NB I B: Bonyhád - MAFC rangadó a fókuszban

Komoly kérdések dőlhetnek el az NB I B felsőházi rájátszásának hétvégi meccsein, hiszen a Debrecen úgy kerülhet reális közelségbe az élbolyhoz, hogy pályára sem lép, a Bonyhád - MAFC derbi pedig jelenleg a legnagyobb rangadót jelenti a második vonalban elképzelhető párosítások közül. Lássuk, melyik fronton mit várhatunk!

Felsőház

MTK Törökbálint – Eger (péntek, 18:00)

A törökbálintiak próbálják rendezni soraikat, miután két hete hazai környezetben buktak a Debrecen ellen, múlt hétvégén pedig ugyan sikerült nyerni Kecskeméten, de ez a szűk győzelem a sem tartozik a büszkeségek közé. Ezzel együtt esélyesebb az MTK, mint az egri főiskolások, mert jóval erősebb és tapasztaltabb a kerete, és az sem biztos, hogy az Eger ereje teljében van. Az előző fordulóban ugyan legyűrték a TF-et, de ez inkább Máté Balázs klasszis teljesítményének köszönhető, míg többen adósak maradtak a pontokkal és a lepattanókkal.

Bonyhád – MAFC (péntek, 19:00)

Az első utazik a másodikhoz, hatalmas rangadó várható. Januárban a két csapat már találkozott a Hepp Kupa elődöntőjében. Akkor a MAFC átgázolt a Bonyhádon, de ezt be lehetett tudni annak, hogy az ünnepek miatt kiestek a meccs ritmusból a tolnaiak. Most viszont a bajnokságról van szó, és a közvetlen előjeleknek nagyobb jelentősége van. Az előző fordulóban a mostani vendéglátók ugyan kikaptak Debrecenben, de ez inkább a főnix madárként feltámadó DEAC érdeme, és nem a bonyhádiak botlása. A MAFC-nak viszont nem volt még nehéz meccse a rájátszásban. Legalábbis a Pápát legyőzni hazai környezetben nem biztos, hogy a legnagyobb kihívás volt. De az is lehet, hogy Lakosa Zsolték vannak ellenállhatatlan formában.

TF-Budapest – Mercedes-Benz (péntek, 19:00)

Nem valószínű, hogy nehéz dolga lesz Merim Mehmedovics csapatának, főleg ha tudják hozni a szokásos kemény védekezést. Támadásban is előnyben vannak, hiszen Tóth Szabolcs mind súlyban, mind tudásban megfoghatatlan a kecskeméti centereknek.

 

Középház

Bp. Honvéd – SMAFC (szerda, 18:30)

Vasas – Baja (péntek, 19:45)

Hódmezővásárhely – Veszprém (szombat, 18:00)

Salgótarján – Sopron U23 (vasárnap, 17:00)

Alsóház

Tiszaújváros – PTE-PEAC (péntek, 18:00)

Budafok – Szolnok U23 (péntek, 18:00)

Nagykőrös – Győr (péntek, 18:30)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus