"Készüljetek, jövök" - üzente a Békés új játékosa

Szolnokról igazolt játékost az NBI/B-s csapat, Hajdú Márton érkezett az együtteshez. 

Az NBI/B-s Békéshez igazolt Szolnokról Hajdú Márton - az 1994-es születésű, 200 cm magas, 100 kg-os, belső posztokon bevethető játékossal a csapat facebook-oldala készített interjút.

Marci, milyen fontosabb állomások kisértek a kosárlabda pályafutásodon ideáig?

Szolnokon születtem, 2 testvérem van egy idősebb meg egy fiatalabb, mindenki sportol a családban. Szüleimnek is komoly sport múltjuk van, csak ők röplabdáztak. Kis koromban rengeteg sportot kipróbáltam és végül a kosárlabda mellett kötöttem ki. Széchenyi István Gimnáziumban végeztem idegen nyelv szakon. Utána döntöttem úgy, hogy a kosárlabdát szeretném profi szinten űzni és ez után sikerült bekerülnöm a Szolnoki Olaj felnőtt csapatába.

Mindig kosárlabdázni szerettél vagy volt más sport is az életedben?

Sok sportot kipróbáltam, köztük a kung-fut, a teniszt és a vívást. 12 évesen próbáltam ki a kosárlabdát a szolnoki sportiskolánál. Rájöttem, hogy jobban illenek hozzám a csapatsportok.

Nem tévedünk, hogy kedvenc kosárlabda csapatod a Szolnok?

Kedvenc magyar csapatom egyértelműen a Szolnoki Olaj kk, külföldi, pedig NBA-ből a San Antonio Spurs és a Cleveland Cavaliers. Rengeteget fejlődtem Kmezić Zoránnál, fiatalabb koromban és idei szezonban is, ezért sokak közt ő az egyik legkedveltebb edzőm.

Mi a terv az elkövetkező szezonra nézve?

Szeretnék nagyon sokat fejlődni, családias hangulatot a csapattal és a szurkolókkal és minél magasabb helyen végezni a tabellán.

Mi a kedvenc időtöltésed a szabadidődben és ételed?

Szórakozásképp szoktam kosarazni szabadtéri pályán. ismerősökkel. Imádom a görögdinnyét. Kedvenc italom annyira nincs, főleg vizet iszok. Zenében pedig mindent hallgatok, nincs kedvenc zenei műfajom.

Esetleg ismersz valakit a békési csapatból személyesen is?

Nagy Balázst ismerem Szolnokról, másokkal csak ellenfélként találkoztam eddig.

Mit vársz az idei NB1/B felsőház küzdelmektől? 

Küzdelmes, szoros meccseken sok-sok győzelmet!

Rövid üzenet a szurkolóknak?

KÉSZÜLJETEK, JÖVÖK!

forrás és fotó: Békési SZSK

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus