NB I B: A Bonyhád ellen is kitart a Debrecen lendülete?

Ma este már a második fordulóval folytatódik az NB I B rájátszása, ahol egyre érdekesebbnek tűnik a feljutásért vívott harc, s ez fokozódhat, ha a DEAC esetleg a Bonyhádot is két vállra fekteti, pláne mivel az MTK-ra egy kellemetlen kecskeméti kirándulás vár... Lássuk, mit várhatunk az egyes párosításoktól!

Felsőház

DEAC – Bonyhád (péntek, 18:00)

A debreceniek a rájátszás első meccsén azonnal bombameglepetést okoztak. Remek taktikával idegenben kényszerítették rengeteg hibára az MTK-t, és nemcsak simán nyertek, hanem már demoralizáló 30 ponttal is vezettek. Ez olyan erőt adhat a csapatnak, hogy ha a Bonyhád játékából is felkészültek, akkor nem sok esélyt hagynak a vendégeknek. A tolnaiaknak amúgy sem Debrecen a kedvenc városuk idén, hiszen a Hepp Kupa négyesdöntőre esélyesként érkeztek, de két vereséggel távoztak.

Tehát az előjelek hazai sikert mutatnak, de persze a Bonyhád sem az a csapat, aki feltett kézzel érkezik. Nincs is okuk szerénykedni, hiszen – társbérletben a MAFC-cal – vezetik a tabellát. A csapat tele van rutinos és remek fizikummal megáldott játékosokkal, akiknek nem kellene, hogy problémát okozzon a DEAC. A keret erőssége alapján a bonyhádiak joggal gondolkoznak feljutásban – igaz, ha ez sikerül, akkor effektíve új klubot kell építeni, hiszen a tolnai kisvárosban nincs csarnok, és a mostani kiöregedett játékosok nem fogják (újra) vállalni az élvonalbeli szereplést.

Mercedes-Benz – MTK Törökbálint (szombat, 14:00)

Ez a derbi lesz a felvezetője a Kecskemét – Kaposvár NB. I/A-s derbinek, és ebből adódóan nem is valószínű, hogy a Forray Gáborék a legjobbjaikkal fogadják az MTK-t. A vendégeknek remek alkalom ez, hogy feledtetni tudják a múlt heti fiaskójukat, és a listavezetők nyomába eredjen.

Eger – TF-Budapest (szombat, 18:00)

Az Egernek is van mit javítani, hiszen remek alapszakasz után megcsúsztak Pápán. Az most nem valószínű, hogy faultproblémáik lesznek, ezért jobban érvényesülhet hogy az egrieknek a palánk alatt is ponterős játékosaik vannak és távolról is veszélyesek. Ezzel szemben a TF gyengébb támadóerővel rendelkezik, de cserébe Merim Mehmedovics dolgos brigádja a bajnokság egyik legjobb védekező csapata. Főképp mezőnyben tudnak fojtogatni, és ha meg tudják akadályozni, hogy a festékbe bekerüljön a labda, akkor akár nyerhetnek is idegenben. Összességében tehát egy izgalmasan változatos, szoros mérkőzés várható.

Középház

Veszprém – Bp. Honvéd (péntek, 18:00)

Baja – Salgótarján (péntek, 19:00)

SMAFC – Hódmezővásárhely (péntek, 19:00)

Alsóház

PVSK-Kronosz – Nagykőrös (csütörtök, 16:30)

Budafok – Tiszaújváros (péntek, 18:00)

PTE – Nagykőrös (péntek, 18:45)

Győr – Óbudai Kaszások (vasárnap, 17:00)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus