NB I B: Minden lényeges kérdés eldőlhet!

Igen sűrű lesz a hétvégi forduló az NB I B-ben, hiszen a felsőházért küzdő Honvéd például két komoly rangadót is játszik, de a Vásárhelyi Kosársuli számára is vízválasztó lesz a 20. forduló. Nyugaton sem unatkoznak majd a csapatok, a Baja is szintet léphet, de ehhez az egész liga eddigi legjobbját kellene elvernie idegenben. Lássuk, melyik fronton mit várhatunk!

Kelet

Tiszaújváros – Nagykőrös (péntek, 18:00)

Nincs csapat, aki jobban örülne a tavasznak, mint a Tiszaújváros. A februári öt vereség után itt a lehetőség, hogy a természettel együtt ők is életre keljenek. Azt tudjuk már, hogy a vendég Nagykőrös bármikor képes lehet egy szoros mérkőzésre, de ezek közül kevésből lett győzelem is, és most ez várható a Tisza-parton is a 14. fordulóból  elmaradt mérkőzés pótlásán.

Salgótarján – Bp. Honvéd (péntek, 19:00)

A tarjániaknak már csak matematikai esélyük van bejutni a rájátszásba, de mások életét még megkeseríthetik. Ebből az egyik a Honvéd, akik sorozatban négy győzelemmel menetelnek a felsőház felé. Ahhoz, hogy oda is érjenek, nemcsak Salgótarjánban kellene győzniük, hanem vasárnap Debrecenben is!

Szolnok – Nagykőrös (szombat, 14:30)

A nagykőrösiek is dupláznak a hétvégén, csak ők bátrabban, hiszen úgy érkeznek Szolnokra, hogy 18 órát pihentek és 370 kilométer utaztak. Nagy lehetőség ez a hazaiaknak, akik kilenc vereségen vannak túl, de láthatóan javuló teljesítménnyel.

Eger – MAFC (szombat, 16:00)

Az első és a második találkozik Egerben! Az alapszakasz első és második hely nincsen különösebben veszélyben, de minden győzelemre szükség van ahhoz, hogy a csapatok a rájátszásban kedvezőbb pozícióból folytathassák a küzdelmet.

A vendéglátóknál visszatért a játékba Garamvölgyi Ákos, és imponáló, hogy az Egernek nélküle is 9-1-es hazai győzelem-vereség mutatója van. Csakhogy a MAFC-nak is ez a mutatója, de nekik az idegenbeli! A múlt fordulóban a vendégek hiányzókkal együtt is átgázoltak a sereghajtó Kaszásokon, míg az Eger a szintén alsóházhoz tartozó Tiszaújvárossal szenvedett meg szintén idegenben. Ez talán a MAFC felé billenti a mérleg nyelvét, de amikor a második fogadja az elsőt, akkor nem érdemes jóslásokba bocsátkozni.

Vasas – Hódmezővásárhely (szombat, 17:00)

Két olyan csapat találkozik, melyek az előző fordulóban bravúros produkciót nyújtottak. A vendég vásárhelyiek simán fektették két vállra a Salgótarjánt, míg a pasarétiek a teljes kerettel felálló Kecskeméttől ugyan kikaptak, de végig szoros volt a mérkőzés.

Nemcsak az előzmények miatt lesz érdekes a derbi, hanem azért is, mert a Vasas csak U23-as játékosokkal rendelkezik, míg a Vásárhelynél az eredményesség a cél, és ehhez légióst is foglalkoztat. A vendégeknek minden győzelem fontos, hogy esetleg az utolsó pillanatokban be tudjanak esni a felsőházi rájátszásba, de egy esetleges hazai győzelem azt bizonyítaná, hogy a pasaréti fiatalokban igenis van potenciál.

DEAC – Bp. Honvéd (vasárnap, 16:00)

A 13. fordulóból elhalasztott mérkőzést játsszák le a csapatok vasárnap. A vendéglátó DEAC ugyanolyan jó szériát fut, mint a vendég Tüzér utcaiak. A hazaiak lépéselőnyben vannak, hiszen jelenleg a negyedikek a tabellán, de a Honvédnak csak eggyel több veresége van. A hazai pálya előnyén kívül a Debrecen további menetelését valószínűsíti az is, hogy a vendégeknek pénteken is lesz egy rangadója Salgótarjánban. Bár bravúr lenne, de lehet, hogy ezzel a rossz ütemezéssel marad le a Honvéd a felsőházról?

Mercedes-Benz – Óbudai Kaszások (vasárnap, 18:00)

Ez az a mérkőzés, amikor édes mindegy, hogy a kecskeméti U23-asok játszatják-e a legjobbjaikat vagy nem. Így is, úgy is be kell húzniuk a mérkőzést. A vendég Kaszásoknak inkább az a feladata, hogy miután a MAFC lebontotta őket, elkezdjék felépíteni magukat.


Nyugat

Bonyhád – Baja (péntek, 19:00)

A vendég Baja próbálja befogni a pápaiakat vagy a TF-et tabellán, hogy a felsőházba jussanak, de az utolsó három fordulóra éppen az első három csapat elleni mérkőzés maradt. Nincsenek könnyű helyzetben több szempontból sem. Egyrészt a többiek utolérésének a feltétele, hogy ők legalább kétszer betlizzenek; másrészt a Bonyhád legyűrhetetlennek tűnik, főleg hazai pályán; harmadrészt a bajaiak az előző fordulóban a sereghajtó PEAC otthonában is vért izzadtak a győzelemért.

Budafok – Győr (péntek, 18:00)

Megerősítette a keretét a Budafok, így már úgy tűnik, hogy nem fognak kiesni az NB. I/B-ből. Ehhez persze még győzelmekre van szükség, és a következő lehetőség éppen a szintén nem túl acélos Győr ellen lehetséges. Persze a vendégek sem feltartott kézzel jönnek, sőt, ők is megerősítették a keretüket, és a legutóbbi fordulóban – ha nyerni nem is, de – borsot tudtak törni a Bonyhád orra alá.

Veszprém– Pápa (péntek, 18:00)

Újra nagy csata várható Veszprémben. A hazaiak az előző két fordulóban a Bonyhádot és a Törökbálintot fogadták, mindkét meccsen sokáig diktálták az iramot, de aztán elfáradtak és a végén vesztesen hagyták el a pályát. Talán most megfogják a szerencséjüket, de a Pápának nemcsak lelkileg van szüksége egy győzelemre, hanem azért is, hogy bebiztosítsa a helyét a felsőházi rájátszásba.

MTK Törökbálint – TF-Budapest (szombat, 17:00)

A törökbálintiak fájó vereséget szenvedtek decemberben a TF vendégeként, így most van miért revansot venni. A fővárosiak is próbálnak minél kevesebb mérkőzést elveszíteni, hogy bebiztosítsák a helyüket a rájátszásban. Ez már csak azért is lenne bravúr, mert a keretük tavalyhoz képest meggyengült, és már akkor is erőn felüli teljesítmény volt, hogy bekerültek az NB. I/B legjobb nyolc csapata közé.

PVSK-Kronosz  – PTE-PEAC (vasárnap, 14:30)

Az élvonalbeli pécsi csapat U23-asai és a pécsi egyetemisták csapnak össze. Persze az U23-asok között is vannak pécsi hallgatók, és mivel mindkét csapat az utolsó három között van, felmerül a kérdés, miért is van két csapat Pécsen?

Sopron KC U23 – SMAFC (vasárnap, 15:30)

Hasonló a helyzet Sopronban, azzal a különbséggel, hogy az élvonalbeli klub U23-asai jóval erősebbek, mint a SMAFC veteránjai, akik szintén képesek tisztesség teljesítménnyel előállni. A forduló utolsó nyugati mérkőzésén presztízs csata várható, de az U23-asok az esélyesebbek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus