolyásolni a feljutást, de mindkettőjüket előrébb vártuk (várjuk) jelenlegi pozíciójuknál, ami persze még lehetséges is. A Kecskemét odahaza szépen teljesít, csak az Óbuda tudta elvinni tőlük a két pontot, míg a DEAC – bár legutóbb megtörte nyeretlenségi szériáját – idegenben továbbra sem tudott meccset hozni. Szoros meccs várható, két ambíciózus gárda között, valamivel esélyesebb házigazdákkal.

 

Fotó: veszpremkosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus