Békés: cél az élboly

Harmadik szezonját kezdi NBI/B-ben a Békési SZSK férfi csapata, amelynek várakozáson felül jól sikerült a második évad: a gárda második lett keleten. A nyáron volt némi mozgás a játékoskeretben, s most már a cél egyértelmű: a másodosztály felsőházába, a keleti csoport első négy csapata közé kell kerülni.

 

Amint arról Erdei Ferenc, a klub elnöke honlapunkat tájékoztatta, az előző évi sikercsapat egyik kulcsjátékosa, az egyik legjobb lepattanózó, Kovács Benedek visszatért korábbi sikerei helyszínére, Sopronba, a SMAFC csapatához. Béres Nándor tanulmányait Szegeden, játékos pályáfutását pedig Hódmezővásárhelyen folytatja. Vámos László Budapesten folytatja tanulmányait, s Farkas Gergő is a fővárosba költözik, mindkettőjük esetében kérdéses még, hol kosaraznak majd.

Az "érkezési oldalon" található a hódmezővásárhelyi nevelésű, legutóbb Salgótarjánban kosarazó magasbedobó, Schéda Martin. Új szerzemény még a szolnoki nevelésű, legutóbb Ausztriában kosarazó  Nagy Balázs, valamint egy másik Nagy, a Hódmezővásárhelyről érkező Csaba. A békési klub megtartotta az előző évad közben a MAFC élvonalbeli csapatától érkezett fiatal centert, Gruda Gergelyt. A tavalyi csapat meghatározó játákosai közül maradt a három K. D. monogrammú névrokon, Kertész Dániel, Koma Dániel és Danijel Krsztics.

Az együttes a hetet Szeghalmon töltötte, edzőtáborban gyűjtötték az erőt Balogh Vilmos fiai. A tábor végén rangadó jellegű edzőmeccset játszott a gárda a jelentősen átalakult DEAC ellen, a találkozó 67-61-es debreceni sikerrel záult. A  bajnoki rajtig az együttes még részt vesz Egerben a Dobó kupán, majd megrendezi a Viharsarok kupát, és még Szerbiába is elutazik Zrenanjin városába, hogy összemérje tudását a helyi első és másodosztályú együttessel.

A klub első embere a Békési SZSK céljával kapcsolatban kifejtette, most már egyértelmű az elvárás: a keleti csoport első négy csapata közé kell kerülni.

Foto, Slide - bekesigladiatorok.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus