NB I B: 3 rangadóval indul ma a harc a feljutásért!

Pénteken kezdődik a rájátszás a másodosztályban. A felső-, a közép- és az alsóházba is négy-négy keleti és nyugati csapat került, ott pedig mindenki már csak a túlsó országrészbe tartozó ellenfelekkel játszik. Ahogy tavaly is, idén is minden csapat az összes alapszakasz eredményét viszi magával. A legelső nyolcban sok csapat bosszankodhat, hogy olyantól is van veresége, akivel végül nem egy házba került.

Felsőház
MTK Törökbálint – DEAC (péntek, 18:00)
A vendéglátók és a vendégek is menetelnek, azzal a különbséggel, hogy a törökbálintiak ezzel nyugati bajnokok lettek, míg a debreceniek éppen befértek a felsőházba. A DEAC eredményével kapcsolatban ambivalens érzéseink lehetnek, mert a keret alapján már a szezon elején a legjobbak közé várták Nagy Ágoston csapatát, de az őszi botladozások után télen is becsúsztak „könnyed” vereségek a nagyobb csapatoktól. Most is az MTK számít esélyesebbnek, akik ugyan másfél hete Pápán kikaptak, a hétvégi bonyhádi győzelem viszont mennybe emeli Bódi Ferencéket.

Pápa – Eger (péntek, 18:00)
Kemény ütközet várható Pápán. Az egrieknek kiforrott, dinamikus játékuk van, és nem elhanyagolható tény, hogy a legtöbb támadólepattanót szedik. Ezzel szemben a pápaiak a régi cimborák húsz éve begyakorolt biztos játékát játsszák. Sokan azt gondoltuk korábban, hogy a hazaiaknál minden Kálmán Lászlón áll vagy bukik, de ezt már megcáfolták Vajda József tanítványai. Múlt héten például a nyugati bajnok MTK-t győzték le, ahol már jól látszott, hogy a pápai fiatalok is megtalálták a szerepüket. Bár az eredmény nehezen megjósolható, inkább az egri főiskolások sikerét szolgálja, hogy a két csapat játéka között jelentős sebességbeli különbség van.

Bonyhád – Kecskemét (péntek, 19:00)
Kérdéses, hogy a kecskeméti U23-asok kikkel utaznak el a bonyhádi derbire. Ha a legjobbjaik mennek, akkor szoros mérkőzés várható. A Bonyhád a palánk alatt súlybeli és tudásbeli fölényben van Panta Istvánnal és Tömösváry Mátéval, de a Kecskemét mezőnyben erősebb a Pongó-testvérekkel és Mészáros Mátéval. Mivel a vendégek szombaton NB. I/A csoportos rangadóra készülnek, a fenti három játékos nem valószínű, hogy el fog utazni a csapattal, és akkor sima hazai győzelem várható.

MAFC – Pápa (kedd, 18:00)
A fővárosiak kérésére a következő fordulóból hozták előre ezt mérkőzést. Mivel az első fordulóból a kerületi TF – MAFC derbi elmarad, a hazaiaknak ez lesz az első meccse a felsőházban, míg a Pápa úgy érkezik, hogy már belekóstolt a keleti csípős ízekbe. Mégsem ez az első MAFC – Pápa ütközet a szezonban. Az ellenfelek már találkoztak a Hepp Kupa negyeddöntőjében. Akkor a MAFC fiataljai nyertek, de arról a mérkőzésről betegség miatt hiányzott a pápai vezér, Kálmán László. Ahogy a vendégek pénteki Eger elleni mérkőzésére, most is igaz, hogy a két csapat között sebességbeli különbség lehet. Ugyanakkor a MAFC is hajlamos felvenni a vendégstílust (lásd a Salgótarján ellen), de meg is rázhatják magukat, és akkor percek alatt jelentős előnyre tehetnek szert.

A közép- és alsóházban nem lesznek mérkőzések ezen a hétvégén.

Fotó: veol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus