NB I B: Visszavágásra készül a MAFC

Ma este már el is dőlhet az aranyérem és a feljutás sorsa az NB I B-ben, amennyiben a Bonyhád Budapesten is győzni tud, de lesz ehhez egy-két szava a MAFC-nak is, mely az életéért küzd. Lássuk, mit várhatunk ettől a rangadótól!

MAFC - Bonyhád (szerda, 18:00)

A két győzelemig tartó bajnoki finálé második mérkőzése következik. Bonyhádon hazai győzelem született, mégpedig úgy, hogy a tolnai védekezés időszakonként ellehetetlenítette a MAFC betöréseit. A fővárosiaknak csak fellángolásaik voltak, kétszer is egy nagyobb falatot dolgoztak le a hátrányukból, de nem sikerült kézben tartani a mérkőzést. A Bonyhád mentálisan erősebbnek bizonyult szombaton, amit kiegészített Hegedűs Attila bombaformája.

Az első félidőben a MAFC védelme alacsony posztokon viszonylag erős volt, Lukács Attila sokáig nem jutott hárompontos dobóhelyzetbe. Hiába a jó védekezés mezőnyben, ha a lepattanókat nem tudja leszedni a MAFC. Tömösváry Máté és bajtársai mindkét palánk alatti teret uralták. A bonyhádi zóna gondot okozott a MAFC-nak, csak Lakosa Zsolt betörései jelentettek áttörést. Faragó Péter önhibájából hamar cserére kényszerült, de a vendégek nem tudták kihasználni a remek irányító hiányát.

A kiegyenlített első félidő után a bonyhádiak mélyebb besegítésekkel levédték a vendégbetöréseket, a MAFC pedig későn kapcsolt, hogy középtávolról is lehet próbálkozni. A fővárosi védekezésben rengeteg fault volt, Rutkai Péterék pedig ezeket pontokra tudták váltani. Már majdnem húsz pont volt a két csapat között, amikor Dinnyés Attila letámadásra váltott. A döntés bevált, de sokkal korábban kellett volna merészet húzni. A MAFC fel tudott zárkózni öt pontra, de a mérkőzés megfordítására nem volt esély.

Az egész mérkőzést az jellemezte, hogy a hazaiak sokkal bátrabban nyúltak a cserékhez, és ezzel sűrűbben változtattak játékot. Nem minden döntésük jött be, de a végeredmény Morgen Frigyest igazolta. A Bonyhád ilyen okos játékkal a Gabányiban is tud nyerni, és ezzel rövidre is zárná a bajnoki finálét. A MAFC azonban hazai pályán nagyon erős. Ezt főleg a hazai szurkolótábornak köszönhetik.

A győzelemhez viszont meg kell újulni. Nem is feltétlenül egyénileg, hiszen öten is tíz pont felett teljesítettek Bonyhádon. Ez nem rossz, de a mögöttük állóknak be kell tömni a védelem hézagjait, valamint hozzá kell tenni azt a pár pontot, amely teljessé teszi a csapatot.

Fotó: ujbuda.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus