Beharangozó: NBI/B – kezdődik a rájátszás

Kezdődik a play-out a bennmaradásért, a Piros csoportban mindkét alsóházi párharc elrajtol a hétvégén. A Zöld csoportban két negyeddöntős párharc első felvonását rendezik, pályán a BKG és a Salgótarján is.

Piros csoport

Rájátszás a 11-14. helyért

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (13.) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (12.) (péntek, 18:30)

Két héttel ezelőtt a bonyhádi csarnok avatóján győzni tudott hazai pályán a tolnai együttes győri riválisa felett, de csak szoros csatában múlták felül Pusztáékat (68-63). A kisalföldi derbin hullámzóbb meccset játszottak decemberben a felek, de akkor is a vendéglátó gárda örülhetett, 13 lett a vége a Győrnek. Messzemenő következtetést ebből nem vonhatunk le, vélhetően az idegenbeli szereplés eldöntheti a bennmaradás sorsát, hazai pályán mindkét csapat sikerére nyugodt szívvel tehetünk. Somogyfoki Péter játéka kérdéses a Bonyhádnál, míg Csaplár-Nagy Ervin elvileg újra teljes kerettel várhatja a párharcot. A hosszabb kispad mindenképp a kisalföldiek malmára hajtja a vizet, de sokszor volt gond a kémiával a csapaton belül, egy hullámvölgyet pedig akár meg is lovagolhat a kétszeres bajnok tolnai alakulat. Papírforma (eredmények, helyezések) szerint és a keretek erősségét vizsgálva a Győr bennmaradására kínálkozik nagyobb esély.

Vásárhelyi Kosársuli (14.) – Calle Pubfood Békés (11.) (vasárnap, 18:30)

Jó hír a vásárhelyi híveknek, hogy szerb centerük, Miletic készen fog állni a play-outra, ellenben a Béres, Molnár, Horváth trió (várhatóan) nem lesz ott a társakkal a parketten. Tovább nehezíti a helyzetüket, hogy az alapszakaszban mindkét egymás elleni mérkőzésüket a Békés nyerte, igaz, Miletic egyik alkalommal sem állt a csapat rendelkezésére. Egy jó védekezés el is döntheti a párharcot, arra ugyanis nem fektettek túl nagy hangsúlyt a felek, se egymás ellen (98-86, 92-99), se a szezonban, a két legtöbb pontot kapó együttes néz farkasszemet a bennmaradásért. A csongrádiak sok sérültje és a Békés jobb pozíciója miatt (ők játsszák hazai pályán a visszavágót) Komáék továbbjutására ”fizetnének kevesebbet a fogadóirodák”, de ha elsül Szabó Petiék keze, akkor bármi megtörténhet ebben a párharcban.

 

Zöld csoport

Negyeddöntők

BKG-Príma SE (1.) – Sopron KC-Sportiskola (8.) (szombat, 19:00)

21, valamint 28 ponttal múlta felül az alapszakaszban a soproniakat a veretlenül záró BKG, a negyeddöntők közül is ez tűnik a legsimábbnak. Fiatal, lelkes és tehetséges csapat áll Váradi Kornél rendelkezésére, de se tűzerőben, se rutinban, se a keret mélységében nem tudja felvenni a versenyt az első számú kiemelttel, ráadásul egyik legjobbjukra, a zárófordulóban bordatörést szenvedő Kántor Olivérre nem is számíthatnak a soproniak. Nehéz 80 perc vár a nyolcadik helyen bejutó Sportiskolásokra, de nekik itt már minden mérkőzésen csak plusz tapasztalatszerzés lehet, míg a BKG várhatóan kettős győzelemmel menetel tovább az elődöntőbe.

Salgótarjáni KSE (3.) – MAFC II. (6.) (szombat, 19:00)

Itt már érdekesebb lehet a kép, ugyanis a két csapat salgótarjáni mérkőzését nem vehetjük hivatkozási alapul, akkor még egy másik Salgótarján (Surmann-fivérek) játszott egy vezérek nélküli (Bordács, Peringer és Katona) MAFC ellen. A két órás fővárosi késést követően lejátszott derbin 31 ponttal nyert Ughy Albert legénysége, a visszavágó azonban már izgalmasabban alakult. A Gabányiban ugyanis mindkét fél a jelenlegi legerősebb keretével állhatott fel és a házigazdák fiatal serege bizony meglepte a vendégeket, kilenc pont lett a vége Bordácsék javára. Éppen ezért egyáltalán nem lesz lefutott a párharc, a főleg három kulcsjátékosára támaszkodó MAFC simán elkaphatja a magasabb célokra törő Salgótarjánt, a három meccs sem kizárt ennél a párosításnál. Mindkét fél képes jó játékra idegenben is, így akár két vendég győzelemmel is elmehetnek a döntő összecsapásig. A hazai pálya előnye mellett a bővebb rotációs lehetőségek és a kicsivel több rutin szól a Salgótarján oldalán, de a párharc győztese a Budafok lehet, amennyiben ők lezárják két meccs alatt a saját továbbjutásukat és várhatják, hogy meddig gyűri riválisát elődöntős ellenfelük.

 

Fotó: vasarhelyikosarsuli.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus