Élő tudósítás a Vas megyei amatőr döntőről

15 óra 30 perctől élő, szöveges tudósítással jelentkezünk a Szombathely városi-városkörnyéki férfi kosárlabda bajnokság Final Four-jának döntőjéről, melyen a Vasi Kosár Klub és a Sárvári Amatőr Kosarasok Klubja mérkőzik egymással.

Az Vasi Kosár Klub simán jutott túl elődöntőbeli ellenfelén, 60-39 arányban diadalmaskodtak a Celldömölki VSE ellen. A második mérkőzésen a S.A.K.K. magabiztos előnyt épített ki, 17 ponttal is vezettek, ám a 9700.hu Ingatlaniroda visszajött a mérkőzésbe, s a sárváriak csak a végjátékban tudták megszerezni a korábban már biztosnak hitt győzelmet.

Szombathely városi-városkörnyéki férfi kosárlabda bajnokság Final Four, Döntő:

Vasi Kosár Klub - Sárvári Amatőr Kosarasok Klubja 43-58 (9-22, 9-13, 9-14, 13-9)

Szombathely, Sugár úti kiscsarnok 200 néző   Vezette: Sabáli, Török, Németh.

V.K.K.: Horváth , Gájer 4, Szabó 15/3, Fekete 3, Balogh.

Csere: Bonyhádi 4, Patonay 8/3, Vig 3/3, Vargyas 5, Kőszegfalvi 1.

S.A.K.K.: Kiricsi 17/3, Zentai , Németh 18/3, Joós 2, Vavra 15/3.

Csere: Jenőfi 2, Lovász , Pup 2, Gerse , Kovács , Sali , Reichstetter 2.

15:05 - Köszöntöm a Kezdő5.hu olvasóit. 25 perc van hátra a döntő kezdetéig. Mindkét csapat teljes kerettel melegít, hiányzó egyik oldalon sincs.

1. negyed

2. perc - A sárvári együttes támadhatott először, de Kiricsi lépéshibát vétett. Balogh közelről hibázott, Vavra pedig betalált a hárompontos vonalon túlról, megszerezve a finálé első pontjait, melyekhez Joós tett még hozzá kettőt, egy sikeres közeli után. (0-5)

4. perc - Szabó Dávid nyitotta meg a VKK pontjainak sorát, ám a válasz rögtön érkezett Kiricsitől. Horváth kinti dobását elrontotta, nem úgy Kiricsi, aki hárompontosával nyolc pontos előnyhöz juttatta együttesét. (2-10)

6. perc - Gájer két büntetőhöz jutott, ám nem tudta őket pontokra váltani, védő oldalon labdaszerzéssel javította hibáját. Dominálta a palánk alatti játékot a S.A.K.K., Németh harcolt ki dobás közben faltot, a sikeres kosár után időt kért a VKK, ezt követően még jöhetett egy ráadás büntető, melyet értékesített a sértett. (2-13)

8. perc - Hosszú kosárcsend után Gájer egy középtávoli duplával írt pontokat az eredményjelzőre, ám nem apadt a sárvári csapat előnye. (4-17)

10. perc - Szabó révén megszületett az első VKK hárompontos, azonban rögtön a következő támadásból Németh is betalált a 6,75-ös vonalon túlról. (9-20)

12. perc -  A negyed utolsó két perce az elhibázott, gyorsan, ám eredménytelenül befejezett támadásokról szólt. Egyedül Vavra duplája dolgoztatta meg az eredményjelző kezelőit. Magabiztosan vezetett a S.A.K.K..

2. negyed:

2. perc - A szombathelyiek hiába váltottak zónára, a zöld mezes sárváriak könnyedén játszották át, sorra alakították ki palánk alatti helyzeteiket. (9-26)

4. perc - Szabó vitte hátán a VKK-t, már 9 pontnál járt, a padról beálló Bonyhádi pedig első dobását a gyűrűbe küldte, időt kért a S.A.K.K..(13-26)

6. perc - Vavráék kizárólag a gyűrű közeléből érték el pontjaikat, a sárga-feketében játszó VKK azonban minden dobáskísérletért megszenvedett. (15-30)

10. perc - Az idő csak telt a büntetőknek köszönhetően, ám a különbség nem csökkent a két együttes között. 

12. perc - Patonay mindkét büntetőjét helyére küldte, ám Vavra rögtön válaszolt egy újabb közeli duplával, a negyedet pedig Kiricsi kosár jó, plusz egy -elhibázott- büntetős akciója zárta le. (18-35)

3. negyed:

2. perc - Másfél percet kellett várni az első pontokra, Gájer maradt kristály tisztán a büntetővonal felett, s értékesítette a középtávoli lehetőséget. (20-35)

4. perc - 4. perc - Azonban ismét jött Vavra, majd a kimaradó VKK lehetőség után Németh, előbbi ziccerből, utóbbi büntetőkből volt eredményes. (20-39)

6. perc - Újfent elmaradtak a VKK pontok, csupán Fekete pontjai jelentettek halvány lehetőséget a zárkózásra, miközben a sárváriak sorra gyártották a pontokat, időt kért a VKK. (22-45)

9. perc - Az időkérés nem változtatott a helyzeten, a sárváriak stabilan tartották bőven tíz egység feletti fórjukat. (22-47)

12. perc - A VKK csak egy Vargyas által bemutatott 2+1-es játékkal tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, pedig a zöld mezesek sorozatban három tiszta ziccert hibáztak el. Patonay negyedet lezáró tripája ellenére eldőlni látszott a mérkőzés sorsa. (30-49)

4. negyed:

2. perc - Két sárvári támadófalt született az első két vendég támadásból, két perc alatt négy személyi hibát gyűjtöttek be a zöld mezesek. Patonay egy büntetővel és egy ziccerrel hozta rég nem látott közelsége a VKK-t. (33-49)

4. perc - Két villanás - Kiricsi és Pup részéről - elégendőnek bizonyult a S.A.K.K.-tól, hogy újra húsz pontos differenciát mutasson az eredményjelző. (33-53) 

7. perc - Lassította a játékot a sárvári alakulat, a VKK részéről Vig hárompontost, Bonyhádi duplát jegyzett, ám még így, a 7-0-ás rohanás ellenére is messze voltak az egyenlítés lehetőségétől. (40-53)

10. perc - A sárváriak hosszú támadásokkal faragták a mérkőzéből hátralévő időt, a vendégek triplái nem ültek, biztossá vált, hogy a S.A.K.K. megvédi címét. (40-55)

12. perc - A tornán még játékperc nélkül álló Sali és Reichstetter is beállt a zöld mezeseknél, Szabó pedig már csak kozmetikázni tudta az eredményt. Végig vezetve, magabiztosan nyerte meg a mérkőzést a S.A.K.K., s a tavalyi évhez hasonlóan ismét bajnoki címet szerzett.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus