Legyőzte a Vasast a Nyíregyháza

Felkészülési mérkőzésen találkozott egymással a két együttes, Czura 26 pontig jutott. 

A Vasas Akadémia közleménye:

Felkészülési mérkőzés

Vasas Akadémia - Nyíregyháza Blue Sharks 60-69 (21-21, 6-19, 18-16, 15-13)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, vezette: Balogh Gy., Pozsonyi

Vasas Akadémia: Kozma 2, Katona R. 8/6, Boros 7/3, Völgyi 14, Andrássy 2. Csere: Steier 14/9, Barócsi -, Kovács -, Kiss B. 11, Csík Ro. -, Láng-Miticzky -, Kelenföldi -. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Segédedző: Lekli József.

A Nyíregyháza legjobb dobói: Czura 26/6, Nagy K. 15/9, Sitku M. 9/3.

Felnőtt férfi B-csoportos gárdánk több felkészülési mecset is vívott az e heti, debreceni edzőtáborozása alatt. A második derbire a tavaly a Hepp-kupában bronzéremig jutó, hasonlóan fiatal kerettel rendelkező Nyíregyháza ellen került sor csütörtökön este. A vendégeknél sem volt teljes a keret, hiszen a mi centerünkhöz, Peringer Balázshoz hasonlóan az Universiadén a magyar válogatottat erősítő, az A-csoportban is tapasztalatot szerző Bus Iván nem volt jelen, míg a mieinknél ezen felül Moravcsik Áron sem öltözhetett át kisebb bokabántalmak miatt. Mivel az első félidőben kidőlt a sorból két másik vezér, Boros Márk és Katona Róbert, így a nagyon fiatal és tapasztalatlan, de egészséges játékosaink óriásit küzdve szépen tartották magukat és esély is nyílt az egyenlítésre a végjátékban, ám a szépen játszó nyírségiek megérdemelten nyertek. Ezzel együtt a csapatépítő jellege, valamint a kellő hasznossága abszolút megvolt a derbinek. 

Steier Bence kiemelkedő dobókészsége és a második félidőben, fontos pillanatokban szerzett extra kosarai, valamint Völgyi Marcell harcossága a palánk alatt szintén jó visszajelzésnek tekinthetők egyéni szempontból is.

További pozitívum, hogy egy újabb saját nevelésű, 2000-es születésű játékosunk mutatkozott be felnőtt szinten az utánpótlás-válogatott Kelenföldi Domonkos személyében.

Fotó: Bornyi Márton

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus