NB I B: Visszaküzdötte magát a MAFC

A két győzelemig tartó bajnoki finálé második mérkőzésén a csilláron is lógtak, a Gabányi csordulásig megtelt hazai és vendégszurkolókkal. Utóbbiak reménykedhettek a bajnokavatásban, hiszen a Bonyhád előnnyel érkezett. Nehéz eldönteni, hogy ilyenkor melyik csapaton nagyobb a teher. A tolnaiakon, akiknek karnyújtásnyira van a bajnoki cím, vagy a fővárosiakon, akiknek mínuszból kellene visszajönni.

Lakosa Zsolt egy gól jó plusz kiharcolt faulttal kezdte a mérkőzést. A vendégek centere, Tömösváry Máté is rendesen bekezdett, szinte még nem is járt a palánk alatt, berámolt két trojkát, ráadásul a másodikat úgy, hogy Vavra András az arcában védekezett (7:8). Egy 9:0-s futással reagált a MAFC, ahogy Bonyhádon, most a Gabányiban is a MAFC volt előnyben az első negyed közepén (16:8). Zóna védekezésre váltott Morgen Frigyes csapata, ezzel pedig megakasztották a MAFC-támadásokat egy időre. Kovács Balázs zsákolásával visszakapaszkodtak a vendégek (19:17). Lakosa Zsolt egy hárompontossal nyugtatta meg csapattársait, a negyed végén instabil öt ponttal vezetett a MAFC.

A második játékrészt Kovács Balázs kezdte gól jó plusz büntetővel, majd Faragó Péter betörésével és Rutkai Péter góljával már a Bonyhád vezetett (24:26). Hosszabb huzavona után Misek Levente triplájával vette vissza az előnyt a MAFC (33:31). A centerek is beszálltak a pontgyártásba, Tömösváry Máté és Vavra András kosarai felváltva estek, a csapatok pedig egy pont híján lekopizták a bonyhádi első félidő eredményét (37:36).

A nagyszünet után két hármassal nyitott a Bonyhád, de Fodor Kristóf tartotta velük a lépést. Mágikusan hathatott ez a vendégekre, mert ezután hat (!) percig nem találtak be. A MAFC sem parádézott, de Lakosa Zsolt vezetésével nyolc ponttal meglépett a MAFC a negyed vége előtt két perccel (50:42). Faragó Péter mozdította el a Bonyhádot a holtpontról, így sikerült megakadályozni, hogy a MAFC meggyőző előnyre tegyen szert (54:49).

Az utolsó játékrész is vendég három ponttal indult, ezúttal Lukács Attila talált be távolról. Ahogy a második negyedet, ezt is megfejelték a tolnaiak két mezőnygóllal, így már ők vezettek (54:56). Fagyott hangulat kezdett eluralkodni a hazaiakon, de Fekete Csaba úgy döntött, hogy előlép a szürkületből.

Két középtávoli az alapvonalról, és már újra a MAFC vezetett. Vavra András is bemutatott egy gól jó plusz büntetőt Lakosa Zsolt leosztásából, így öt ponttal mentek a hazaiak (61:56). Hegedűs Attila még gyorsan válaszolt, de ezután két percig ziccerek sokasága maradt ki érthetetlenül. Vavra András törte meg a gólcsendet, a gyűrű alatt átbújva szépen pörgetette vissza a labdát (63:58). Nem bírta nem elmondani a véleményét Morgen Frigyes, a játékvezetők technika hibát fújtak. Két büntetőt plusz labdát adni az ellenfélnek mindig nagy luxus, főleg a végjátékban, főleg a padról. Vavra András négy ponttal köszönte meg a lehetőséget (67:58), ezzel pedig nyerő helyzetbe került a MAFC. A bonyhádiak hárompontosokkal akartak felzárkózni az utolsó percekben, de a MAFC - ha nem is mindig tudatosan - faultokkal akadályozta meg ezt. A büntetőpárbaj végén az eredmény érdemben nem változott, a MAFC kiegyenlített a bajnoki párharcban.

MAFC - Bonyhád 70:61 (24:19, 13:17, 17:13, 16:12)

MAFC: Vavra (26/3 pont, 8 lepattanó, 7 kiharcolt fault), Lakosa (15/6 pont, 6 lepattanó), Fodor (11 pont, 8 lepattanó, 6 kiharcolt fault).

Bonyhád: Tömösváry (14/9 pont, 9 lepattanó), Faragó (14 pont, 7 lepattanó, 8 kiharcolt fault), Lukács (12/9 pont).

Fotó: Mester Botond

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus