Könnyedén döntős a MAFC a Hepp Kupában

A Hepp Kupa holnapi döntőjének első résztvevője a MAFC gárdája lett, miután a vártnál jóval simább mérkőzésen fektette két vállra a Bonyhád alakulatát. A fővárosiak jó dobóteljesítményüknek és lepattanózásuknak köszönhetik a nagy arányú győzelmet, ami egyszersmind a tolnaiak első veresége volt tétmérkőzésen ebben a szezonban.

Hepp Kupa, 1. elődöntő
B-Beton Bonyhádi KSE – MAFC 40-72 (13-21, 14-21, 5-18, 8-12)

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

Bonyhád: Panta 2, Tömösváry 4, Faragó 13/3, Horváth B. 4/3, Lukács 3/3
Csere: Verli -, Kovács B. 3, Hegedűs 4, Rutkai 6, Gébert 1

MAFC: Misek 13/3, Vavra 12, Fodor 6, Fekete 16/12, Tursics 5/3
Csere: Gorzsás 6, Csapai 6, Lakosa -, Vittay 4, Lakits 2, Hegyi -, Szlávik 2

A bonyhádi Faragó Peti kosarával indult a mérkőzés, de a MAFC kapta el hamarabb a fonalat, elsősorban a kintről és bentről egyaránt eredményes Fekete Csabi jó játékának köszönhetően.  A viszonylagos kezdeti gólcsend után 4-4-nél egy 4-11-es futást eresztett meg a fővárosi alakulat, amire még a gyűrűig vezető utat egyedül megtaláló Faragó válaszolt egy triplával, de a döcögős játék egyből időkérésre késztette a tolnaiakat. A rövid pauza nem törte meg Vavráékat, újabb négy pontot varázsoltak a táblára, sőt, a folytatásban már csak egyetlen kosárra futotta a Bonyhád erejéből, míg a fekete mezeseknél a padról beszálló Gorzsás is betalált, így nyolc pontos előnnyel zárta az első felvonást a MAFC gárdája (13-21).

Misek köszönt be egy triplával a második etap elején, de a különbséget nem tudták növelni a műegyetemisták, Faragó egyre nagyobb falatnak bizonyult a számukra, és a játékrész derekán be is jött tíz ponton belülre a Nyugati csoport éllovasa (21-28). A lendület azonban itt meg is tört, a MAFC ismét produkált egy remek szakaszt, kilenc fővárosi pontra nem érkezett válasz a túloldalról, amit a bonyhádi időkérés után Fekete a harmadik távoli kosarával fejelt meg (21-40). A félidő hajrájában még zárkózni tudott Nyugat listavezetője, de a jobban lepattanózó (14-22 – ebből 8 támadó) MAFC így is megtartott 15 pontot a nagyszünetre, elsősorban a 13-at szóró Fekete és a 11-ig jutó Misek irányításával (27-42).

Tragikusan kezdődött a Bonyhád számára a második félidő, előbb Fekete egy újabb távolival hizlalta a két csapat közti különbséget, majd Vavra kétszer, Fodor egyszer köszönt be a műegyetemistáknál, amivel pillanatok alatt 24 pontra duzzadt a MAFC előnye (27-51). A tolnaiak körbelőtték eközben a gyűrűt, dobásaik rendre célt tévesztettek, mindössze 30 %-nál állt ekkor a dobóteljesítményük, amit Fodor egy zsákolással ”büntetett” (27-53). Az első bonyhádi kosárra a hatodik percig kellett várni, a találat szerzője a gárda legeredményesebbje, Faragó volt, de örömük nem tartott sokáig, mert az ellentámadásból Tursics emelt be egy triplát, majd újra Vavra volt eredményes, a különbség pedig verni kezdte a 30-at (29-58). Misek duplájával el is érte az újabb ”mérföldkövet” a MAFC együttese, de a máskor a kosarakat futószalagon szállító, most viszont a harmadik negyed végéig csöndben maradó Lukács első triplájával sikerült 28 pontra ”faragnia’ hátárnyát a negyedben mindössze öt pontot összehozó Bonyhádnak (32-60).

A záró felvonás már szinte eseménytelenül telt, a tolnaiak megpróbáltak lecsípni az óriási különbségből, de ez nem nagyon sikerült, közben mindkét oldalon a cserék kaptak több lehetőséget. Nem záporoztak a kosarak sem, a felek összesen 20 pontra voltak képesek, de csak úgy, mint az előző három negyedet, ezt is a MAFC húzta be a mérkőzéssel és a döntőbe jutással együtt (40-72).

A mérkőzés statisztikája erre a linkre kattintva tekinthető meg.

Fotó: facebook.com (Mester Botond)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus