NB I B: Kedden jön az előre hozott döntő?

A Gabányi Sportcsarnok felújítási munkálatai miatt kedden játsszák le a forduló rangadóját. Az első és a második helyezett találkozik egymással, a szokatlan időpontban tehát különlegesen nagy csata várható, de a MAFC - Bonyhád derbi mellett a jelenlegi harmadik és negyedik is megküzd egymással. Nézzük, melyik fronton mit várhatunk!

Felsőház

MAFC – Bonyhád (kedd, 20:00)

Egy hónapja Faragó Péterék tudtak nyerni három ponttal hazai pályán, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. A MAFC-nál a Törökbálint megverése után homokszem ment a gépezetbe, míg a vendégek minden mérkőzésüket behúzták az előző három hétben. A bonyhádiak most feltehetik az i-re a pontot, hiszen egy diadallal bebiztosítanák a rájátszás-győzelmüket. A vendégek egy vereség esetén sem vesztek el, és ez ugyan Fodor Kristóféknál is igaz, de a TF elleni botlás miatt most győzelmi kényszerben van a MAFC, hogy bebiztosítsa helyét a bajnoki döntőben.

DEAC – Pápa (péntek, 18:00)

Balhés csapat érkezik Debrecenbe. A pápaiak nem úszták meg az előző mérkőzéseket technikai hiba nélkül, és könnyen lehet, hogy ez a cívisvárosban sem lesz másképp. Ez persze nem jelenti egyértelműen azt, hogy rangadó várható, de az felettébb érdekes, hogy miután a pápaiak balhés játékosait eltiltották, a maradék sereg a játékra tudott koncentrálni, és majdnem elkapták a MAFC-ot. Ezzel együtt a DEAC jelenleg sokkal erősebb, mint a vendégek.

Mercedes-Benz – TF (szombat, 17:00)

Kecskemétre látogat a rájátszás legjobb formájában lévő csapata. Merim Mehmedovics legénysége végigverte a keleti csapatokat, és most sem számíthatnak különösebb nehézségekre. A kecskemétiek a legjobbjaikat az élvonalbeli rájátszásra tartalékolják, ráadásul Pongó Martin éppen a TF ellen sérült meg négy hete.

Eger – MTK Törökbálint (szombat, 18:00)

A listavezetők derbije mellett a harmadik és a negyedik csapat is összecsap. Az odavágón a háromszoros hosszabbításban a hevesiek tudtak nyerni. Most is nagy csatára számítunk, mert a tét nem kisebb, mint az, hogy a győztesnek van esélye még a bajnoki döntőbe kerülni, a vesztes viszont a bronzmeccsről is lemaradhat. Nagyon sűrű a mezőny, a TF pedig ott lohol az első négy csapat nyomában. Éppen Beák Gáborék ellen kapott ki az előző fordulóban az Eger, ezzel pedig már nem a saját kezében van a sorsa. Több esélye van a bajnoki döntőbe jutásra az MTK Törökbálintnak. Bódi Ferencék talán javuló formában vannak, legalábbis a kecskeméti U23-asokon átgázoltak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus