Kis kosárszámtan a záró nap előtt - ki jut fel?

Ma  befejeződik a férfi NB II négyes döntője. Előbb a Casino Soproni Tigrisek a DEAC-cal játszik, majd jön a Békés-Oroszlány összecsapás. Nézzük, mik az esélyek a befejező két meccs előtt.

Az Oroszlány vezet veretlenül, a Tigrisek és a Békés 1-1 győzelemmel áll, a DEAC nyeretlen. Amennyiben az első meccsen az egyik legjobbja, a reggelre belázasodó Lakatos Péter nélkül felálló Tigrisek legyőzi a DEAC együttesét, akkor a Békésnek, ahhoz, hogy megnyerje a tornát legalább 11 ponttal meg kell verje az Oroszlányt. Ebben az esetben ugyanis hármas körbeverés alakulna ki, jelen pillanatban a Tigriseket 16-tal verő Oroszlány +16-tal, a helyiek által 5 ponttal legyőzött Békés -5-tel, a Tigrisek pedig -11-gyel áll. Az első meccsen soproni, a másodikon pedig 11 pontos békési siker esetén az Oroszlánynak a hármas körben +5, a Békésnek pedig +6 lenne a kosárkülönbsége.

Egészen más a helyzet abban az esetben, ha a 7, amúgy fizikálisan láthatóan "rendben lévő"  játékossal felálló DEAC "elkapja" az egyik legjobbját nélkülöző, s az előző két napon két igen nehéz, kimerítő meccset lejátszó soproni együttest. Ez esetben ugyanis nincs hármas kör és a Békés-Oroszlány összecsapás lényegében igazi finálévá lép elő. Az OSE ha nyer, veretlenül első, de ha a Békés akár csak egyetlen ponttal is jobbnak bizonyul, akkor mindkét csapat 2 győzelemmel és 1 vereséggel zárja a tornát, s az egymás elleni eredmény dönt - ez esetben a Békés javára. Ez esetben persze ehhez nyilván azért az Oroszlánynak is lesz néhány szava.

Röviden: érdekes, izgalmas vasárnap délelőttre van kilátás Sopronban a férfi NB II négyes döntőjének záró játéknapján...

Fotó: oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus