Jön a Vas megyei Final Four

Szombaton, Bükön, a Városi Sportcsarnokban rendezik a Szombathely Város, Városkörnyék Kosárlabda Bajnokság döntőjét.

13 csapat nevezett a Szombathely Város, Városkörnyék Kosárlabda Bajnokság 2014/15-ös szezonjára, ahol a 24 fordulós alapszakasz utolsó, 182. mérkőzésén dőlt el, hogy melyik együttes szerzi meg a reguláris szakasz első helyét. Az 2012-ben negyedik helyen végző, ám azóta a legjobb négy közül kimaradó BC Olad fogadta a tavalyi negyedik helyezett, 9700.hu Ingatlaniroda együttesét, mely végül 8 ponttal legyőzte riválisát.

A rájátszás első, kupa rendszerű köre nem hozott meglepetést, az alapszakasz első négy helyezettje magabiztosan lépett tovább a fináléba. Nevezetesen a 9700.hu Ingatlaniroda, a BC Olad, a Vasi Kosár Klub és a regnáló bajnok, a Sárvári Amatőr Kosarasok Klubja.

Részletes információkat a bajnokság honlapján találhattok. www.vasikosar.hu

Az elmúlt kiírásoknál is nehezen lehetett megjósolni, hogy ki lehet a végső győzelem legfőbb várományosa, de az idei szezonban két elképesztően kiélezett és nagy csatát ígérő elődöntőre van kilátás.
 

Elődöntők:

9700.hu Ingatlaniroda (1.) - Vasi Kosár Klub (4.) - 10:00

Nagy kihívás előtt áll az előző idényben második helyen végző VKK. Az alapszakaszban mindkét összecsapáson az alapszakaszt megnyerő 9700.hu zárt győzelemmel, érdekesség, hogy idegenben tudta jobban megszorítani ellenfelét a Vasi Kosár Klub. A két magasembere, Fekete és Balogh által húzott együttes soraiban tudhatja Németh Istvánt is, igaz, ő még nem lépett pályára a bajnokságban. A túloldalon sem panaszkodhatnak a keret minőségét illetően, Kálmán László neve már eleve garancia lehetne az eredményességre, Mondl Szilárddal karöltve végeztek a legponterősebb játékosok között (6., 7.) a reguláris szakaszban. Ezen felül Jarosevits Róbert is a 9700.hu-t erősíti, s őket követi eredményességi sorrendben Csiszár Dániel. A hatékony védekezéssel tudta legutóbb kiélezett csatára késztetni ellenfelét a VKK, ha ebben a játékelemben jól működnek Szabó Lászlóék, akkor lehet sanszuk arra, hogy a végjátékban kiharcoljanak egy meglepő eredményt. Viszont a vélhetően legerősebb összeállításában szereplő 9700.hu nem fog abba a hibába esni, mint a tavalyi elődöntőben, amikor nagy előnyt adtak a sárvári csapatnak.

BC Olad (2.) - S.A.K.K. (3.) - 11:45

Két szezonnyi szünet után tért vissza a legjobb négy közé a BC Olad együttese, mely nagyon magabiztosan tudta le az alapszakaszt, kizárólag az első helyen végző 9700.hu tudta legyőzni az együttest, igaz, két alkalommal. Az elődöntőre készülő szombathelyi alakulatnak további bizakodásra adhat okot, hogy az alapszakaszban oda-vissza verték a sárvári csapatot. Saját pályájukon 34 pontos különbséggel, míg a fürdővárosban 11 ponttal bizonyultak jobbnak az oladiak, akiknél Varga Gábor és Szakály László személyében a bajnokság két legjobb hárompontos dobója szerepel. Nem lehet viszont azt mondani, hogy egyértelmű esélyesek az elmúlt két kiírás győztesével szemben. A sárváriak nem az alapszakaszra, inkább a végső tornára tartogatják erejüket, s ezt a tényt a legutóbbi két Final Fourban látottak csak erősítik. Remek magasember állománnyal rendelkezik a címvédő, melyet Vavra Péter vezet, rajta kívül pedig Németh Péter és Kiricsi László is képes mérkőzést eldöntő teljesítményre. Ha a periméter védekezéssel nem lesz gondja a S.A.K.K.-nak, akkor ők pályáznak nagyobb eséllyel a győzelemre.
 

A további program:

13:30 - Dobóverseny
14:00 - Bronzmérkőzés
16:00 - Döntő


A kezdő5.hu tippje:

1. S.A.K.K.
2. 9700.hu Ingatlaniroda
3. BC Olad
4. Vasi Kosár Klub

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus