Jön a Hepp Kupa négyes döntője!

Hétvégén kerül megrendezésre a férfiak Dr. Hepp Ferenc Kupájának négyes döntője, melynek ezúttal Debrecen városa ad otthont. A házigazda DEAC mellett a Tiszaújváros, a MAFC és egyetlen nyugati csapatként a Bonyhád jutott be idén. Az elődöntőket szombaton, a helyosztókat pedig vasárnap rendezik majd.

A tavalyi győztes Kecskemét idén nem védheti meg címét, miután Szotjan Ivkovics csapata azóta kivívta az A-csoportos tagságot, így az előző kiírás döntősei közül csupán a második helyet megkaparintó MAFC lesz ott, hogy megpróbálja még fényesebb éremre cserélni az ezüstöt. Lássuk, kik versengenek idén az amatőr Kupa trófeájáért!

B-Beton Bonyhádi KSE (Nyugati csoport, 1. hely, 10-0)

A tolnai alakulat imponáló mérleggel rendelkezik az idei szezonban, eddigi 14 tétmérkőzése közül ugyanis egyet sem veszített el az együttes. A bajnokságban 10-0-val utasítják maguk mögé a teljes Nyugati ”konferenciát”, de a hibátlan mutatóval unikornisok a teljes B csoportos mezőnyben is. A Kupa küzdelmekbe a második körben kapcsolódtak be, de igazán először csak a nyolcaddöntőben izzadtak meg Faragóék, ott a Baja nagy csatára késztette saját pályáján vendéglátóját, de végül egy gólzáporos találkozón 115-111-re győzni tudott a bonyhádi alakulat. A legjobb nyolc között a feljutásra pályázó, sok harcedzett játékossal felvértezett Szigetszentmiklós várt a gárdára, ráadásul idegenben, az NB 2-es házigazdák pedig megmutatták, hogy van keresnivalójuk egy osztállyal magasabban jegyzett csapat ellen is, a tolnaiak csak igen szűkös, hét pontos sikerrel tudtak bemasírozni a Hepp Kupa négyes döntőjébe. Egyetlen nyugati csapatként akár el is orozhatják a trófeát a riválisok orra elől, szerkezetben és rutinban is megelőzik a másik három gárdát, de ehhez az egyik legjobb formában lévő keleti csapatot, a tavalyi ezüstérmes MAFC-ot kellene két vállra fektetniük.

MAFC (Keleti csoport, 2. hely, 9-2)

A Bonyhád után a második legjobb győzelem-vereség mutatóval elődöntőbeli ellenfele, a MAFC rendelkezik, a műegyetemisták fiatal csapata 13 sikerrel abszolvált mérkőzés mellett, csupán kétszer bukott el, egyszer a keleti listavezető Kecskemét ellen odahaza, egyszer pedig a legelső bajnoki fordulóban, épp a négyes döntőnek otthont adó Debrecenben. Ezzel együtt egy hetes győzelmi szériával és hibátlan Kupa meneteléssel várja a cívisvárosi megmérettetést az előző kiírásban csak a döntőben elbukó fővárosi együttes. Egyedüli csapatként a négy résztvevő közül csak NB 1/B-s alakulatokkal mérkőztek az idáig vezető úton, a Vasason és a Kaszásokon még könnyedén kerekedtek felül (mindkettő 30 pontos siker lett), majd a Honvéd pályáján kissé tartalékosan, izzasztó perceket éltek át, de a 81-85-ös végeredmény a nyolc közé jutást jelentette számukra. A negyeddöntő a vártnál simább mecset hozott, a jelenleg a Nyugati csoport második helyét birtokló Pápát 20 pontos zakóval ütötték el a továbbjutástól és masíroztak be újra a Hepp Kupa Final Four-jába. A keretük tele van bizonyítási vágytól fűtött tehetséges fiatalokkal, kiegészülve a rutinos Vavrával a körtében, gyors, dinamikus kosárlabdájuk pedig sok gárdának okozott már fejtörést ebben a szezonban, a Bonyháddal vívandó elődöntőjükből akár egy előrehozott finálé is kerekedhet.

Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK (Keleti csoport, 11. hely, 2-8)

A hétvégi torna egyértelmű meglepetéscsapata a Tiszaújváros együttese, melynek két jóval esélyesebb gárdán keresztül vezetett az útja idáig, és amely a bajnokságban is igen döcögősen szerepel. A borsodiak a Keleti csoport utolsó előtti helyét ”csípik meg” jelenleg 2-8-as mutatójukkal, de a rossz bajnoki szereplést kiváló Kupa sorozattal feledtetik idén Brunyánszky István tanítványai. A Tiszaújváros az egyetlen olyan vendég a négyes döntőben, amely győzni tudott már ebben az évadban Debrecenben, igaz akkor a DEAC másodosztályú együttesén kerekedtek felül, miután a Hajdúhadházi KK ellen egy majd 60 pontos sikerrel vették az első kört. A nehéz falatok csak ezután jöttek, előbb a rendkívüli ingadozó formát mutató Salgótarjánt ütötték el a további küzdelmekből a nógrádi megyeszékhelyen, majd hazai környezetben, végig vezetve verték az MTK Törökbálint alakulatát. A ”tündérmese” szombaton folytatódhat, hiszen a borsodiak egyelőre 100 %-osak a hajdúsági csapatok ellen az idei szezonban, az NB 2-es DEAC legyőzésén kívül, az NB 1-ben szereplő gárda is fejet hajtott már nekik a bajnokságban, december 13-án 20 pontos zakóval küldték haza Benőcsék a Hepp Kupa házigazdáját. A legnagyobb odds-al a Tiszaújváros végső sikere "fizetne", hazai pályán Nagy Botondék jóval markánsabb játékerőt képviselnek, de ezzel együtt sem lefutott még a második elődöntő.

DEAC (Keleti csoport, 8. hely, 5-5)

A házigazda igencsak hektikus formában várja a Final Fourt, a debreceniek nem tudtak még két mérkőzésnél többet nyerni egymás után a bajnokságban, egyelőre a középmezőnyben tanyáznak, noha a szezon előtt sokan az élmezőnybe várták az együttest. Az ingadozó teljesítményt remek Kupa szerepléssel (kár)pótolták így, ami talán egy plusz lökést is ad majd a többre hivatott hajdúsági keretnek. A Cegléd még nem jelentett gondot a menetelés kezdetén, az egy osztállyal alacsonyabb Pest megyei település 23 pontos vereséggel búcsúzott, majd jött az akkor még a Keleti csoportot veretlenül vezető Vásárhely, hogy elszenvedje első fiaskóját tétmérkőzésen, a vége kilenc pont a DEAC-nak. A Békési SzSK ellen a vártnál jobban megszenvedett Nagy Ágoston legénysége, de hét ponttal így is jobbnak bizonyultak, hogy aztán a negyeddöntőben egy roppant izgalmas mérkőzésen szintén idegenben gyűrjék le az energikus Tehetséges Fiatalokat. A döntő házigazdájaként számolnunk kell velük, az elődöntőben mindenképp esélyesként lépnek pályára a Tiszaújváros ellen, de ha elérik a finálét, ott már keményebb dió várhat rájuk, akár a MAFC, akár a Bonyhád jut majd oda.

Program:

Január 4. (szombat):

16:00 B-Beton Bonyhádi KSE – MAFC

18:00 DEAC – Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK

Január 5. (vasárnap):

16:00 Mérkőzés a 3. helyért

18:00 Döntő

A mérkőzéseket az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban rendezik.

Az eseményről honlapunk folyamatosan tudósít a hétvége folyamán.

Fotó (slide, 2.): tf-budapest.hu

Fotó: facebook.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus