NB I B: Tarjánban, Pápán és Pécsett is rangadók jönnek!

Ezen a hétvégén csak három mérkőzést rendeznek a férfi B-csoport alapszakaszának nyitányát követően, ám Pécsett két U23-as gárda derbije lehet izgalmas, Pápán a győri Márkus Tamás bemutatkozása teszi rangadóvá a felek küzdelmét, míg Salgótarjánban a hazaiak egykori ásza, Puskás Artúr próbálja meg győzelemre vezetni a megerősödő Honvédot. Lássuk, melyik fronton mi várható!

KELETI CSOPORT

Konecranes-Salgótarjáni KSE - Budapesti Honvéd SE (vasárnap, 18:00)

A sok-sok edzőmeccset játszó Honvéd és a felkészülési találkozókra szintén nagy hangsúlyt fektető Salgótarján papíron hasonló játékerőt képviselhet idén is, ám merőben eltérő a játékstílusa a Puskás-legénységnek, mely nagyon kemény és szervezett csapatvédekezésével, fiatalos lendületével az egyre növekvő önbizalmával nem esélytelenebb idegenben sem, mindenesetre a forduló egyik legkiélezettebb derbijére lehet számítani ezen a fronton.

 

NYUGATI CSOPORT

Motax-Concordia KC Pápa - Széchenyi Egyetem Győri KC (péntek, 18:00)

A Pápa érthetetlenül nagy zakóba futott bele a nyitányon az MTK pályáján, ezért otthon a most debütáló és a Németországból hazatérő ex-kaposvári Márkus Tamással felálló Molnár-legénység ellen meg is lehet az esélyük a javításra, pláne, hogy otthon mindig is különösen jók voltak a Vajda-tanítványok. A Győr egy kicsit fekete lónak tűnhet az edzőváltás és a keretbeli változások miatt, de komoly meglepetés lenne, ha idegenben úgy nyernének rögtön Pápán, hogy Simon Lászlóéknak nagyon kell a magabiztos siker. A palánk alatt nagy fölényben lehetnek Keresztesék, de nem sokkal hosszabb a hazaiak padja, ez visszaüthet.

PVSK-Kronosz Kiadó - MAFC II. (szombat, 11:00)

A pécsi fiatalok nem ijedtek meg, hogy közvetlenül az idényrajt előtt vesztették el legjobb magasemberüket, Bödör Bencét, majdnem meg is tréfálták a bajnok Bonyhádot idegenben, ám végül be kellett érniük a tisztes vereséggel Czukoréknak. A MAFC ellenben nagyon megverte a Baját, s ha Csapai hasonló dobóformát fog ki, Mócsán Bálint pedig tartja a hasznossági és hatékonysági szintet, akkor idegenben sem sansztalan a vendég U23-as gárda, mely Timkó Norberttel a festékben muszáj, hogy fölényben játsszon, ha győzni akar.

Fotó: bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus