NB I B: Javít a Vásárhely, tovább menetel a Honvéd?

Ma este veszi kezdetét a 19. forduló az NB I B alapszakaszában, ahol már kardinális kérdések dőlnek el, ami a további menetet illeti. A Honvéd Nagykőrösön igyekszik tovább araszolni a felsőháziakhoz, a Vásárhelyi Kosársuli a Salgótarján ellen igyekszik "józanodni", Nyugaton az MTK-ra rázós kirándulás vár ma, de a Bonyhádnak is kaparnia kell, hogy Győrben is győzni tudjon.

Kelet

Nagykőrös – Bp. Honvéd (péntek, 17:45)

A vendégek az idei öt mérkőzésükből négyet behúztak, így már-már a rájátszást érő helyeket ostromolják. Nem lesz azonban könnyű dolguk Nagykőrösön. A hazaiak ugyan az előző fordulóban nem tudták megszorongatni a listavezető MAFC-ot, de ettől még szívós társaság, akiknek minden győzelemre szükségük van, hogy már az alapszakasz végére bebiztosítsák a bennmaradásukat a másodosztályban.

Tiszaújváros – Eger (péntek, 18:00)

Fekete a február Tiszaújvárosban, az utolsó négy mérkőzésüket elveszítették a borsodiak. Ezek között van fájó és papírforma vereség is, de ami igazán kuriózum, hogy a múlt heti tulajdonképpen egy „bravúros” vereség. Lehengerlően kezdtek Salgótarjánban, és hiába nézett ki úgy, hogy a második félidőre elfáradtak, az utolsó negyedben visszajöttek, és fél perccel a mérkőzés vége előtt egy szerzett labdából még a vezetést is sikerült visszavenniük. Az más kérdés, hogy a tarjániaknak még volt idejük egy támadásra...

A vendégek jobb passzban vannak, hazai pályán bebiztosították a helyüket a rájátszásban a Hódmezővásárhely és a Kecskemét legyőzésével. Pénteken is esélyesebbek, de nehéz dolguk lehet az egrieknek Tiszaújvárosban, akiknél hetek óta nem lép pályára Garamvölgyi Ákos, az ő 16 pontja és 8 lepattanója hiányozhat.

Hódmezővásárhely – Salgótarján (szombat, 17:30)

Sorsfordító ütközet várható Vásárhelyen. A hazai gárda az elmúlt hetekben kikapott a MAFC-tól és a közvetlen rivális Egertől, és ha most nem sikerül javítani, akkor vészesen eltávolodnak a felsőházi rájátszástól. Nehéz dolguk lesz, mert úgy néz ki, hogy kezd magára találni Salgótarján. Kecskeméten még hosszabbításban kikaptak, de aztán – ha nehezen is, de – legyőzték a Tiszaújvárost.

A hazaiaknál többen is képesek megvillanni, de nincsenek olyan meghatározó támadó játékosaik, mint a vendégnek. Esetleges sikerük inkább a védekezésen múlik. Ha Gorszkij Jaroszlav, Sebők Tamás és Madár András viszonylagos semlegesítésével hatvan pont közelében tudják tartani a Salgótarjánt, több az esélyük a győzelemre.
 
Óbudai Kaszások – MAFC (szombat, 18:00)

Sorozatban tizenötödik bajnoki győzelmükre készülnek a vendégek, közben pedig a Hepp Kupát is megnyerték. Ugyan a hazai csapat egyre inkább megújul, nincsen sok sansz arra, hogy a Kaszások meg tudja állítani a MAFC menetelését.

DEAC – Szolnoki Olaj U23 (vasárnap, 18:00)

A vendégek két hónapja képtelenek nyerni, míg a Debrecen sorozatban öt győzelemnél tart, ezzel pedig jó esélye van bejutni a bajnokság legjobb nyolc csapata közé. Semmit nem látunk, ami veszélyeztetné a hazaiak győzelmét.

Mercedes-Benz – Vasas (vasárnap, 18:30)

Ősszel a két csapat küzdelmes mérkőzést játszott, azóta viszont megváltozott a világ. A vendég pasarétiek elengedték rutinos embereiket, ezzel pedig meggyengült a csapat tartása, a tizenkilenc-tizennyolc éves játékosok mentálisan még nem nőttek fel az NB. I/B szintjére. Gyakorlatilag ugyanez a helyzet a hazai csapatnál, hiszen a Kecskemét az utóbbi mérkőzéseire nem vitte el a legjobbjait, aminek két zakó és egy-két sötét statisztikai mutató lett az eredménye. Kis túlzással most egy U20-as derbi várható.

Nyugat:

Veszprémi Egyetem - MTK Törökbálint (péntek, 18:00)

A veszprémiek nagyon rossz rajtjuk miatt leginkább már csak azért hajtanak, hogy valamiként meg tudják menteni a szezonjukat és jó szájízzel fejezhessék be azt, ám Bódi Ferencéknek még komoly ambícióik vannak, hiszen a feljutás egyik legnagyobb esélyesének tekinthető az MTK, melynek az ilyen jellegű találkozóit hoznia kell, hogy minél előnyösebb pozícióból indulhasson neki a rájátszásnak. Viszonylag szoros csatát várhatunk, ami a presztízst illeti, szintén jó kis derbi várható a korábban a másik gárdánál játszók, dolgozok jelenléte miatt.

Győr – Bonyhád (péntek, 19:00)

Nehéz hétvégén van túl a Bonyhád. Nyerni tudtak Veszprémben, majd hazai pályán győzték le a Pápát. Ennek tekintetében a győri vendégszerepléssel sem lehet gond, pedig a hazaiak a középházas rájátszásra hajtanak, de az előző három meccsen elszenvedett vereségek nem jelentenek túl sok jót.

PEAC – Baja (szombat, 16:00)

Nincsenek könnyű helyzetben a pécsi egyetemisták. Sok babér nem termett nekik ebben a szezonban, ráadásul a velük egyszintű csapatok mind megerősítették a keretüket februárban. A Baja is győzni megy Pécsre, hogy legyen esélye bejutni a felsőházi rájátszásba.

TF-Budapest – SMAFC (szombat, 16:00)

A fővárosi fiatalok az elmúlt fordulókban sokat tettek azért, hogy most már lépéselőnyben legyenek a rájátszásért való küzdelemben. A szombati az utolsó „könnyebb” mérkőzésüknek ígérkezik, utána az első kettővel és a Bajával ütköznek az alapszakasz utolsó fordulóiban. A SMAFC is előnyben van a vele egy kalapban lévő csapatokkal, de neki a középház a cél.

Sopron U23 – Budafok (vasárnap, 13:00)

Pár héttel ezelőtt nem gondoltuk volna, de a soproni mérkőzésen akár vendéggyőzelem is születhet. A soproni U23-asok sokáig első négyben voltak, de az utóbbi hetekben lecsúsztak a hatodik helyre. Ezzel szemben a budafokiak rutinos játékosok leigazolásával (Drevenka Dávid, Tiba János, Takács Márton) felszálló ágba kerültek.

PVSK-Kronosz – Pápa (vasárnap, 14:30)

Égető szüksége van a pápaiaknak a győzelemre, hogy bekerüljenek a rájátszásba. Ez újonc csapattól nagy eredmény, még úgy is, hogy Kálmán László vezérletével korábbi élvonalbeli játékosok is vannak a keretben. Ezzel szemben a pécsi U23-asok a jövő reménységei, akik dinamikus játékkal meglephetik a vendégek nagyöregjeit.

Fotó: szuperinfo.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus