Kálmán László 49 pont - egy nappal a búcsúmeccs előtt

Szédületes teljesítménnyel hangolt holnapi, szombathelyi búcsúmeccsére Kálmán László. A Pápa NB I B-s csapatában játszó irányító zseni a SMAFC elleni kétszeri hosszabbításba torkolló, drámai fordulatokban gazdag találkozón döbbenetes, 49 pontos és 13 gólpasszos dupla-duplával zárt - 47 percet a pályán töltve.

Magyar NBI B-csoport, alapszakasz, 6. forduló, 2013. november 14., Pápa

Motax Concordia KC Pápa - SMAFC - NYME 107:102 (13-22, 20-15, 19-18, 24-21, 13-13, 16-13) - készeri hosszabbítás után

Statisztikáért kattints erre a linkre!

Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első negyed közepe egyértelműen a SMAFC-é volt, szervezett védekezés mellett Balogh és Cuzkor eredményessége révén egy 11-2-es rohammal megugrottak a soproniak.

A második tíz perc első felében egy 10-0-s futással egyre jöttek fel a hazaiak. A hosszú soproni kosárcsendnek Nagy Gergő vetett véget, duplája egy 7-0-s roham kezdetét jelentette, újra megugrott a SMAFC. A félidő végén Kálmán villanásaival 4-re jött föl a Pápa.

A második félidő eleje Ugaros és a korábban Sopronban is kosarazó Henrik pontpárbajával kezdődött. A szakasz közepén Kálmán kosarával rövid időre átvette a vezetést a Pápa, ám a szakasz végén Czukor jóvoltából új erőre kapott, s a befejező negyed előtt 3 ponttal vezetett a SMAFC.

A záró szakasz elején ezt gyorsan 6-ra növelte a soproni csapat. 58-52-es SMAFC-vezetés után azonban a Pápa Kálmán és Henrik vezérletével egy 14-3-as rohammal megfordította a meccset. A SMAFC-ban azonban volt tartás, Csaplár-Nagy kosarával egyenlített.

A hosszabbítás Czukor és Kálmán pontpárbaját hozta, jobbára soproni vezetés mellett. Berneczei kosarával fél perccel a vége előtt 3 ponttal vezetett a SMAFC, ám a hazaiak egy kiegészítő játékosuk Simon Bence triplájával egyenlítettek.

A második hosszabbításban - ellentétben az elsővel - a Pápa volt lélektani előnyben, s ezt Kálmán büntetői mellett egy Henrik triplával megspékelve végül 107-102-re nyert a Pápa úgy, hogy a 10 perc ráadásban Kálmán 17-ből 15 büntetőt értékesítve plusz két mezőnykosarat szerezve lett a drámai csatában kivívott pápai diadal fő letéteményes.

Persze ahhoz, hogy ez a Pápa-SMAFC meccs ekkora csata legyen, soproni részről is kellettek extra egyéni teljesítmények, mint például a fiatal Czukor Bencéé, aki 32 pontig jutott, vagy a tavaly még A-csoportos Keresztes-Jarosevits pápai center kettőst 14 pontjával és 21 (!!) lepattanójával "zsebre rakó" Csaplár-Nagy Arnoldé. Ám hazai oldalról a 26 pontig benne 6 tripláig jutó Henrik István játékát is ki kell emelnünk!

 

Fotó (Slide) - nyugat.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus