NB I B: Debrecen vagy Vásárhely?

Az NB I B 21. alapszakaszának fordulója már ma elkezdődik, s a hét végén több rangadó mellett a negyedik keleti felsőházi rájátszást érő hely sorsa is eldőlhet, hiszen az erre a pozícióra pályázó Debrecen, illetve a Vásárhelyi Kosársuli meccsel egymással a viharsarkiak otthonában. A Bajára újabb nehéz, de fontos feladat vár, a MAFC pedig otthon játszik rangadót pénteken. Lássuk, melyik fronton mit várhatunk!

Kelet
Bp. Honvéd – Eger (szerda, 19:00)
A Honvéd a múlt heti két vereségével már nem tudja elérni a felsőházat, de Puskás Artúr vehemenciáját ismerve, nem fognak szabad utat engedni az Egernek, akik a MAFC legyőzésével már a rájátszásbeli ellenfelekben keltenek félelmet.

Vásárhely – DEAC (péntek, 18:00)
A negyedik és az ötödik találkozik egymással úgy, hogy csak egy vereség kettejük között a különbség. Ha vendégek nyerni tudnak, akkor már biztosan bent vannak a felsőházban, de egy vereség esetén is a saját kezükben lehet a sorsuk. A debreceni odavágón 27 ponttal kaptak ki a vásárhelyiek, és ez csak most fájhat nekik igazán, mert a pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény számít.

Tiszaújváros – Vasas (péntek, 18:00)
A hazaiak kezdenek feléledni, de már nincs esélyük kimozdulni az alsóházból. A vendég Vasas meglepetésre a középház biztos tagja, és vasárnap is csak három ponttal kaptak ki a Vásárhelytől. Most is szoros mérkőzés várható.

MAFC – Salgótarján (péntek, 19:00)
A fővárosiak elvesztették tizenöt mérkőzésből álló bajnoki veretlenségüket, és ez figyelmeztető jel lehet nekik, hogy a rájátszásban már nehezebb csapatok fognak jönni. A mostani ellenfél Salgótarján nincsen ereje teljében, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű mérkőzés vár a hazaiakra.

Óbudai Kaszások – Szolnoki Olaj U23 (vasárnap, 17:00)
Nincs túl jó sorozatuk az óbudaiaknak, de a mostani alsóházi rangadón van esélyük javítani. A vendégek viszont már javuló formában vannak, legutóbb a Nagykőröst verték könnyedén. A hazaiaknak minden győzelemre szükségük lehet, hogy elkerüljék a kiesést.

Nagykőrös – Mercedes-Benz (vasárnap, 18:30)
A Honvédhoz hasonlóan a Lakosa-tanítványok is két vereséggel zárták az előző hétvégét, de amíg a fővárosiaknak van esélyük javítani, addig a nagykőrösiekhez most a kecskeméti U23-asok látogatnak.

Nyugat
Baja – MTK Törökbálint (péntek, 17:00)
A hazaiak az előző fordulóban későn kapcsoltak magasabb sebességi fokozatra Bonyhádon, de hazai pályán már veszélyesebbek lehetnek a Törökbálintra. Ehhez a vendégeknek is lesz egy-két szavuk, akiknek erősebb a keretük és az sem elhanyagolható, hogy zsinórban tíz győzelmen vannak túl.

PEAC – Sopron KC U23 (péntek, 17:00)
Két fiatal csapat találkozik, de amíg a soproniak nincs veszteni valójuk, addig a hazaiak minden meccs egy esély, hogy közelebb kerüljenek a bennmaradáshoz.

Veszprém – Budafok (péntek, 18:00)
Könnyebb mérkőzés vár a veszprémiekre, mint az előző fordulókban. Most, hogy sikerült a felsőházi csaptok közül megverni a Pápát, a kiesés elől menekülő Budafok nem jelenthet problémát.

TF-Budapest – Bonyhád (péntek, 18:30)
A nyugat legjobban védekező gárdája fogadja a legerősebb támadó csapatot. Sokan megszorongatták már a vendég bonyhádiakat, de kilenc mérkőzés óta nem találtak legyőzőre. A Mehmedovics-legénység sem tartozik az esélyesek közé, de volt már hazai pályán bravúrjuk.

Győr – Pápa (péntek, 19:00)
A győriek hosszú idő után tudtak újra nyerni, de már előtte a Bonyhád ellen is megmutatták, hogy nem rossz csapat. Most a Pápa ellen bizonyíthatnak, akiknek extra motiváció, hogy minden győzelemre szükségük van a felsőházi rájátszáshoz.

PVSK-Kronosz – SMAFC (vasárnap, 14:30)
A soproni egyetemisták az előző fordulóban le tudták győzni az élvonalbeli Sopron U23-as csapatát. Most ezt szeretnék a pécsi U23-asokkal is, annál inkább, mert biztosra akarnak menni, hogy le ne csússzanak az alsóházba.

A KÉT FŐCSOPORT ÁLLÁSA ERRE A LINKRE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

Fotó: haon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus