Nagy Zoltán a Vasas fiú szakosztályának szakmai igazgatója

A Németországban többszörösen is elismert szakemberhez kerül a szakmai irányítás U11-től U16-ig, és az egyéni képzésben is fontos feladatai lesznek.

A Vasas Akadémia facebook-oldaláról:

Az akadémia szakmai stábjának legújabb tagja tekintélyes és sok elismeréssel övezett karrierrel rendelkezik, nem "csak" edzői oldalról.

A korábbi felnőtt magyar válogatott irányító tekintélyes játékosi múltra tekinthet vissza, hiszen miután 10 és 19 éves kora között a KSI-ben nevelkedett, felnőttként a kor meghatározó klubjánál, a Honvédnál volt vezér - játékával és személyiségével egyaránt, ezzel három bajnoki cím és egy magyar kupa győzelem tevékeny részese volt, majd Németországba szerződött, ahol később maradt is a sportág mellett, de már edzői minőségben.

A korábbi 61-szeres válogatott hátvéd két évtizedet töltött Németországban, ami alatt karakteres és elismert edzővé vált utánpótlás vonalon - ezt bizonyítja, hogy 2012-ben az év utánpótlásedzőjének választották külhonban, 2016-ban pedig már az ulmi akadémia szakembereként lett újra az év edzője a német bajnokságban.

Felnőtt edzői tapasztalattal is rendelkezik, hiszen az ezredforduló környékén a Pécs, majd a Debrecen férfi NB I/A-s vezetőedzője volt, ráadásul ebben az időszakban a magyar férfi válogatott stábjának is tagja volt. 

A TSV Nördlingennél eltöltött, bő évtizedes időszaka alatt már igazán komoly nevet szerzett magának a szakmában Németországban, a már említett év edzője díj mellett a legkomolyabb elismerés pedig 2013-ban érkezett azzal, hogy a nagy ütemben fejlődő ulmi akadémia kérte fel a közös munkára. 

A német szinten is a legjobbak közé tartozó utánpótlásrendszerben egészen idén nyárig dolgozott.

A tavalyi évad során már több alkalommal is tartott edzői előadásokat, képzést a Vasas Akadémia fiú szakosztályának dolgozói számára, most pedig azzal, hogy a kiválasztástól kezdődően, U11-től egészen U16-ig hozzá kerül a szakmai irányítás, új impulzust és rengeteg, magas szintű nemzetközi tapasztalatot kap a pasaréti stáb, illetve ez által az akadémia növendékei is.

Az egyéni képzésben is fontos feladatai lesznek a nemes szándékkal érkező szakembernek, akinek egyértelműen célja, hogy lényegesen magasabb szintre emelje a Vasas Akadémia játékosképzését.
 

Fotó: Bornyi Márton
Slide: vasasbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus