Bonyhádon lesz a döntő döntője

Fordulatoskban gazdag, drámai csatában harcolta ki a Bonyhád, hogy ő rendezhesse az NB I B döntőjének döntő, 3. összecsapását.


Fordulatoskban gazdag, drámai csatában harcolta ki a Bonyhád, hogy ő rendezhesse az NB I B döntőjének döntő, 3. összecsapását. Hogy az Bonyhádon lesz, arról végül a két csapatnak az alapszakaszban dobott illetve kapott pontjainak aránya döntött

Óriási volt a tét a másodosztály fináléjának második meccsén. Ha nyer, feljut a DEAC, ha 5 pontnál kisebb különbséggel kap ki, Debrecenben, ennél nagyobb különbség esetén Bonyhádon lesz a finálé fináléja, azaz a 3. meccs...Nos, éppen 5 ponttal nyert a Bonyhád.. 

Az első percekben váltva vezettek a csapatok, Hegedűs Attila támadásban is széles vállaira vette a Bonyhádot, míg debreceni részről Nagy Benedek villogott. 9-7-es hazai vezetés után jött a debreceni Vas(akarat), Vas Viktor vezérletével egy 10-0-s rohamot mutatott be a DEAC, s ennek köszönhetően 5 pont előnnyel zárta az első szakaszt. 
A második szakasz elején Gébert Attila és Illés Máté jóvoltából 2 pontra feljött a Bonyhád, ám Nagy Benedek újabb triplája megtörte a hazai lendületet, sőt Erdei Ádám hármasa után 8 pontra nőtt a vendég debreceniek előnye. A félidő végén Nagy Benedek újabb triplákat dobott, volt mér 10 pont is a DEAC előnye. A félidő Jilling László jóvoltából hazai hárompontossal zárult. 

Lehet, ez adta azt a hatalmas lendületet, amellyel a hazaiak szünet után kezdtek. Két Gébert Attila, valamint egy Lukács Attila triplára építve "alátámasztva" egy Hegedűs-duplával 11-0-s száguldást "repesztve" kezdte a második félidőt a Bonyhád. Nem mellesleg ezzel a szünetbeli 7 pontos hátrányát 4 pontos előnnyé változtatta. Takács Dániel szerezte az első debreceni kosarat szünet után, ám a Bonyhádot ezt követően kiegészítő emberei, Kovács Balázs. és Rutkai Péter tovább lendítették. Az ezen a szinten hihetetlen egyoldalú harmadik negyed után 10 ponttal vezettek a hazaiak. 

A záró szakaszban elkeseredett, fogcsikorgató küzdelem zajlott a pályán. Alig esett kosár, Vas és Takács jóvoltából apránként közelített a DEAC. 6 perc alatt 7 debreceni pontra hazai részről mindössze egy Lukács-dupla érkezett válaszként. Bő 3 perccel a vége  előtt "meccsnullra" állt a párharc, azaz ugyanúgy 5 ponttal vezetett a Bonyhád, ahogy 5-tel nyert Debrecenben a DEAC. Hegedűs villant hazai részről a hajrában Takács azonban széles vállaira vette  debreceni együttest. Az izgalmak fokozódtak, Takács 3-ra hozta fel a DEAC-ot, ám Jilling triplájával a Bonyhád volt a "nyerő", már abból a szempontból, hogy ennél az állásnál a címvédő otthonában lenne a 3. meccs...A végjátékban az 5 pont körül forgott minden. Már úgy tűnt, a Takács vezette DEAC jobb lesz összetettben, ám Hegedűs a legvégén bravúros triplával 74-69-re alakította a mérkőzést. 

Debrecenben 75-70-re nyert a DEAC. Most 74-69-re a Bonyhád. 

A versenykiírásban a vonatkozó passzus ezt mondja ki: 

A play-off mérkőzések harmadik (3.) mérkőzéseinek pályaválasztói jogát a mérkőzést megelőző 2 mérkőzés gólaránya dönti el. A gólarány egyenlősége esetén a pályaválasztói jog meghatározása az alábbiak szerint történik: nyert/vesztett mérkőzések aránya, ennek egyenlősége esetén az alapszakasz dobott/kapott pontjainak aránya.

Mindkét csapat 17-5-tel zárta az alapszakaszt, amelyben a Bonyhád 1896-1590-es, a DEAC pedig 1782-1554-es kosárkülönbséggel zárt. A dobott/kapott pontok aránya a Bonyhádnál 1,192, a DEAC-nál pedig 1,146, így jövő pénteken Bonyhádon csap össze a két gárda az NB I B bajnoki címéért. 

Metal Work Bonyhádi KSE - DEAC 74-69  (16-21, 17-19, 27-10, 14-19)

A csapatok legjobbjai. 

Bonyhád: Hegedűs (20/3 pont, 12 lepattanó, 4 blokk, 3 gólpassz), Jilling (15/6 pont, 5 lepattanó), Gébert (12/9 pont, 4 szerzett labda). 

DEAC: Takács D. (17 pont, 7 lepattanó), Nagy Benedek (13/12 pont, 5 gólpassz), Nagy Botond (10/9 pont, 7 gólpassz).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus