Harminc magyar intézmény a junior NBA-ben

A világ első számú ligájával közösen szervezett bajnokság indul - az országból harminc intézmény vehet részt. 

Az oselions.hu tájékoztatója:

"A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) és a világ egyik legismertebb és legjelentősebb kosárlabda ligája, az NBA együttműködési megállapodást kötött, amelynek értelmében a két szervezet ősszel elindítja Magyarországon a Jr.NBA Hungary League nevű, 11-12 éves fiúk számára kiírt bajnokságát. A junior bajnokság az amerikai profi kosárlabda bajnoksággal megegyező arculattal és lebonyolítási rendszerben zajlik majd.

Az illetékes Megyei Kosárlabda Szövetség az oroszlányi HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLÁT javasolta az ország azon 30 intézménye közé, akik részt vehetnek az induló versenysorozatban!

• A bajnokság előkészítése, lebonyolítása az NBA-vel közösen történik;
• Az NBA minden csapat számára labdát és mezeket biztosít;
• A Liga első eseményeként – a budapesti Hősök terén megrendezésre kerülő Kosárlabdázás Napja rendezvény keretében – 2017. szeptember 23-án, 11:00-től kerül sor a Jr.NBA Hungary League Draft-jára, amelyre mind a 30 résztvevő csapat 360 játékosát és edzőjét meghívják. Minden csapat csapatkapitánya kihúzza majd annak az NBA csapatnak a nevét, amelynek a NEVÉT és MEZÉT használva szerepel majd a Jr.NBA Hungary League küzdelmeiben. A Liga sorozata várhatóan október második felében indul és a Final Four küzdelmeit 2018 februárjában, a férfi Magyar Kupa döntőjének részeként szeretnék lebonyolítani.
• A végső győztes csapatának tagjai megkapják a Jr.NBA Hungary League gyűrűjét is, hasonlóan az NBA-hez."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus