Faragó Péter visszavonult, ő a Vasas új vezetőedzője

Faragó Péter befejezte aktív pályafutását - ő váltja Saeed Armaghanit a Vasas kispadján.

A vasasbasketball.hu számolt be a hírről:

A Vasas Akadémia elnöksége – összhangban az NB1/A visszalépéstől hozott döntésével – a 2017-2018 szezonra kiemelt célként fogalmazta meg egy fiatal tehetségekből álló, az edzéseken és a mérkőzéseken példamutató mentalitású, motivált NB1/B (U20) csapat felépítését, és fejlesztését.

Kiemelt célként fogalmazta meg azt is, hogy a szakmai munkának, a játékosok és a csapat fejlesztésének alkalmasnak kell lennie arra, hogy NB1-es játékosokat neveljünk a nálunk kosárlabdázó tehetséges U18-U20 játékosokból.

Az elnökség a kitűzött célok tükrében tartott értékelést a szakmai vezetés részvételével. Az elnökség hangsúlyozta, hogy nem a csapat eredményessége, vagy bajnoki szereplése miatt kezdeményezte az értékelést, hanem a célok megvalósítását veszélyeztető, általa érzékelt problémák miatt.A megbeszélés során az elnökség és a szakmai vezetés nem értett egyet sem a csapat morális helyzetének és szakmai fejlődésének értékelésében, sem az elvárások megvalósításának módjában, lehetőségeiben. Emiatt a Vasas Akadémia elnöksége felmentette Saeed Armaghani-t a vezető edzői és szakmai vezetői munkaköréből.

Az Elnökség a megüresedett pozíció betöltésére az U18 csapat vezető edzőjét, Faragó Pétert kérte fel – aki a felajánlott munkakört elfogadta. November 1-től Faragó Péter és az U20 csapattal tavaly bajnoki ezüstérmet nyert Lekli József közösen felelősek a nagy részben utánpótláskorú játékosokból álló NB1/B és az U20 csapat felkészítéséért is.

Faragó Péter megnövekedett edzői feladatai miatt aktív sportolói pályafutását ezzel egyidejűleg befejezte.

Vasas Kosárlabda Akadémia

Férfi Szakosztály

Elnökség


Forrás - vasasbasketball.hu
Foto, Slide - Bornyi Márton, vasasbasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus